Somewhere Else...


Jobbar just nu stenhårt för att de här ska kunna bli min vardag en tid...lovar att jag inte skulle ha några problem med det... Mycket att kolla upp med allt vad det innbär att bege sig dit...

Det blev inga 3 stjärnor i dag, han dyk helt enkelt inte upp, menmen det kanske är det man får räkna med. En ny tid är bokad inom kort. Lite synd för jag var så tveksam ett tag men idag var jag laddad för det hela.  

Varför ska vissa saker vara så krångligt och omständligt. Gillar inte riktigt att inte ha kontrollen och ännu mindre att inte riktgt ha kontroll på vad jag själv håller på med. Men måste man alltid ha det???  Men tydligen är det något som ligger i min natur och stjärntecken! För er som orkar läsa så är det så här:

"Skorpionen lämnar ingen oberörd. En kraftfull personlighet med ett rikt inre liv. Skorpionen har en tendens att gå till ytterligheter, svart eller vitt, antingen eller. Skorpionen är ett vattentecken vilket betyder att det finns mycket känslor bakom ytan. En samlad behärskad fasad men ett stormigt passionerat inre. I relationer och samarbete är man tydlig och viljestark. En målmedveten natur som inte glömmer vare sig väntjänst och oförätt.
Skorpionen stimuleras av utmaningar och är djärv och strategisk. Spänning och dramatik lockar denne hemlighetsfulla natur. God organisationsförmåga hör till bilden och kapacitet att metodiskt genomföra sina planer. Man är utforskande och analytisk, ofta en god människokännare. Omgivningen behöver inte berätta så mycket Skorpioner vet ändå och kan stundtals ana sig fram geonom tillvaron. Få ting kan undgå deras skarpa blick. Ett intresse för psykologi och existentiella frågor hör till, likaså finns stor potential på det kreativa området, alla former av problemlösning fascinerar Skorpioner.
Planeten Pluto styr stjäntecknet. Det ger sig tillkänna bland annat genom stort kontrollbehov. Skorpionen är viljestart och vill helst ha distans till omgivningen och kontroll över sin livssituation. Skorpionen är känd för att alltid ha en dold reservplan, och får ofta ett liv med spännande möjligheter och dramatiska vägskäl!"

Veckans reflektioner....

En vanlig fredagkväll och löningsdagen i slutet av september med 20 plusgrader ute kl 19 och svag sol :)
Om det är någon som undrar så gillar vi inte potatis i vår familj utan den bästa formen av potatis är faktiskt chips, så det är därför det ligger på tallriken.


        

Det är jättekul att så många är intresserade av min blogg men jag blir ganska oroad över att folk tror sig veta och att man läggar sig i form av orelevanta kommentarer som är mer eller mindre peronangrepp. Men det är i o f det man får leva med när man skriver i bloggform, men vet man inte min historia så är det kanke inte lätt att tolka, lättare att misstolka antar jag! Men finns man i min närhet, vilket ja vet,  så är det absolut helt ok att ställa frågor :) 

Gjort mitt första gympass på nya gymet idag! Få se om jag orkar dit i morgon igen!
Hyrt bla Gerard Butler film, finns en anledning till det ;). Såg likheten idag och jag visste det men inte med vem....Ibland måste man i varje fall försöka hålla till godo med det lilla i väntan på något större... Men denne mans ögon liknar någons jag känner ( eller inte känner)....
 
Har suttit på en uteservering idag på lunchen med mina kära, kära och helt underbara kollegor och jag kan lova att det här är betydligt bättre  och roligare än skolans "roliga timma" på fredagar  ;). Vilket gäng vi är!!!!  En annan av mina kära kollegor har dessutom en bror som som ska dit jag och Smiley tänker bege oss i mitten av tråkiga januari, Ko Lanta. Hoppas  nu han kan kolla upp något najst boende för oss där under ett par månader i vår. 

"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig." -Lalle Puuhhh 












Who knows what tomorrow brings....

...in a world where few hearts survive...

Jag säger bara, fy fan vad snyggt det är med uniformer...Det är tillräckligt med män i kavaj, för mej är det riktigt tankemums och ögongodis :) (Det är ju egentligen inte kavajen som gör det utan den som har den på sig)

Funderar mer och mer och allt oftare på en och samma sak. Jag vet att den moraliska gränsen för vad som OK är passerad nu och förmodligen för ett bra tag sen, och det är vad jag förstått ömsesidigt. Frågan är vad som är rätt och vad som är fel. Det gör så förbannat ont men ändå bara fortsätter man. Jag vet att jag inte är odödlig men ändå finns den känslan där.  Känns som om jag går i någons fotspår och jag vet att utfallet där blev en lycklig historia.

Gjorde veckans sista fotbollsträningspass i går...eller ja vet inte.... veckans??? Har andra uppdrag resten av veckan. På söndag är det matchen med stort M. Ska vi få kröna denna fantastiskt dåliga säsong med en vinst och en segersång för sista gången. Tänkte tjuvstara mitt nya liv redan på lördag genom ett pass på Sportlife med mina underbara kollegor. Måste verkligen kolla upp det där med Kidzcluben om de nu har öppet på helgerna.

Löppasset runt sjön i morgon på lunschen kommer att bli intressant, förmodligen får vi med oss en ny stärna, vi får se hur mycket man orkar, har ju hållt mej vid liv med Ipren sen i måndasgs. Nåt annat som man inte kan vara utan börjar också på Ip.. Iphone! Fattar inte att man kunde vara utan den så länge...hade det funnits en App som kunnat ge kärlek och ömhet, hade den varit komplett... vem vet det kanske är på väg!

Ja det blir väl att fortsätta hoppas(jag min obotliga romatiker) på att, en dag kommer han, den uniformsprydde mannen till mitt kontor och lyfter ut mej därifrån. Och då lovar ja att ja ska sno åt mej uniformsmössan och sätta på mitt eget huvud. ;)

...lift us up where we belong...

En förlorad värld...

Ibland behöver man mycket distans till det som händer och ha hänt, ibland behöver man ingen alls och ibland behöver man si sådär lagom... Frågan är bara vad som är lagom mycket eller lite...
Såg en otroligt rolig och sevärd film i fredags "I rymden finns inga känslor". Känslor är ju ett fenomen som finns där, som man inte kan ta på och som man absolut inte styr över hur gärna man än vill. Jo det går nog att styra till viss del, man kan tränga bort dem för stunden men sen efter ett tag så har så mycket trängts bort att det inte längre får plats mer av bortträngda känslor... Vad som händer då det exploderar är väldigt individuellt!
Den sena middagen med grillat kött och ett glas rött var suverän, alltid lika god mat som lagas av den kocken i huset i Kax som ger inspiration som en heminredningstidning. Trevligt!

Helgens match i Lindsdal speglade nog lite den film vi tittade på i bussen på vägen ner "Dansar med vargar". Vi kämpade tappert i underläge men fick till slut känna oss besegrade av ett lag som var lite "sämre människor" på spelplanen där domarna återigen tillät precis allt. Vi hade pilbågar och de hade gevären, om ja säger så...

Men trots allt är det synd att klaga, fick en fantastisk start på helgen... och dessutom visa leg på systemet. Kul bussresa med "de bästa", sen utgång med några av "de bästa". Det sällskapet kommer ja att sakna, men jag vet ju var de finns om det skulle vara så...

Lite sent men här är några bilder från dagarna efter Smileys födelsedag. Idag när hon satt på golvet och lekte, slank den här mening ur hennes mun lika tydligt som om jag hade sagt det: "Mamma, det fattas en pusselbit!" Jag tänkte: Klokt sagt! Ja, det är precis det det gör! (= 

         


"The happiest people don´t have the best of everything, they just make the best of everything they have." 

ALLA sagor har ett slut...

Ser fram emot morgondagens träning, inte bara för att jag för första gången på en hel vecka kan få försöka fokusera på träningen till 100% och då inte ett öga på barnvagnen...trots att jag har en mysunge som är supersnäll så måste man ha ett öga ditåt iaf, (har ju även en stor som oxå är supersnäll)
Man inser verkligen vilken hjälp man har av sina föräldrar och hur mycket som man tar för givet när de inte är i "tjänst". 

På lördag är det Lindsdal som står för motståndet. De har lyckats smyga sig före oss i tabellen, men efter den kommande  helgens match så hoppas ja verkligen att vi ligger före och att vi kan med gott samvete kan ta "partybussen" tillbaka mot Huskvarna och Karlssons Salonger. Vem vet, kanske om vi har tur så kommer min FB-vän och fotbollslegenden Billy L vara på plats för att kolla damfotboll i Kalmar.

I morgon blir det löpning med grabbarna runt sjön på lunchen och sen förhoppningsvis något ställe där de serverar mycket mat. 
Veckorna bara rasar iväg. Först är det måndag och sen är det fredag...konstigt det där med tid. Det är likadant på morgonen då tiden mellan kl 7 och kl 8 går dubbelt så snabbt som resten av dygnets timmar. Det är den timman på dygnet då inget får gå fel...missar man på två minuter så kan det vara tillräckligt för att bli minst en kvart sen till jobbet.  

Har bokat en tid nu... tre stjärnor blir det (men var), med viss reservation för ändring om det ev, ev ev blir en sista-minutenresa vid samma tidpunkt. Har lite planer på två månader i svenskbyn i Koh Lanta i vår, tänk mitten av januari till mitten av mars. Den som spar hon har en lite föräldrapenning kvar! =) På nåt sätt så känns det som om man måste fånga dagen och livet, här och nu, och försöka omge sig med så positiva människor som möjligt som inte drar ner en i skiten....

Vill dela med mej av denna text som var länkad på FB av en av mina kollegor, tänkvärd verkligen, av en stor skådeskelare och regissör; 

"Några har större tur än andra inom ramen för ett mycket dystert scenario, där varje levande väsen rör sig mot meningslös, evg förintelse. Somliga har fruktansvärda liv. Andra ett lyckligare. Jag har haft ett bättre, men till sist är det som första scenen i "Stardust memories": bägge tågens ändstation är samma skrotupplag.Till slut hamnar vi alla på samma ställe, den fattige hemlöse som lodar runt på gatan och jag som lever ett bättre liv. Visst kan jag ha mer tur under en tid, men till slut försvinner vi båda, han försvinner, jag försvinner, planeten försvinner, stjärnorna försvinner, allt Shakespear eller Michelangelo har åstadkommit försvinner. Och till slut är ingenting kvar av allt kämpande, alla telefonsamtal, alla deal-memon och allt nonsens du varit sysselsatt med betyder absolut ingenting.- Det är klart att det alltid finns ett nöje i detta. Om vi satt i koncentrationsläger tillsammans skulle du och jag kunna sitta och kura tillsammans i ett hörn för att vi hittat en cigarrettstump och dela 60 sekunders tillfredsställelse. Men det är vad det är. Vi är alla i samma usla läge, livet är en tragisk, meningslös. brutal företeelse. Universum är en kaotisk, våldsam plats och vi är bara en loska och sedan är det över."







Fly me to the moon, and let me play among the stars...



Brakförlust mot serieledarna idag  0-5 och vad ska man säga ...inget annat än att gratulera, de är bättre än oss på de flesta possitioner plus att de har en helt annan organisation för att ta ett kliv upp i seriesystemet, och ett namn som förmodligen slår betydligt högre än vårt varumärke hos sponsorerna, vilket har en avgörande betydelse när man värvar spelare. IFK Norrköping är en av de bättre lag jag mött och jag hoppas verkligen att de lycckas ta förstaplatsen i serien och dessutom lyckas väl i kvalet.  Nä jag har faktiskt länge varit inne på det som "köttarn" skrev i sitt blogg-inlägg för sportsligt.nu om damfotbollen i vätterbyggden. Ska vi ha ett damlag på elitnivå så är det en sammanslagning som återstår. Hade mer än gärna blivit en del i en sån organisation, trots att jag vet att jag absolut inte står i lagets startelva. Att harva en säsong till och inte ta sig upp har jag ingen som helst lust med. Så säg,  vad man ska börja nånstans....? 
Måste bara passa på att skicka med en tacksam eloge till mina medspelare som inte startade matchen idag! Tack för att ni passade det lilla ensamförälderbarnet vid sídan om, hade ingen annan lösning på det för dagen eftersom hennes morfaräldrar i samma stund gottade sig i varma bad och 35 gr i skuggan. Men det fungerade ypperligt !!!

 
Så här kan det se ut en vanlig lördag på Vapenvallen! (om det nu är någon som undrar vaför jag har vantar på mej så är det inte för att jag fryser, utan att jag vill ju inte ha massa skit under naglarna om jag råkar glidtackla eller om jag dimper i backen)  =) 

Klart man längtar tillbaka till förra helgens strapatser... kan säga att det var väldigt längsen jag satt helt alena i soffan och tog det lugnt en lördagkväll, bara jag och lilla Smiley.( Det var inte så många som var på partyhumör idag inte) Känner mej mer som en kvinnlig Al Bundy som sitter i nästan bar överkropp och zappar i soffan med någon slags tom oändlighetsblick riktad mot TV:n...

Hittade den här i min spellist...måste bara påpeka att den inte är riktad till eller syftad på någon speciell, utan det är väl så här det är där "ute"....




"...talk or just say nothing, I don´t mind, your looks never lies..."

She always smiles...born i a world there love survive...

 
...you lucky, lucky thing.... 

Bilder från Smileys födelsedag: (För de som inte har möjlighet att se henne så ofta... varsågoda!)

     

Dagishämtning, majsplock en vanlig träningsfri onsdag samt innebandyspel i stora rummet!

     

Ja visst är det skillnad på träning och träning, får nog snart köpa den populära boken "ÄT RÄTT; BRÄNN FETT", men den var tydligen slut precis överallt, så bra, effektiv och billig har den varit.
Var på ett studiebesök på Sportlife häromdagen och det verkade som om det skulle vara perfekt för mej. De har tydligen de bästa instruktörerna i stan. Och de hade KidzClub, där man kan skicka in båda juvelerna tre ggr/v om man vill. Har nog ändå bestämt mej nu, om det inte kommer ett dundererbjudande som är svårt att motstå...håller varje dag på att förbereda mej för en mer eller mindre fotbollsfri vardag. 

Men visst är det märkligt, inte ett ljud, vad har hänt? Men visst är det grymt stört! Ja man kan väl hoppas ändå och snart är det helg igen....

Jobbet - ja vad ska ja säga...hur man än gör så blir man aldrig klar...varje dag lämnas något ogjort...men så är det , "ögonblicksbilder" hela tiden. Jag kan bara säga att det är tur att man har sina underbara kollegor som ger en livsenergi på många sätt... Men mitt jobb hänger väldigt mycket ihop med politiken,,, och det stundande valet känns ganska oroväckande, om man ska lita på opinionssiffrorna. Hur som helst så valde jag att tacka JA till ett fackligt engagemang för ST:s räkning, vilket ska bli spännande att sätta sig in i. Sen ska vi ju på utbildning i huvudstaden också någon gång  i oktober. Nice!!

"Om man strävar framåt, varför ska man då vända sig om och titta bakåt och då tappa farten...????"

"Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt!"



  






The sound of silence...

Imorgon..fy fan - may the force be with me! Och är den inte det så är det så...

Matchen i går var kul i en halvlek sen var det inte kul längre...undra varför? Men vi kämpade, vi reducerade men i år har vi nog inte riktigt det som krävs...och om vi inte är bättre än så här så är det kanske bättre att vi inte hamnade i ett kval detta året. Det är sån tur att vi har så kul ihop annars hade de där förlustborstmatcherna blivit outhärdliga. Måste nog inför "Notting Hill" igen, för på den tiden vann vi jämt. Den här säsongen har vi förlorat lika mycket matcher som det året vi låg i söderettan.

Personaldagarna på Hindåsgården var fantastiska ( allt utom att mitt hjärta började rusa något helt vansinnigt i flera timmar, ska kolla upp det tror ja). Tror nog att jag chockade vissa av mina kollegor med att kl 01.00 be om microfonen och ta över scenen med "min" låt. I will survive - ganska signifikativ för just mej egentligen och jag hoppas det förtsätter så...

Gårdagens utgång på Karlsson ,som föregicks av diverse inköp som kan komma till nytta längre fram, kunde knappat ha slutat på ett bättre sätt än vad det gjorde och man kan hoppas att detta bara är början...


"Would you know my name, if I saw you in heaven?"

RSS 2.0