Things can only get better...

Nu äntligen är det klart. Det blir ytterligare en säsong i blårandigt, min fjortonde. Förhoppningsvis så får man vara hel och frisk för att konkurrera om de 11 startplatserna. Men det är ju så att fotboll är en kontaktsport och det behövs inte så himla mycket för att det ska gå snett. Väldigt lite skydd för en sådan tuff sport egentligen! Eftersom jag fortfarande inte gjort min bästa säsong än så hoppas jag på denna.  År 2010 är väl året då det ska hända... ;)

Har fått en del andra funderingar den sista tiden som på sätt och vis både kan betraktas som bra och dåligt, men jag vet inte , mina tankar är väl inte så höga, så det är bara upp till bevis nu... Har förstått att det finns en del som kommer ta till mycket för att klamra sig fast men som egentligen för länge sen har förstått att det aldrig kommer bli så, men så länge det finns en tro finns det hopp... eller det kanske är så illa så att jag tvingas fly landet...

På jobbet är det mycket, som vanligt den här tiden på året och jag är mer än glad att jag tog semester den 4 och 5 januari. Funderar på om jag ska ta ytterligare några dagar,  jag och Smiley råkade se att fanns en billig resa till Oman nu i dagarna, men det är som vanligt, dåligt med vuxet resesällskap.

Vi får väl se vad som händer de sista dagarna på detta år....man vill ju inte missa något...


OMAN - ser inte så tokigt ut! 30 grader varmt i skuggan. Härligt!!!!


"Man måste utmana sig själv" =)


Framgång ger vänner, motgång prövar dem..


Mätt och glad! Varför säger man så? Jag är fan inte glad när jag är mätt! Inte ens mat-tillfredställd! 

De här dagarna har mitt hjärta bara sagt, ja ja och ja men mitt förnuft skriker NEEEEJ! Vet inte varför???? Som det känns just nu så kommer det bara bli mer trubbel om nu inget revolutionerande har skett i dagarna, men tror väl knappast på det.  

Det blev enormt mycket julklappar i år också... trots att vi lovat varandra att inte frossa...
Hon den lilla som kallar sig "Denna" fick bla en bollätande giraff-ko (eller vad det nu va) som ger ifrån sig ljud medans bollen passerar ner i ett av de fyra slumpmässigt utvalda hålalternativen, en klassisk Boby-car, en lysande sköldpadda,  massor med duplo och en pek-bibel.
Den stora, som tror hon äger världen och som dessutom snart fyller 11 år fick bla ett hästspel, en Nikon digitalkamera, massor av kläder och skönhetsprodukter samt en egen lap-top.
Själv är jag jäkligt nöjd med min nya fina PULS-klocka som jag fick!! =) Det blir faktiskt roligare att springa med en sån på.

Fick en julhälsning från familjen Tallberg som satt och åt nån god thaibuffé i Thailand igår när jag precis skulle slå på TV :n och kolla Kalle Anka. NÄSTA ÅR SKA JAG INTE VARA I SVERIGE I SLUTET AV DECEMBER! JAG VILL FIRA JUL I THAILAND ELLER PÅ NÅGOT ANNAT VARMT STÄLLE DÄR JAG INTE BEHÖVER FRYSA PÅ KVÄLLEN !!!

Eftersom det i morgon är 5 år sedan tsunami blev känt för oss svenskar för första gången visade de på TV4 Nyheterna en mamma som förlorat 3 av sina 4 barn där. När de frågade henne hur hon hade klarat av att leva vidare det så sa hon: - Jag har inte klarat av det ännu, bara klarat det hittills! Visst blir man berörd att detta. Alla känner vi väl någon som var där när det hände eller som förolyckades på annandagen 2004. Det var totalt 280000 människor som omkom, varav 543 svenskar och av dom var det 490 som dog i Khao Lak-området. Svårt att föreställa sig förödelsen, även om man varit där efteråt och sett rester av det. Man ska aldrig ta någon eller något för givet!!!!


Här är en patrullbåt som spolades upp 2 km upp på land när den första flodvågen kom

Imorgon hoppas jag på att få kunna testa pulsklockan. Sen måste det ju inhandlas nya inomhusfotbollskor till damen som nyss "bytt" klubb, eftersom det är inomhuscup den 29 dec.


"Samvetet har inga tänder men gnager ändå"

Förväntningarnas tid - JULEN

Som många säkert har förstått så är jag inget inget stort fan av just julen, men firar den enbart för mina barns skull.
Har samtalat en del med min konsult som jag väl hade hoppats kunna ge mej något mer konkret svar på mina frågor om min framtid.  Men allt är på nåt sätt tolkat från hur man själv vill ha det. tror ja. Eller ja vet inte! En av mina FB vänner skrev som sin status för ett par dagar sedan något som jag tycker var mycket tänkvärt och klokt;

"Dagens kloka ord: Eftersom livet är ett ömsesidigt samspel så bär varje individ ett visst mått av ansvar för andra människors livskvalitet. I varje mänskligt möte bär vi något av andra människors möjligheter i våra händer"




Richard och Bamse shoppar på Drottninggatan för över två år sedan


Har inte hänt så där förvivlat mycket det senaste, inget som jag vill dela med min omgivning iaf ;) utan mer ha för mej själv.
Har ju vabbat i tre och en halv dag nu, lite dålig timeing Smillan-baby. Men skönt att hon är bättre trots att det grinas en del,  i vilket man inte känner igen henne.



Detta är till en mycket speciell person!


En vit jul... kanske?


Ingenting är lagom längre... antingen blir det jättekallt och en massa snö på en endast gång, som nu, eller så regnar det extremt mycket på sommaren så det blir översvämmningar eller så är det värmeböljor som varar  länge utan en droppe regn så skördarna blir förstörda pga torka. Eftersom jag älskar sommar och sol och skulle knappt åka på skidsemester om jag fick betalt för det så föredrar jag helst det sista av väderförhållandena. Hoppas jag någon gång får möjligheten att bosätta mej i något varmt land där jag inte behöver frysa.
Det sägs att det inte varit en vit jul sen 1995 i hela landet. Jag kan inte minnas när det var men  snö på julafton har det varit ett par gånger iaf de senaste 10 åren. Det är klart att om det ändå måste vara jul så kan det ju lika gärna vara snö också för det hör ju liksom till på nåt sätt. Man får hålla uppe humöret och fira jul för barnens skull,...men det kommer inte bli någon vit jul för mej ;). 


Smiley åker pulka för första gången!!!

Saker händer och saker sker. Ibland gör man saker som man inte vill göra men som man måste göra för att själv överleva. Men när man har varit djupt nere i dalen och sen klarat sig över det där jätteberget, som man aldrig någonsin trodde man skulle klara av och står där med en lite annan syn på saker har man kommit till den insikten att kunna se saker som hänt och som inte kan påverkas ur ett annat perspektiv. En sak jag har lärt mej nu är att inte blunda för verkligheten för den kommer bestå...


On a dark desert highway, cold wind in my hair....

Ikväll blir det party hos det snyggaste paret jag känner tillsammans med vårt herrlag och delar av min familj( eller jag kanske snart får säga min förra familj). Det ska bli kul, brukar alltid vara kanontrevligt där, men jag syter redan för att jag förmodligen tvingas åka kollektivt hem till Kax. Men är man sugen på cider så är man!


"Den som vill göra verklighet av sina drömmar måste vara vaken"

 
 


Tillräckligt räcker långt...

Idag håll jag på att få byta arbetsuppgifter på jobbet, men vägrade totalt om inte chefen hade gett mej fem tusen till i lön för då kanske jag hade tyckt att det var lite kul att ha de arbetsuppgifterna. Det går ju inte sticka under stolen med att de flesta inklusiva jag är ju faktiskt drivna av just pengar. Man vet aldrig sista ordet är inte sagt ännu...

Ikväll är det lite fotboll på TV:n och jag har kommit på ett bra sätt att underhålla den lilla spättan på. Man poppar en stor skål popcorn och sen med jämna mellanrum kastar man ut några popcorn på golvet (det nystädade) så letar hon upp alla och sen sätter hon sig mycket snällt och tuggar i sig dom. På så sätt får man lite tid för sig själv både framför datorn och tv;n en tidig kväll. Sen är det ju också så att hon har ju på nåt sätt ett påtvingat intresse för fotboll så hon kan även på eget initiativ sätta sig ner och verkligen kolla på fotboll på tv, till mammans stora belåtenhet =)

                              
Helt inne i matchen!                    Divan äter popcorn!



BFF (best friend forever)


Har den gångna helgen påbörjat mina planer på ett nytt tillbygge av huset men som sagt bara i planeringsstadiet ännu samt att jag måste inhämta en del information på nätet om material och dyl. Men det rör sig om en vinterbornad  inglasning i husets vinkel och även en utomhus-jacuzzibad. Man måste ju få ha visioner!

"Egentligen kan man inte beskriva en människa, men man kan beskriva vilket intryck hon har gjort på en."


Super Skinny 603



Möte om träningslägret. Det blev Malmö i påskhelgen. Spanien var det från början. Så om man planerar för USA nästa år kanske man kommer till Spanien ;) Ja, just de jag är ju fortfrande laglös! Men allt brukar lösa sig till slut. Som jag säkert nämnt tidigare ligger inte kontraktet i mina händer längre. Hur trött jag än kan va pået ibland med allt, allt, allt vad det innebär så skulle jag nog inte ha något värdigt liv om jag inte fick dra på mej fotbollsskorna i april och springa ut på gräset. Men visst har man fått lite andra värderingar och prioriteringar efter 080829.
Mötets höjdpunkt måste varit när Smiley ställde sig bakom sportchefen när han pratade inför alla och fes ljudligt, sen den där blicken på honom som det var han som gjorde det.  

Klädshoppingen i helgen gick riktigt bra, verkligen älskar mina nya Levi´s-jeans.  Jag fick nästan uppleva lite "Pretty Woman"-fjäsk från den välkända peronalen. Några svarta toppar blev det också.

Imorgon ska jag redogöra för en stor grupp i personalen om vad vi hade för oss i Malmö förra veckan. Ska försöka lista ut något vettigt att säga. När det är gjort ska jag belöna mej själv med en löprunda runt sjöarna i stan. Eftersom jag den senaste månaden har traskat några varv runt Munksjön på lunchen, så går jag ju förbli det där "nappträdet" mittemot reningsverket. Varje gång funderar jag på vad det ska föreställa. Är det nappar som barn har tappat? Är det barn som när de ska sluta med napp hänger dom där. Eller är det nappar som barn råkat spola ner i toastolen. Är det nån som vet?


" Bättre ett fat kål med kärlek än en gödd oxe med hat. "






...och vad mer kan j a g göra...???


...inte något, har redan gjort allt jag kunnat göra och lite till...

På begäran av min "konsult" i Stockholm så skriver jag i kväll. 
Är fortfarande kontraktslös både som tränare och spelare pga av vissa omständigheter, som skulle ta alldeles för lång tid att förklara. Folk rycker i en och säger -" Skit i den där jävla fotbollen, och börja lev ett normalt liv istället och häng på till Atlantis om du vill träna."  Just nu känns det mer lockande faktiskt. Men vem är jag om jag inte håller på med fotboll i någon form. Ingen! Vet inget annat n Å andra sidan tror jag aldrig att det kommer att finnas någon som kommer fatta hur påfrästande den gångna säsongen har varit för just mej. Den har verkligen tagit bort gnistan för fotbollen och dessutom något som kunde ha blivit sååå förbannat bra.... en plats i ettan var absolut inom räckhåll.

Ikväll var det Lucia-firande på Smulans dagis. De var så underbara de små, och vad fint de sjöng =), lilla S var mest imponerad av alla barnen som sjöng och gjorde några "moves" då och då när hon tyckte det var passande och när det var  sånger hon kände igen.

Bilder från kvällen;



Smilla och dagisfröken och den andra Smilla

Efter utbildningen i Malmö tidigare i veckan så insåg jag ännu mer att det finns inga genvägar, inte för något. Det jag mest syftar på är hälsa. Så idag på min lunch var det full fokus på en löprunda runt båda sjöarna i stan, fan va skönt det kändes efteråt. I morgon blir det förhoppningsvis runt en sjö. Bara och stänga av och springa, en förmåga som utvecklas med åldern tror ja. Sen måste jag shoppa loss lite på MQ(har fått så bra % där just denna veckan). Tack Arbetsförmedlingen för lönehöjningen, jag var värd den =) =).


" Omnia vincit amor "

 


Packar lilla väskan...


Biljetterna för mej och kollegan hämtade jag på stationen i fredags. Som nyblivna friskvårdsombud för ArbetsMarknadsOmråde Jönköping, ska vi spendera ett dygn i Malmö, på statens bekostnas med friskvårdsföreläsningar, yoga och lite annat smått och gott. Kommer nog vara ganska mycket folk som rör sig i den regionen just nu med tanke på att det är klimattoppmöte över sundet.

Inte helt oväntat var A6 fult med julklappshandlande människor denna söndag. Hade min lista på vad som skulle köpas så det gick ganska smidigt. Fattar inte att man kan känna sig så nöjd trots att man går där ifrån några tusenlappar fattigare och även att jag lovat mej själv flera år i rad att inte falla för detta kommersiella jippo där det egentligen bara är köpmännen som i slutändan står som de stora vinnarna. Fan vad julen är hysterisk!
Kul och träffa på folk som man inte sett på mycket länge och lika kul är det att träffa på folk som man vanligtvis ser lite oftare. Eftersom Smiley väldigt gärna ville ha ett HappyMeal ;) så fick jag offra mej och äta lunch på Mc Donalds. När vi satt där kom den duktiga, seriösa vänsterbacken (som snart kanske ska flytta norrut) med sällskap förbi och fick se hur Smiley mycket vant tog sin strips och doppade den i sin ketchup-kopp och drack cola light. Vem ska jag sällskapa med till träningen sen då??? Kommer inte bli lika kul!!! Att åka ihop och tjata är ju halva grejen liksom =). Men det är ju klart, ingen av oss har ju skrivit på ännu, så vi får väl se var det landar??

På torsdag är det Lucia-firande på Smillas dagis. Hon ska nog vara tomtenissa, lucia överlåter vi till de barn som har fått hår.  Det är så gulligt när de står där och försöker sjunga. Fröken sa att de skulle öva på sångerna den kommande veckan. Hur ska det gå till? Kommer så väl ihåg Mathildas första Lucia på dagis. Om jag blundade hade jag trott att jag hamnat i filmen Gremlins. Vilket oljud, men ändå gulligt på nått sätt!!! 74. 


"Att fela är mänskligt, att förlåta gudomligt."




Tacksamhet är hjärtats minne!



Som jag skrev förra gången så tog vi den där sprutan. Smilla blev dålig och jag har varit hemma med henne nu i två dagar. Själv fick jag bara lite ont i armen och kände mej matt. men inte mer än vanljgt. När man är hemma så här finns det inte så mycket att göra så jag började gå tillbaka i tiden i min blogg och kollade mina tidigaste blogginlägg. Det står väldigt mycket där som senare visade sig stämma in, wow tala om magkänsla. Tyvärr finns det inga genvägar, saker och ting är som de är och jag kan inte handla även om det vore så att jag skulle vilja.

I morgon måste jag bara till jobbet igen, ingen gör mitt jobb när man har korttidsfrånvaro, sen är det julbord på kvällen oxå. Blir säkert en sväng ner på After Work någonstans innan julbordet, får ta bussen hem om jag inte blir erbjuden någon skjuts. Hatar verkligen att åka buss, det känns så grått och sen luktar det oftast så illa på bussar. Blir spännande och se om min lunchdate imorgon vågar gå hela Barnarpsgatan från AF ner mot de olika lunchrestaurangerna.

På lördag är det dax för veckans besök på Rosenlundsbadet. Smiley bara älskar att bada och speciellt när vi åker stora vattenrutchkanan :).

 Biler från kvällens bad!

                             

                             

På söndag, om vädret tillåter ska vi åka till Gränna och gå på julskylning. Ska bli kul. Hoppas vi träffar på nån tomte så hon hinner vänja sig till julafton.  
Måste ladda inför nåsta vecka, för den blir häktisk!!

" Ty det angår också dig när det brinner i grannens vägg. "

Jag valde rätt...mot alla odds!


Igår var det sista fotbollsträningen för i år, där nya namn på ledarsidan presenterades vid samlingen efteråt. Intressant!!!! Sportchefen, lagledaren och "köttarn" hade dukat upp värsta dessertbordet med frukt, dricka och godis. Perfekt återhämtningsmat för mej!  Snack om cup i Tipshallen den 10 januari och sen träningsläger och i vanlig ordning inget beslut om vart vi ska, men någonstans blir det, där vi slipper åka båt en halvtimma till fotbollsplanen. Vet inte riktigt vad jag ska säga men ; man får i vanligaste fall inte en andra chans att göra ett första intryck...men låt gå! Jag har slagit vad med mej själv nu!!!

Idag har vi varit på BVC för 15 månaders-kontroll. Till min förvåning så frågade sköterskan om vi hade tagit influensavaccinet ännu och erbjud detta eftersom de hade sparat doser för barnen och deras familjer. Snällt, så nu är det gjort och nu inväntar jag feberfrossa och ont i armen. Jag blev så otroligt glad när hon sa; -Jag måste bara säga det och jag brukar inte säga så här, att det lyser av lycka om hela dej när du tittar ditt barn och håller henne i famnen. Är hon alltid så här glad, trygg, följsam och med på vad som händer? Ja, till 95 % är hon det, svarade jag stolt =)
Fan, vad sånt värmer!





Jag måste hitta nån som jag kan gå bio med snart, "Luftslottet som sprängdes" vill jag se. Min biopolare har dumpat mej för nån annan, men jag förstår verkligen det ;). Det är du värd!!

Ha planer på att skaffa mej ett bra jaktvapen men då måste man förmodligen ha licens och jägarexmen. Anledningen till det är att en lördag för några veckor sedan sköt de som har grannmarken ett vildsvin på 190 kg och som hade betar på 18 cm. Fy fan vilka monster! Hörde av en kollega på jobbet att även om man träffar rätt när man skjuter så dör de inte direkt de har så täta muskelfibrer och tjockt lager underhudsfett att fettet sluter sig snabbt om det skadade området.  

"Livets stormar ger starkare rötter. "



RSS 2.0