Hatar när saker går snett!

Gårdagens match gick väl inte riktigt som jag hade tänkt mej. Var så jäkla taggad inför matchen. Hade på lördagskvällen fått en riktig lektion i hur bra mittbackar ska agera. Kände mej otroligt spelsugen oxå. Har inte startat en match på flera år känns det som och det var fyra veckor sedan jag hade matchtröjan på mej. Känns ytterst tveksamt om jag får nytt förtroende på den platsen nästa helg. Bänken igen kanske. Hatar bänken innerst inne. Men bästa laget spelar så har man inte gjord sig förtjänt av att starta ska man inte det heller. Fotboll är en LAGIDROTT!
Jag vill inte skylla ifrån mej men frågan är om man inte skulle tackat nej till matchen. Absolut inte pga av tunga ben, känner mej hyfsat pigg i dom faktiskt. (Tror mina löprundor i Thailand gjorde susen) Men pga alldelese för hög mental belastning av olika anledningar skulle jag vilja säga. Fy fan!!! (Thailandsresan hjälpte inte)
Sen gör det det inte saken bättre av att lilla Smiley har feber och är jätteförkyld och inte kan ligga och sova och det innebär att inte jag heller kan ligga och sova utan måste i princip sitta med henne sovandes i famnen. Inga bra förutsättningar inför match!! Skyll dej själv Stina! Det är just i sådana här lägen man skulle varit TVÅ!!!
Men hon är så otroligt glad och skrattar, trots feber och  att hostattackerna gör så  hon nästan spyr. 7 månader och så med i allt  som händer. Vill bara säga att jag älskar henne ännu mer, nu när jag vet..... ;)

Hoppas på en bättre vecka och bättre veckor framöver. Blev spådd häromdagen och enligt den damen skulle det hända något i slutet av april som skulle vara positivt för mej, både när det gäller relationer och pengar.  Så nu är jag förväntansfull och kanske slipper hänga på den där tragiska speeddating sidan. Hoppas det är mannen i mitt liv som dyker upp framför mej på sin svarta springare så jag har nån att sitta och titta på solnedgången tillsammans med i sommar.

Nästa gång ska jag fråga damen om hur det kommer gå för oss i serien, eller... det vet jag inte om jag vågar??


My new "poosie"!

Tänk vad veckan har gått fort. Har inte riktigt hunnit med. Jag får skylla på jetlegg. Det tog ända till torsdag eftermiddag innan den förvann.

Igår var det den sista boxningsträningen. Tråkigt, för det är nog den träningen som gett mest denna försäsong. Vi avslutade med att äta grek-buffé på Pallas Atena. Och det var precis som vanligt när vi ska göra nåt utanför träningen. Typ "Tio små negerpojkar". Men vi som var där hade i alla fall himla trevligt!

Sitter och tittar på HV- Frölunda medan jag skriver och konstaterar att jag ser en av mina manliga vänner i spelarbåset. Trevligt! HEJA HV!

Imorgon kommer jag ställas på prov. Jag ska testa en ny "possie" på matchen. Mittback!!!!! Uttrycket new possie var det min sk efterträdare som myntade i torsdags på träningen. Gissa om det uppstod ett lätt ofokus när även den seriösa och passningsskickliga vänsterbacken hängde på?? Jo det gjorde det givetvis. Och det var de vanliga som var inblandat i det snacket. Ja vi får väl se hur det blir om vi får dela stuga i Gränna i år igen. Ha, blir det så så får vi fixa med lite vigvatten och skölja munnen med var 5 minut eller nåt. Samantha Jones släng dej i väggen, du ligger i lä.  Inte så mycket att göra åt , man blir nog så här när man bor själv mitt i skogen. Kul i alla fall, det är den enda gången man skrattar, det händer inte så ofta nu för tiden. Men i morgon blir det fokus på uppgiften, det lovar jag!

Nu är det den grå vardagen igen!

Tillbaka igen efter att ha besökt en av de vackraste platserna på jorden tror jag, Similan Islands. Helt underbart.
Jag får be om ursäkt för att jag inte skrivit på ett tag men det finns faktiskt en hel del anledningar till det...
Sitter och tittar ut genon fönstret och har lite svårt att förstå hur det kan vara så här. Ena dagen är man med om 32 grader i skuggan och 88 % luftfuktighet och andra dagen -5 grader och snöyra. Det är ingen tvekan om vilket jag föredrar. Synd bara att det är så himla långt att åka och att jag alltid drabbas av tidsomställningssjukan när jag flyger långt, men tillbaka ska jag...
Får lite lätt panik över att jag missat  träning och matcher här hemma när jag var iväg. Men å andra sidan har jag gjord så gott jag kunnat pga sjukdom, jag har ändå hunnit med ett antal löppass i 28 gradig värme på den hårt trafikerad huvudvägen genom Khao Lak. Ibland kändes det nästan idiotiskt att kryssa mellan tuk-tuk och mopeder på den lilla vägrenen samtidigt som det var dumt att springa för långt in mot kanten oxå, jag såg ett par överkörda ormar där jag sprang.

På tal om ormar så såg jag en livs levande grön orm i ett träd. Folk flockades vid ett av de stora träden på stranden och helt plötsligt hoppade den tre meter ner i sanden och försvann in under en buske. Efter det passade jag mej noga för att ställa både barnvagn och min solstol under något träd för att få skugga.

Det finns så mycket mer att berätta.... Nu är man tillbaka i den trista grå vardagen igen med massor av saker att ta tag i. Jag  längtar till sommaren, men tittar man ut idag så ser det inte så hoppfullt ut.
 Måste iväg nu och fylla på kylskåpet !

Nu bär det iväg!!!

Allt är nerpackat och resväskan är igenslagen och snart bär det i väg till paradiset.
Träningarna i veckan kändes rätt bra till slut. Torsdagens Snipp- Snapp (eller vad jag tänkte, men inte sa Snipa- Snopp). Den kommentaren kom från ett helt oväntat håll denna gången. När vi sen skulle upp i brygga tänkte jag ;Vad fan är det här! Kul övning med svårt att fokusera!
 På fredagen var det några modiga själar som vågade sig upp i ringen igen för att boxas, en del t o m utan tandskydd. Vågat tycker jag med tänke på vad som hände förra gången. Själv har jag den principen att jag slåss endast när/om jag behöver det. Men "köttarn",  hade jag fått den bollen på min arm så hade jag nog kickat till honom. Var rätt nära ändå då han kastade medicinbollen mot mitt huvud som då touchade läpparna. ( Bra då behöver jag inte använda mitt dyra buxom-lipgloss på några dagar.) Det så kallade lyckliga paret i backen var sena med sitt fredagsmys igår ;). Rätt skönt att slippa se det! Man blir ju så avundsjuk  ibland på de som har ett så kallat normalt liv.

Jag hoppas det går toppen i alla träningsmatcher nu, (har för säkerhet skull beställt en röd tröja till mej själv oxå), ifall det skulle vara kört för min del.
Lite nervös är jag över den långa flygresan och att jag ska bli sjuk, har hysteriskt tvättat händerna denna vecka och undvikit lösgodis och andra bakterihärder, Men trotts detta så har jag idag en känning i halsen och lilla Smiley är snuvig. Förmodligen kommer man de första dagarna sitta och titta ut över havet och horisonten för att spana efter flodvågor. Tsunami hoppas jag att jag slipper, även att det säkert finns de/dom som önskar att det skulle dra in en över Khao Lak nu de närmsta två veckorna,.......

Puss&Kram =)

Nostalgi...

Träningen igår började med en nostalgi-tripp, först en uppvärmningsövning (teknikcirkeln) från "staffan-eran" sen en passningsövning (Y:et ) från "thomas-eran". I like Y:et, en bra övning som kan byggas på så det blir en mer funktionell övning. Dessutom var det två andra övningar vi alla kände igen , en del mer andra  mindre. Kändes som en riktigt bra träning, kanske för jag gillar nostalgitrippar ;).  Ja, vi har väl alla nån form av ankare som håller oss kvar i det förflutna, vare sig vi vill det eller inte.
Trots detta kan jag inte fatta att ofta tankarna far iväg och jag tänker på nåt helt, helt, annat och har då missat stora delar av instuktionerna. Det är därför jag oftast inte ställer mej först i kön och speciellt inte om det är en ny övning.  Jag är nog inte ensam om det heller tror jag. Ibland räcker det med att nån säger vad de ska äta efter träningspasset så kan det spåra ur totalt i flera minuter. Fan Stina, lite bättre fokus!!!! Kände mitt ansvar efter att ha haft induviduellt samtal med "Cony"(för enkelhetens skull) Men vi har ju så jäkla KUL!!! och det är stor del i vår framgång!!

Dagarna går och på lördag är det dax att bege sig till Landvetter igen, det var inte så länge sen jag var där, men det är alltid lika trevligt. Det är bara fram med resväskan och börja packa.  5 bikini...........löparskor....... =)  och sololja. 
 
Idag har jag och en seriös back varit på gymet och svettats rejält, med avslutning i massagestolana. Vi var alldeles själva där nästan hela tiden, kändes lyxigt med ett eget gym. Men jag kan fortfarande inte fatta varför de inte gör något åt det där äckliga bruna, smutsiga handfatet, där man fyller på vatten. Har börjat ta med mej vatten hemmifrån nu.
Hann med att baka bröd och sockerkaka när jag kom hem. Och nu är det snart stallet som gäller... Tänkte jag skulle låta min lilla prinsessa bekanta sig med de stora fyrbenta idag.



Måste bara lära mej använda giftgadden lite oftare...

Hittade det här på en internetsida och kom fram till att det stämmer ganska väl in. Så varför författa nåt nytt när detta redan är skrivet!  Så här är jag =)

Till Skorpionens natur hör resor, äventyr, dynamik, men också lojalitet, intelligens och ärlighet
Skorpionen njuter av nya
platser, historiska sevärdheter och äventyr.
En Skorpion är en intellektuellt
rörlig människa, medial, kreativ, har lätt för att planera och organisera.

Det dynamiska, som att veta vad du vill och leda andra är en av egenskaperna. Du är gärna i första ledet och spelar en framträdande roll. Ändå har du förmågan och styrkan att säga nej.

Du är god och lojal, ställer gärna upp och hjälper till. Du upplevs ofta som intressant, spännande och magnetisk.

I hemmet vill Skorpionen ha det ombonat och trivsamt, kanske t.o.m. elegant.

Mystik och astrologi kan attrahera dig, liksom tanken om ödet.
Du är lite av en
forskare som söker egna lösningar och har stark tro att du ska klara även de svåraste uppgifter. Du kan det du vill och gör det även om du skulle råka utnyttja dina vänner för din egen skull. Annars är du en i grunden nyfiken och ärlig människa. Du kan bortse från det oväsentliga och se klart - du vill ha ordning och reda, och ditt målmedvetna jag söker grundligt lösningar där ingen annan ser dem. På så sätt är du den födde ledaren som ger styrka åt dem som är omkring dig.

Men, du kan också vara egoistisk och tycka att andra ska rätta sig efter dig för att du är den som vet bäst.
Din dominans och din självgodhet tar sig ibland oanade former.
Du är misstänksam mot andra och deras
förmåga och du kan bli både burdus och hänsynslös i umgänget med andra.
Du är lättsårad och blir då tjurig och irriterad.

I besvarad kärlek är du trygg och trogen.
Det är lätt att falla för en Skorpions vackra ögonkast. Men - i kärlek är du ofta blind och lidelsefull, men också hård och känslokall, och då är det bara är du som räknas...


Hur stort är en människas känslokapital?

Hur stort är en människas känslokapital egentligen?  Till vilken nivå kan det sjunka, utan att man blir och förblir känslokall och elak mot sin omgivning? Kan man se det från utsidan eller sitter det i själen? . Och hur lång tid tar det att bygga upp känslokaptalet igen? Går det?  Finns det ordet? Frågorna är många!!! Har funderat mycket på detta. Men jag vet inte om jag kan bli mycket klokar på det. Jag vet i iaf vad det är som tär på det,  och oftast är det en han ,så att kapitalet på nåt sätt bara blir mindre och mindre dag för dag.

Fösta gången jag hörde detta ord "känslokapital" var när jag lunchade med en mycket klok kollega som sa till mej:
-"Sluta umgås med honom , han tär på ditt känslokapita!" Och hon hade så förbannat rätt utan att egentligen veta om det.
Det kan vara detta som gör att känslan av att inte vara kompatibel med sig själv lätt infinner sig.... precis som när min pc inte ville veta av min gamla skrivare..  Nu har jag varit tillräckligt djup, eller hur?
Spelar nog ingen roll hur mycket man tränar, tränar och tränar om inte den inre balansen finns. Detta speglar helgens prestationer på planen mycket tydligt för min del.

I morgon hade jag tänkt att göra en närmare presentation av mej själv.... får klura lite på det....

Nu måste jag natta lilla Smiley, även benämnd som "hon som jag fått för min godhets skull".
Såååå tacksam!!! 

Nyckelord: Passion, uthållighet, hemlig =)
 


RSS 2.0