Ibland kan små stunder göra stor nytta...


"Den elake massören" har gjort besök i huset och löst upp lite av de spänningar som finns i kroppen. AAAJJJ! Huvudvärk! (vet inte om det är för det eller för något annat).

Inte i de bästa av alla världar hade jag kunnat förväntat mej att enbart en veckas semester skulle göra underverk. men jag fick i alla fall lite tid för eftertanke, massor av sol samt äta upp mej lite. En helt underbar vecka, en sådan som man önskar att man fått tillbringa med den blivande mannen i ens liv, om det nu finns en sådan därute någonstans. Har egentligen ingenting att klaga på och stället kan varmt rekommenderas både till barnfamiljen, nöjesresa med polarna och turteduvor.
 Sista dagen vid korallrevet såg jag en delfin som var uppe och vände i vattenytan, så vackert! :) Blev upphämtad ur publiken och fick vara med i en Fakirshow, och första tanken var att hoppas min reseförsäkring tänker det här! En heldag på Gifun Island! Stolt ägare till en liten vattenpipa! Min kompis Osman i receptionen undrade när vi kommer dit på träningsläger så han kan ordna med fotbollsplaner. Och mycket, mycket mer....

Pappa kom hem igår med roliga böcker från förr, som farfar haft hemma. Dessa böcker är det lätt att fastna i, så kul att se hur det såg ut i Jönköping och Huskvarna för femtio år sedan bla. Han håller på med grovjobbet att rensa ut i hans lägenhet eftersom farfar flyttat till ett ålderdomshem.

Efter en mycket sen natt, då bla konsumtion av likörkonfekt fick en ny dimenssion, och då av någon anledning så har det inte blivit mycket gjort i dag... har ingen ork eller energi i kroppen...försöker gå till botten med detta men det går bara inte. Nog lättare att försöka sej på att marknadsföra stekt gröt på burk i saltlake! Hade gärna stolt velat visa hela världen det fina kort som togs igår men, jag lovade att inte göra det ävan att jag fick lov att lägga ut det, man vill ju inte gå händelserna i förväg. Jag kommer att visa det i framtiden.   

Jag blev faster för en vecka sen till en liten Leia (min star wars-tokige bror fick sin vilja igenom). Hon är så fin och min lilla Smiley, som helt plösligt blev stor, var konfunderad varför den där dockan rörde på sej ibland.

Lilla Leia o faster
        


Dagens ordspråk är från forna Jugolavien:

"Där lögnen äter middag, där äter den inte kvällsmat"





En kuddes baksida är alltid sval!


Packar ihop det sista inför resan. Ser verkligen fram emot en vecka, åtminstone :), i värmen. Blev lite trackad igår på träningen när vi pratade om min förra resa dit. Den har jag verkligen lagt bakom mej, punkt slut. Men tanken slog mej att tänk om alla varningssignaler börjar tjuta när de scannar mitt personnummer och pass på Egyptisk mark. Det kan inte vara möjligt!

Gick en runda runt pölen mitt i stan idag på lunchen med min älskade kollega från Sveriges framsida. Härligt med en promenad mitt på dagen, dagsljus är viktigt! Snackade mycket om barn och vilken olika syn man kan ha på det. Och vi har precis samma syn min kollega och jag. Jag har förstått på folk att bara för att man har barn att det sätter en hel massa begränsningar för många föräldrar som då oftast sätter precis allt annat åt sidan och helt och hållet ägnar sig åt att vara bara föräldrar och inget annat. Men va fan är det för liv???? Har själv adrig ens funderat på att ge upp det jag tycker om att göra bara för att jag har två barn. Låter säkert egoistiskt i mångas öron, men jag är först och främst Stina, och sen allt annat som mamma, fotbollsspelerska, kompis osv... Som tur är så finns det uppbackning av den äldre generationen och jag är väl medveten om att jag är lyckligt lottad där.
Begränsningarna sätter nog varje individ efter sin egen(dåliga) erfarenhet tror jag samt efter omgivningens förväntningar på hur man som förälder ska bete sig.  Sen kan jag ju säga att det är en gräsligt stor skillnad på att var förälder till ett litet barn idag, vid närmare närmare fyrtio, än vad det var för ca tio år sedan. Precis ALLT är mycket enklare. Och skulle det var så att vännerna börja undvika en för att man har småbarn , kan man verkligen ta en funderare på vad det egentligen är för några vänner, eftersom barn är något av det mest naturliga som finns för de flesta iaf. Om jag ska vara en del i mina vänners liv, vill jag absolut att mina barn ska vara det också.
Något som man inte får glömma är att barn är otroligt flexibla i de flesta situationer och det kanske vi vuxna borde ta lärdom av.

En helt annan sak som jag funderat på är Visingsöfärjan och vad som händer om isen lägger sig. Är det verkligen så att de pumpar ut massor av glykol framför båten så isen inte kan lägga sig??? Inte så konstigt då om det blir förorenat i Vättern och fiskarna blir infertila. Hahaha... bara skojar....You makes me smile!!!


"Livet är det som händer dig, medan du är upptagen av att planera andra saker"

Packa och tvätta.....och fundera...

Hurghada, långtidsprognos
Tisdag 16 feb
kl. 08
23°
12
26°
16
26°
20
24°
Onsdag 17 feb
kl. 08
22°
 12
26°
16
26°
20
24°
Torsdag 18 feb
kl. 08
22°
12
25°
16
25°
20
24°
Fr 19 feb
kl. 08
22°
16
27°
Lö 20 feb
kl. 08
23°
16
26°
Sö 21 feb
kl. 08
24°
16
27°
Må 22 feb
kl. 08
23°
16
26°
Ti 23 feb
kl.08 16
19°  23
 
Ska bli så skönt och komma iväg nu igen. Få ta på sig löparskorna, shortsen och sportbehå tidigt på morgonen,springa en runda på 30-45 min och slänga sig i Röda Havet. Sitta på beachen och leka hink-och-spade med Smillan-baby och snorkla på korallrevet med Vilda-thilda-lejontass. Har ett fruktansvärt behov av solen just nu och dessutom behöver jag få lite tid för eftertanke, men det hjälper kanske inte.
Önskar att man kunde vara mer synkroniserade, menmen....kändes bättre idag än igår i af.....

           

Matchen idag var grymt imponerande! 3-0 mot ett div 1-gäng! Fantastiskt och vi har inte ens tränat knappt.
Alla gör en strålande insats idag. Det kanske är så att vi är bättre om vi inte tränar så mycket. Bara en tanke!  


"Frukta inte en klok fiende, frukta en dum vän"






...och vad måste förändras...?

.... och vad måste ske? Måste nån dö först, eller vad?
Tillbringat hela eftermiddagen med en av de bäste! Mycket att ventilera men alltid under tidspress...

På söndag har jag haft min blogg ett helt år!!!! Och då är det som jag skrev då- "Allahjärtans-jävla-dag"- men mycket har förändrats sen dess!! Mycket, mycket mycket, osv och mer...!

Ikväll ledde Johan(en ny förmåga) brottningsträningen, ett bra träningspass, men eftersom jag missat att underrätta mina päron om att de skulle ha Smilet så fick hon följa med och min träning blev till mer av någon slags rehabgrej. Men det är klart hon gillade när jag sprang omkring med henne på ryggen på uppvärmningen, och det var riktigt jobbigt med nästan 11 kg extra.
På söndag är det träningsmatch i Tipshallen kl 10.00 mot Dalsjöfors. Ett bra motstånd för oss! Truppen är uttagen, så gått som i a f men vissa frågetecken pga halsont på vissa spelare. Startelvan kommer den hemvändande headcoachen att ta ut, numera vid det urtyska namnet Günther :).

Ska väl snart lägga mej och kolla nån film som måste vara inlämnad i morgon! Ladda för spinningen oxå kl 10, önskar en sovmorgon snart, får unna mej en dag utan löpning på morgonen under min semester i Egypten, dit jag beger mej redan på torsdag morgon. Kommer bli så skönt, kollade väderleksrapporten, på fredag den 19/2 ska det vara 24 grader kl 8 på morgonen och kl. 16 ska det bli 29 grader. Me like!!! Måste åka till den där paradisön Giftun Island, sist vi var där såg vi delfiner...

Vill bara att allt omkring ska ordna upp sig och hamna på plats, skulle nog bli en mer lycklig människa då, vilket alla i min omgivning skulle märka av .... hatar verkligen vacumet just nu...

"Den största svårigheten är inte att få folk att acceptera nya idéer, utan att få dem att överge sina gamla"

 

Gud hjälpe mej....!

Så här står det om mej i dagens horoskop:
"Du är auktoritär och ute efter makt, även om det blir på andras bekostnad. Du kan bedöma andra på ett ögonblick, med exakt precision, och du får din vilja fram oftare än andra, för med en sådan intuition och personlig utstrålning blir du rena trollkarlen. Du strävar efter trygghet, du vet att utan trygghet får du inte kontroll över saker och ting - utan kontroll får du ingen makt."

Måste nog gå en sväng till kyrkan och meditera nu!!!!!

"Vad man är ska man visa mod att göra"


Vad en kvinna vill ha...


Kanske årets hetaste derby och startskottet för träningsmatcherna var en riktig höjdare idag. Bjud på bra fotboll av båda lagen och de senaste/tilltänkta nyförvärven fick möjligheten att presentera sig för gröna och blårandiga publiken. Känns som en stor släktträff när dessa båda lag möts! Synd att jag inte kunde lägga beslag på halvapotten, det var ganska nära.
En av mina största fienden -TIDEN- gjorde att jag missade nersläppet i Idrottshusets D-hall. Det är inte var dag man tittar på dam-innebandy, faktiskt bättre än jag hade förväntat mej. Positivt också att det lokal laget fullkomligen krossade serieledarna, samt att en gammal lagkamrat blev stor matchvinnare med sina 5 mål tror ja det va.

Var ju bara tvungen att gå och se filmen alla pratar om -AVATAR. En vacker naturupplevelse i fanatasins värld med mycket effekter och där det goda segrar till slut samt att kärleken övervinner allt!

Frågan är hur mycket som är värt att accepera för andras skull... och hur mycket det då kommer att tära på ens självkänsla??? Finns nog inget exakt svar på det heller. Men innerst inne vet jag nog :(.... Har lagt märke till att jag utkämpar någon slags kamp med mej själv på fler än en front just nu...intressant samtidigt :), får se vart det kommer att leda till... vet inte riktigt om jag är känslosam eller känslokall men skillnaden är inte så stor.
 
Hoppas att jag får lite tid till eftertanke och ny energi av solen om någon vecka...det här är faktiskt mitt liv, måste ta ansvar för att det blir bra och sluta tänka på alla andras behov hela tiden. Strul-NEJ TACK!!! Struktur-JA TACK!!

"Om du tänker för länge på nästa steg, kommer du att tillbringa livet på ett ben"


RSS 2.0