Livsvillkor...

Ja vad ska man säga om helgens match...vi fick inte underskatta dom...men när matchen väl börjat upptäcker vi att de egentligen bara hade två spelare. Det var en enkel match att läsa deras uppspel och det är ju bara synd att vi inte har bättre flyt framåt för då hade det blivit något större siffror än 1-4. Dagen till ära blev jag också utsedd till en av matchens lirare och det var ett tag sen jag blev det ;)

Fick ett trevligt sms i dag på morgon, det började så här ; -"det blev en sebastian..." Jag är så glad för deras skull, och jag som hade tänkt att fråga den nyblivna modern och min älskade kollega från sveriges framsida om vi skulle traska runt sjön på lunchen...mej ok nästa vecka är hon säkert på G igen och då med en barnvagn framför sig.... Det de var med om i natt är utom all tvekan det största i livet!

Det hade verkligen varit bättre om man aldrig fått veta...om jag hade vetat att det skulle bli så här hade aldrig , aldrig i min vidaste fantasi trott detta... Lågt! Menmen har svårt att förstå att man överhuvutaget kan ge sig in i den fajten...matchen som man aldrig ens är i närheten av att kunna vinna...inte ens med tomma läktare och om man själv är domare och dessutom otroligt skadade motståndare som inte kan försvara sig....


"Uppriktighet är att inte säga allt man tänker, utan att mena allt man säger"

Häng(ig)

Har inte orkat igen...skriva. Har varit en anning hängig i veckan... utmattningssymptom,  allergi eller nåt.. känns lite bättre nu i a f. Det är ju mycket som händer nu som man inte kan påverka på något håll som påverkar en oerhört mycket vare sig man vill eller inte - hatar maktlöshet! Ibland är det konstigt att man klarat sig så här långt...

Hittills har ju faktiskt tabellen varit med oss och alla lag plockar poäng från alla just nu. Idag blir det ca tre timmars enkels resa i buss till sveriges baksida, Oskarshamn, Rödsle. Det var många år sedan vi var där och spelade men sist så har jag ett svagt minne av attt jag nätade, skulle sitta fint med en repris idag. Vi vet att det finns ett par duktiga polacker I Rödsle som liksom jag har sin fotbollskarriär mestadels bakom sig men som är ruskigt målfarliga. Så de är absolut veckas "offer" för oss i backlinjen.

En tråkig nyhet är ju att min älskade vän och konsult i 08-området blev klubblös i onsdags, pga uteblivna resultat...efter 6 spelade matcher... tala om dåligt tålamod... Men å andra sidan kan det inte vara någon lätt uppgift att leda ett lag där många inte kan svenska och merparten av dom inte talar eller förstår engelska...men det är säkert en nyttig erfarenhet rikare... Det finns ju ett antal Jönköpingsklubbar ,har man märkt idagsläget, som säkert skulle vara hjälpt av hans eminenta fotbollskunskaper. Så vem vet det kanske kommer ett flyttlass från Stockholm till Småland här framåt ... 


"Det är dumt att bromsa i uppförsbacke"

Bilder...

Ibland orkar man bara inte ... skriva nåt..hela helgen har varit ett enda stort antiklimax. DET BLEV INGET DERBY!!! Vad gör man då av all den energin som har laddats upp för just de där speciella  93 minutrarna på helgen, som en match brukar vara? Ja det blev väl inte riktigt som man tänkt sig i helgen, men å andra sidan är jag rätt van nu att det inte blir som man tänker sig, så det är ingen större skillnad.

Tog lite mobilbilder den gångna helgen iaf. Funderar allvarligt på att köpa mej en riktigt bra kamera. Har hört att man kan få något som duger bra för mellan 8-10 tusen, och köper jag dessutom en Canon kan jag förmodligen ha pappas megastora objektiv till.
 
Lite blandade bilder:

       

       

        




"We make a living by what we get, but we make a life by what we give"

Inte överarbeta...

Grillen har varit igång ikväll och för första gången i år har vi suttit ute och ätit i den tropiska värmen, samtidugt som det  hälldes upp en och annan "stänkare".  Grymt gott väder i eftermiddag ca 27 grader och hög luftfuktighet. Solen tittade fram på mej när jag stod vid grillen  Me like!

Jag måste göra ett tillkännagivande, något jag inte känt på mycket mycket länge. Jag har ett KANONJOBB. Detta konstaterade jag och min kära, relaivt nyanställda, kollega idag under ett studiebesök på en av de största anläggningarna i Sverige som konsumentpaketerar kött till livsmedelsbutiker. Iklädda vita skyddskläder som såg ut som vi skulle upp i rymden och genom en skotvätt och hygienkontroll kom vi fram till att vi inte skulle vilja tillbringa våra dagar på det stället. Det tog oss hela förmiddagen att tina upp från den max 3 plusgrader svala miljön. Lukten därinne hade jag inga problem med , blev bara sugen på kött, men det fanns de i gruppen som bara hade velat vara där en pytteliten stund och då med näsklämma på. En nyttig erfarenhet med andra ord!

På lördag ska det avgöras igen, vem som är kommunens bästa damfotbollslag. Jag tror och hoppas att vi kommer att dra det längsta strået denna gången, även att vi har en del skavanker i laget och en del inte går för fullt så ska vi iaf se till att vara på tå på lördag.  Lagledaren kommer förmodligen att få ytterligare en arbetsuppgift denna match, att vara i ständigt kontakt med headcoach eftersom han tyvärr inte kan medverka pga familjeangelägenheter...

I morgon är det torsdag och även veckans nästan bästa dag och löpning runt sjön med grabbarna. =)

Så äntligen vid närmare pensionsålderna har han köpt sitt alldelese eget flygplan, min morbror. Nu återstår det bara ett hangarbygge. Ser fram emot att följa denna utveckling...

 
"Ljuset färdas fortare än ljudet. Det är därför vissa människor verkar upplysta till man hör dem tala"



Surrealistisk upprättelse...


Då var snart den härliga långhelgen till enda och ny vecka nalkas. Med enbart ett inkasserat poäng i helgen kan vi ändå vara rätt nöjda samtidgt som de andra resultaten i serien gick våran väg. Ibland undrar man om allt som händer bara är meningen att bli som det blir.
Igår kväll fick jag ytterligare bekräftelse på att något som berör mej djupt verkligen är så som det är och som jag också fick höra för ett bra tag sen verkligen var sant. Sanslöst sjukt sjukt sjukt och åter sjukt !!! AAAAS!!!
Tror jag ska köpa mej ett par in-lines, det blir rätt kul chargång när man driver om det också. Så jävla insiktslöst alltså att tro att man är en av oss! 

Något som jag har investerat i är en anteckningsbok som jag kommer att ha några sidor att skriva i. Bra idé som en nära vän gav mej häromdagen. Det är sant, att kunna komma ihåg allt när det väl beger sig framöver är totalt omöjligt. Det kommer förmodligen att bli en mycket tung dag då jag tvingas känna mitt ansvar att överlämna denna "svart bok", men den dagen kommer och det har jag på nåt sätt alltid vetat.

Det är så underbart att vara hemma igen...helgen har ju varit ganska häktisk...gott att bara ta det lugnt sitta och kolla tv och med ett öga och  det andra på Smulan som leker med duplo (bygger och sen bangar det)...

"Dudu dunga..."                               Cykla...
     


"Man lämnar inte plats åt efterrätten, man GÖR plats åt den"


Spenderbrallorna på...


Idag har vi suttit ute i solen och ätit på Burger King på lunchen, härligt att få en försmak av sommaren på västkustsidan, Sveriges framsida.
En av dom ska absolut pumpa upp sin nya luftmadrass/sovmadrass. Den andra går omkring på madrassen och retas i sin nya lilla lilla Barca-tröja (nr 10, Messi). Lugn fredagkväll - not! 

Min morbror kom förbi häromdagen och hade minst sagt vidlyftiga planer. Han har fått för sig att han ska köpa ett eget flygplan, vilket också innebär att han måste ha en egen hangar till det upp på Axamo. Där borde man egentligen lägga ner sina planer men inte han... Nä istället fick en av mina kusiner som är designer förfrågan om att rita en hangar till hans flygplan... Ja ja

Imorgon bitti får man börja tagga till på riktigt, men jag har redan börjat i måndags lite i smyg. Smedby står för det tuffa motståndet och vi vet att de vill ha revange på oss sen förra säsongen. De har minst två vassa spelare som vi ska hålla ett extra öga på. Vi går för vinst och segersång i morgon någon gång innan klockan två ska det väl stå klart, (matchstart kl 12) Vinst och det kan bli riktigt kul ute på kvällen =)

" Att var snäll är inte fel, men jag ska bara se till att jag är lika snäll mot mej själv"






...öron på ett hjärta utan mun...

Tidig träning i morgon. Matchen på lördag ligger på samma tid, kl 12. Istället för fika inför budningen till match ska vi käka lunch på något flott ställe. Najst!!

Idag när jag och min älskade kollega från sveriges framsida tog en rask promenad runt sjön mitt i stan, kan jag inte annat än bli imponerad. Den 6:e juni ska hon föda sitt första barn och hon mår alltså mycket bättre än många icke-gravida. Så kul när man känner igen sig, när jag ser henne minns hur oförskämt bra jag mådde under min graviditet med Smillan i magen (eller Melker som jag trodde det var) , tror nog det var den bästa tiden i mitt liv hittills... Att vara med på inläggsövning veckan innan jag skulle föda och sen vara på planen och träna exakt en vecka efter förlossningen har jag förstått att det är få förunnat. När hennes bebis är född ska de åka till sitt palats på östkusten. Jag tackade mer än gärna för inbjudan till Öland  i sommar när vi tillsammans ska festa loss på Strand, då pappan till den nyfödda bebisen idagsläget är ovetande om att han kommer att få vara barnvakt åt två till :)
Jag har säkert sagt det förut men den dagen man får barn, då vet man vad kärlek är! Jag hoppas verkligen att alla som vill får uppleva det!!

Jag hoppas på lång sovmorgon i morgon bitti, så trött i kroppen, får väl skylla mej själv när jag tagit cykeln istället för bilen till jobbet alla dagar denna vecka. Mer än 11 mil är det sammanlagt! Och jag som inte gillar spinning. Tycker inte det är så jobbigt faktiskt! Det handlar om vilja! Eller!? Som min mormor (som passerade över till andra sidan i nov -94) sa till mej för snart  två veckor sen  - " Det är tur att du har din envishet! "

Här är några foton på mina prinsessor för er som inte har tillfälle att träffa dom så ofta!!!
 
1. systrarna bus   2. sitter på något   3. måste dra i håret 4. duplo är mitt liv  
       


"Ville ha dig redan innan du var född. ♥ Älskade dig innan du var född och älskade ännu mer när du var född. Såg ditt ansikte och visste att jag var förälskad. Redan innan jag visste om att du skulle födas visste jag att jag skulle ge mitt liv för dig. Detta är ett mirakel....! "

Veckan då det händer....


Man kan vara mer än nöjd efter helgens vinst borta mot Eneby från Norrköping, 1-6. Det verkade som falken flög över oss alla denna eftermiddag och gjorde oss segervissa. Kul med så många målskyttar och att vi överraskade med en ny hörnvariant. Men vi fick också ta en del stryk från deras "tunga" spelare, men det var det värt. Själv damp jag i backen med vänster axel före och fick chippa efter min egen luft ett tag, och det känns idag kan jag säga. Men vi gav också och det var en helt annan aggresivitet i denna matchen än den förra.
Har kommit på att om man fokuserar mycket på en eller två bra spelare i de lag man möter och börjar tagga upp redan på måndagsträningen mot dessa duktiga spelare. Till slut har man på något sätt fört över detta på varandra och att man banne mej inte ska låta de där styra på planen och vända upp eller komma förbi. Jag vet inte men jag ska göra ett försök till nästa helgs match då jag vet att de har i varje fall två spelare som bara öser in mål (en av dom gjorde 4 mål sist)... Stoppar vi dom så stoppar vi hela laget tror ja! Kanske låter defensiv nu, men av någon anledning har jag blivit det. Från att ha varit en 50-50, är jag nu en 80-20????

Tredagarsvecka denna vecka och man undrar ju alltid hur man ska hinna med 5 dagars jobb på 3. Men på något vis så brukar det lyckas. Jobbar ju numera 75% igen. Men det känns ok nu, blir inte lika mycket cash menmen man kan inte få allt.  Man hoppas verkligen att vädret är med oss i helgen för jag har ju hört rycktas om en lagfest på lördag och kanske lite volleyboll med ev korvtvätt på vätterstranden på torsdag =)

Det är klart att man håller ögon och öron på helspänn, "han har sett mej men jag har inte sett honom"!!!!

"Om fågeln flyger för högt kan den inte finna sitt bo igen"

Tååtaa X 2...


Glädjande att det är så många som läser min blogg, som egentligen inte handlar om något, men kul ändå att besökarantalet bara ökar. Men det är klart man känner ju ganska många personer som känner ännu fler och som i sin tur känner mängder osv....

Lilla Smiley sitter på golvet och bläddrar i en historiabok samtidigt som hon pickar i sig sista smulorna av en chipspåse, och av någon anledning sitter hon och låtsas läsa något om franska revolutionen och napoliontiden. Historia var ett av mina favoritämnen i skolan. Kommer ihåg att berättades om en drottning från den tiden, jag tror hon hette Marie Antoinette, som hade sagt att: - Om det inte finns bröd åt folket ,varför äter de inte kakor istället? Hon halshuggs tydligen någon gång på hösten 1793, inte så konstigt kanske!  Ja det är väl så att man då och då gärna skulle vilja ha revolution på lite olika plan här i livet...

Träningarna denna vecka har varit ovanligt pigga och bra fart på, konkurrensen ökar i truppen, vilken gör att alla måste ta i lite extra för att visa att man vill vara bland de 11 som startar. Man hoppas på en repris från höstens omgång i Eneby, där vi nog gjorde bland det bästa vi har presterat som lag. Jag lovar att jag ska se till att frisyren sitter som den ska denna gången ;). Ni som var där vet exakt vad jag syftar på. 

Hur kan det var så förbannat kallt ute? Det blåser ishavsvindar! Det är ju sista-vår-månaden. Men det är så grymt vackert här nu i skogen, när vitsipporna har slagit ut och det ser ut som någon grönvit matta som ligger i skogen och kantar min trädgård. Funderade på om man kunde designa en sån grön ryamatta som har vitsippor som sticker upp. :). Skulle passa bra under mitt IKEA-bord.

Har visat att det verkligen är jag som är förälder till mina flickor två gånger denna vecka. I måndags var det föräldramöte i fjärdeklassen, där jag vid ett svagt ögonblick råkade räcka upp handen som frivillig att följa med och cykla med barnen på Visingsö någon gång i början av juni. Sen i onsdags var det återinvigning på dagiset efter branden och det serverades tååtaa.. Dessutom har Smiley döpt en av sina pyttesmå dockor till just Tååtaa, därav rubriken =)

"There can be no true response without responsibility; there can be no responsibility without response"






Äntligen vår, där äran är det högsta trädet i skogen...


Då var grillpremiären gjord, med några av de allra bästa!!! Gott!!! Trevligt som alltid!!
Tyvärr blev det förlust i helgen för a-laget och b-laget och oavgjort när stora sessans lag mötte Haga, och även förlust för "vårat herrlag". Man kan ju analysera sönder det och hur länge som helst vad det berodde på att vi åkte på stryk med 0-2 mot Madesjö, men jag tror jag har en del av det hela klart för mej. Bara att ta nya tag inför nästa helg.

Några mobilbilder från helgen som gått:

      

     

Besöket på Säby gård var populärt. Eftersom lilla Smulan är livrädd för TV-reklamen för Tele2 med det svarta fåret visste jag inte hur hon skulle reagera när hon såg ett sådant i verkligheten, men hon ville bara krama och pussa alla lammen. Det märks verkligen att hon är van vid djur när hon står helt oberörd mitt i en hel flock på 40 st får och lamm.

Funderingar över det som utspelade sig i torsdags i Linköping. Har varit extremt trött efter den urladdningen förutom samma eftermiddag då jag kände mej fantastiskt glad.

Ny arbetsvecka/träningsvecka = nya möjligheter =)

"Den som blivit biten av en orm flyr för en ödla"

RSS 2.0