For the first time in history...

.....It´s gonna start raining men! Nja jag vet inte det ja!

Har inte haft tid att skriva på några dagar, har haft mycket annat intressant för mej. Skulle skrivit på Smillas födelsedag menmen det blev inte så.  Kan bara säga ; ett steg framåt iaf, och det var riktigt possitivt,,,sen får vi se... ;)
 En reflektion bara. Vad svårt det är att skriva med långa naglar ,som jag äntligen tog tag i och fixade till idag på lunchen, men det var ännu svårare att knyta fotbollsskorna. Men som tur är har vi en materialare, som verkligen är guld värd, som kunde hjälpa mej att knyta...hahaha måste sett rätt kul ut  och när delar av IK Tords juniorer tittade på. En annan reflektion;  börjar närma mej 100 läsare  på bloggen per dag nu, det är inte varje dag men ibland ser man att det finns extrema toppar... Kul!!! Kul att det ff finns ett intresse!

Helgens match blev en riktig lyckoträff, hela 4-0 mot Mariebo. I andra halvlek var det bara ett lag på planen. Det kanske är så att konstgräset passar oss bättre än gräs. För det är på det konstiga gräset vi faktiskt har vunnit i höst. Detta firandes efteråt och var otroligt trevligt som vanligt i detta sällskap. Och lilla Smiley fick så fina presenter av sina "mostrar och morbröder".  
Tänk vad tiden går fort! 2 år! <3
Bara några timmar innan hos föddes är den första bilden tagen! På den andra bilden är hon mindre än ett halv dygn gammal, den tredje är tagen för en månad sen kanske!
          

"She took over heaven, and she did what she had to do" 






"Tanke-mumsa"


Helt plötsligt har det blivit roligare än vanligt att gå till jobbet...förmodigen för vi har en kommande personalresa, med övernattning i en stad ca en timmas resa från Jönköping,  att se fram emot bland annat... Att åka på SPA på statens bekostnad och dessutom få spendera lite betald fritid med sina underbara kollegor ser jag verkligen fram emot på många sätt...

I morgon är det Zinkens konstgräs som blir slagfältet i derbyt vi väntat på så länge... kan lova att det när matchen är över  kommer det att finnas mer än 1 kvadratmeter av blåmärken sammanlagt på de drygt 30 spelare som kommer delta i kampen. Det kommer bli riktigt tufft. Det man är rädd för är att det dyker upp någon klåpare till domare som förstår vår tillställning, man är ju rätt van nu, det händer för ofta bara...Hur det går? Dagsformen och inställning kommer att avgöra!!!

Har äntligen satt mej ner nu efter att ha städat och lagat pajer i en halv dag. I morgon är det "Kräftskivan/2-årskalaset" som det ser ut just har jag allt under kontroll. Och det gillar jag ju!!!  

Har varit iväg och inhandlat viss inventarie till min nya karriär (vid sidan-om-verksamhet) och dessutom bokat in den första delen i min utbildning som kommer att äga rum i mitten av oktober...kan tänkas att jag kanske behöver en del "försökskaniner" framöver och det är ju givetvis fritt fram att anmäla sitt intresse. 


"Never let someone be your priority when all you will ever be is their option..."

Mer än 40 år av lycka...

Detta fenomen att lyckas vara gift i 40 år är nog inget som kommer att höra till vanligheterna när det gäller min egen generation...men mor och far lyckades. Det är stort! Det var åtskilliga minnens som dyk upp idag under middagen från den där lördagen den 22 augusti 1970, där två skitnervösa människor står på trappan utanför en fullsatt Skärstad Kyrka och väntade på att få gå fram till altaret.  Entrecoten på GyllenUttern var utökt!

Gårdagens match var vår sista, absolut sista chans att hänga på i toppen på tabellen. Men tyvärr som sååå förbannat många gånger förut denna säsong så går bollen inte vår väg. Som headcoach hade uttryckt säg på J-nytt: "Oturen grinar oss rakt i ansiktet". Och så är det faktiskt. Om jag får säga det själv så tycker jag nog själv att jag gjorde en av mina bättre insatser, men vad hjälper det en dag som igår....? Det finns en statistisk chans att vinna serien men då måste ett mirakel till... Det är klart att man är besviken och deppig efter en sån här match, men på nåt sätt har man den avtrubbade förmågan att släppa saker och försöka gå vidare,,,har lärt mej det från andra saker i livet... Nästa match satsar i varje fall jag på, eftersom jag forfarande inte har gjort mitt livs match ännu så skulle det sitta bra på lördag. Om det blir så, så kan jag med gott samvete få lämna över nr 10 till en annan spelare som jag vet kommer bär upp den bättre än jag (den nyblivna F-15 landslagspelaren syftar jag på). Vet inte om jag orkar ytterligare en försäsongsträning till? Men och andra sidan så blir man jäkligt fit den perioden och vad skulle jag göra på kvällarna om jag inte var på träningen... Nä fy hemska tanke för att var hemma hela tiden... nästan hela mitt vuxna liv har jag ju spenderat de flesta kvällarna i veckan med min "andra familj". Är nog inte riktigt redo ännu att lämna in. Det kanske blir en femtonde säsong ändå!!!

Känns som om jag får dålig respons nu från California, USA! Får bannemej vara mer offensiv på den fronten, men det kan väl inte vara så att HELA jag har blivit defensiv! Kan satsa ganska mycket på att slippa Sverige  och den kommande vintern...

Mina prioriteringar framöver: 

* Planera maten på Kräftskivan den 28/8
* Skissa på en snygg mantel :)
* Kommer jag rösta rätt i valet?
* Fundera över om jag orkar ytterligare en försäsong
* Ska jag åka en kort semester snart och en i februari eller en lång i nov alt. febr? ( och med vem? )
* Ska jag ta tag i mitt "Golf-gröna-kort"?

Bilder: Svamp på mina ägor, Thildan, vinrankan, Smiley...

      




" Bara vi kan besluta över den tiden som givits till oss"    


 

Själens krigare...

Vet inte vad som håller på att hända men det kan väl ändå inte vara meningen att man ska behöva köra ett eget löppass efter att man har tränat sitt fotbollspass. Måste få upp farten och intensiteten igen och det är omedelbart, annars har jag ingen lust att offra  2,5 timmar 3-4 ggr/veckan, ska börja med att köpa ett 10-kort på Sportlife nu iaf, om det nu ska behövas.
Helgens match var en lyckoträff och det fanns de som överraskade mer än andra. 3 poäng och segersång är nåt som vi förtjänat varje helg men i vissa fall inte inte riktigt haft marginalerna på vår sida. Hoppas det här var vändningen nu...

Har lagt märke till att finns saker som man är tvungen att lägga bakom sig för sitt eget välbefinnande. Det finns saker som verkligen får mitt maginnehåll att vända tillbaka upp igen. Ibland förstår jag mej inte på mej själv! Alla, och då menar jag ALLA jag känner,  svarar likadant på min fråga utan jag själv ,,,-far åt helvete ,,,,men hjärtat säger nåt helt annat VARFÖR? Räcker det inte där? Som om inte allt vore nog???, Jag tänker,  -förståelse (för vad?), ibland -vilken diagnos har det här egentligen? Klappa igenom?-När? ... -Vakna för FAN!!!
Ska börja upptäcka "den nya jorden vaknar" nu... Har en stor grej framför mej och jag väntar egentligen bara på ett besked att få komma intill ( i tid...)

De förlorade med 1-9, när min stora ängel var med och spelade med 96-tjejerna. Jag blev blöt och har frusit i regnet, men jag stod där och peppade och försökte hjälpa till även om jag insåg i andra matchminuten att de var chanslösa och att det inte fanns ett uns organisation för att spela 11-manna fotboll. Men förhoppnings kommer jag ha igen det här senare i livet plus att jag själv som fotbollsdement inget hellre vill att mina sessor ska lyckas bättre än jag gjort på fotbollsplanen. Hon gjorde det förbannat bra idag trots att  hon är minst tre år yngre än sina motspelare.   Men vem minns den här matchen och dess resultat om några år? Inlevelse är viktigt!!!! Det här var också en av få matcher jag inte lyckades komma i tvist med motståndarnas föräldraskara. 
Imorgon åker vi och köper nya fotbollsskor till henne!!!

"Om rädslan att förlora är större än viljan att våga vinna  - då kommer man för alltid bli en förlorare"

Lyckakaka - mums

Första jobbveckan avklarad efter semestern och det var inte lika tungt att komma tillbaka till jobbet i som det har varit tidigare, pga mina fantastiska kollegor. Love you all! Och de har skött sig bra när jag varit borta och jobbat på ordentligt eftersom det fanns inga fall att ta itu med som hade uppstått under semestern. Men fredag är ändå fredag den bästa dagen på hela veckan. Så på hemvecken längtade jag till ledigheten igen och utan jag egentligen hann att tänka så hade jag spelat upp flera hundralappar på helgens stryktips, trav och lotto, och så Triss förstås.

Fick ett erbjudande om att få JP för 40 kr för en månad... men jag ångrade att jag beställde den. Vad står det i den? Inget av intresse för mej förutom på måndagen då man kan se helgens matchresultat. Och sen är den så skrymmande att den täcker ett helt köksbord. Ett bo för tvestjärtar hinner den bli också om den få ligga en heldag i brevlådan som nu har skett, för vem hinner åka ner till brevlåda för att hämta tidningen och i lugn och ro sitta med den och en kopp kaffe på morgonen innan jobbet??...Inte jag! Ja jag får spara på dom så har jag fint tändpapper till braskaminen till vintern. 

I morgon är det en måste, måste, måste match mot Eneby och eftersom en del av oss ska på Roxette i Halmstad så har match flyttats till kl 13.00, och dessutom pga regnet så spelas den på konstgräs på Junebäcken vilket vi tror kommer att gynna oss passningsskickliga Hff:are. Det ända jag har idagsläget är en konsertbiljett  till Roxette sen vet jag inte så mycket mer...men det löser sig säkert med transport och boende osv...

Som om någon har sagt det till mej så har jag äntligen tagit steget och gett mej ut på den amerkanska marknaden... spännande och vi får se vad det kan ge. Vi första anblicken förvånade det mej ...

Jag förbryllas, fasceneras, blir inte längre frustrerad men mållös...tycker nog mest synd om menmen... Kan man få verkligheten att bli något annat och annorlunda om man själv tror på den och intalar sig själv att det är det ända rätta för en själv???? Mitt svar: N E J !!!

Bjud min kära backkollega på sk Lyckokaka på väg hem från träningen idag. Det var första gången jag köpte sådana och kända att det var verkligen behövligt efter den träningen. På min lapp inuti kakan stod det:

"Your success will be improved each year"
 


Lite av sommaren...

Imorgon så blir det omstart för oss blårandiga själar... ny målvakt, nytt spelsystem som ska pass in på det spelarmaterial vi har och så får några av våra yngre spelare förmånen att dra på sig representationslaget matchställ. Med den erfarenhet vi har av Vimarvallen vet vi att där får man absolut inget, inget gratis och vi vet också att Vimmerby alltid har tre extra spelare på planen som ofta vill ha huvudrollen dessutom, ni som varit med där förr vet precis vad jag menar. Detta gör att det skulle vara extra kul att få sjunga vår segersång på denna arena. Seger är ett måste för att hänga på i täten eftersom dagens matchresultat gick vår väg... Som min idol (som åker till USA på fredag :(  ) ? sa idag... - Det är bra för serien det här. :)

Lite bilder från den gångna sommeren:

         

         

         




"Vissa har tydligen  förmågan att både kunna ha kakan och äta den, men... visst kommer det alltid att finnas en bitter eftersmak då....?"








I keep dancing on my own....

Det har varit en häktisk vecka... mycket mycket för mycket nöjen...men man får passa på....

Utgång onsdag-fredag-lördag, när hände det sist??? Men kul var det!
Igår fick jag i lektion i 80-talslåtar hämtad från "Lindahls Bästa", det var lärorikt! Sen blev det utgång med grabbarna till Karlssons där människorna för det mesta är vackra. För att uppskatta detta ställe till fullo så gick vi ner (oss) till Velvet. Musiken i den lokalen är betydligt bättre men... man kan bli skräckslagen för mindre. När man står på dansgolvet och tittar sig omkring möts man av minst 15 par ögon som sitter på personer som av någon anledning lyckats hoppa över två årtionde. Var har dessa människor varit någonstan? (Vill bara tillägga att detta inte gäller alla där) Det är de som förmodligen under sina bästa år, 25-45, hade mer eller mindre stadig förhållanden och inte var ute i svängen så mycket och nu har släppts "lösa" för att skaka av sig. Om man vänder på det så vet vi ju nu då vart de mellan ca 25-45 håller hus och då varför det inte finns så många i den ålderskategorin ute, för de är inte separerade ännu.

Fredagen var det mat på Twin med (nästan) samma underbara gäng. Det blev O´learys och Karlssons. Det blev ett oehört fint sammarbete vi hade på dansgolvet, jag den mycket duktiga och seriösa västerbacken.
Lyckades i fredags bli en lycklig ägare till en Iphone4 - impulsköp, jag vet!

En helikoptertur. Det var en härlig känsla att susa fram i luften!

        

Räk/lax macka och glass på Grännaberget har också hunnits med :)

       

Bara en vecka kvar på semestern nu och då ska vi bara vila upp oss, okej då kanske ett besök på Kolmården, Liseberg och resa kvar till västkusten blir det nog. Man fattar ju inte att man ska orka jobba och anpassa sig till vardagen igen efter en sån här härlig sommar som det har varit trots allt. Sen får man lägga in sig på klinik för avgiftning efter denna sommarens alla fester och firanden :). Nä jag fixar nog det på egen hand!!!

"Arbete är tillflykten för den som inte har något att sysselsätta sig med"

RSS 2.0