Allt är inte guld som glimmar....



Det händer inte så mycket just nu, inte som jag kan skriva om iaf. Saker och ting bara flyter på liksom. Känner mej bara allmänt uttråkad på det mesta.
Zappar mellan de olika sportkanalerna. Hällt upp en "stänkare". Jagar Smiley som springer i soffan. Precis klippt lösgodis i en liten skål i så små bitar som möjligt så hon inte ska sätta i halsen. Den lilla godisgrisen har ju och beros på när det gäller det ;).



Lördagsgodis är gott!!!




Var på After work igår, trevligt m e n ....... känner mej jävligt trött på feta lastbilschaufförer som tror att de har allt att erbjuda samt 25 åriga bratts-wannabe´s som erbjuder sig själva för en natt. Börjar nästan tro att det är inne med åldersskillnad.

När det gäller fotbollen är det sista träningen på måndag och då med fika efteråt. Helt plötsligt finns det ett förslag på ett träningsläger till Tyskland inplanerat vilket absolut inte verkar vara förankrat hos spelarna. Tror inte det är sååå många i som är villiga att  lägga egna pengar på det. Det kommer väl säkert att bli ytterligar ett torftigt träningsläger 2010 på hemmaplan med avstängda planer och regn. Hade alla fått fingrarna ur och kunnat skriva på sina kontrakt i okt-nov så man vet vilka spelare som är tillgängliga så hade det varit betydligt enklare att planera och  boka ett varmt utlandsläger och sen jobba utefter detta. 


" Regeln är att människan gärna gräver sin egen grav, bara timpenningen är tillräckligt hög."

 


YOU!!!!!


* * * * *




Vår i luften?



Jag äcklas fortfrarande över mat, sen jag och några hungriga kollegor åt lunch i torsdags. Inte för att det var dålig mat, utan för att jag åt så förbannat jäkla FÖR mycket. Nu dröjer det nog ett tag innan jag sätter min fot på den restaurangen igen. Men några sushi-bitar från nån annan restaurang går säkert ner.

Som tur är så har Smiley en morfar som alltid ställer upp i ur och skur för oss. Sen i tisdags har han varit hemma med henne så jag har sluppit att vabba denna gången iaf. De vill inte ha barn med ögoninflamation på dagis. Som tur är så är det något bättre nu. Inte konstigt att hon bara under denna veckan blivit ännu mer förtjust i sin  "tadaapappaa". Igår kväll kunde vi ändå besöka Rosenlundsbadet, som numera är rutin en gång per vecka. Stora sessan, som är hos sin pappa denna helgen, var där med en kompis och vi åkta alla stora vattenrutschbana en mängd gånger till Smulans stora förtjusning. "Otsch!!!"


För ett år sen då Tadaapappaan, Smillan och mamman åkte på utlandssemester.

Sen är det ju den där sprutan som man ska ta ställning till om den ska tas eller inte. Blir det av för min lilla familjs del, så blir det på onsdag. Trots att det är folk som dött i denna typen av influensa så är det inte fler än av den vanliga som brukar dyka upp varje år. Jag tror ändå att det är den svenska regeringen som på nåt sätt blivit lurade/mutade av något läkemedelsföretag som påstår att det är så farligt så att ALLA måste ha vaccin mot detta. Av det man hört så har ju väldigt många blivit jättesjuka av själva sprutan.

Ikväll blir det lite glöggmys hos en av mina vänner och sen mest troligt, utgång!



"Även små nycklar kan öppna stora dörrar"


I morgon ska jag slänga mej i vågorna!!!!



Arbetsvecka två avklarades igår. Fick ett eget rum till slut och känner väl att jag har kommit in jobbet igen. Det är himla tur att man har så bra arbetskamrater och framför allt en som snart ska bli jönköpingsbo på riktigt. =) Hade nog aldrig gått på spinnng på lunchen om jag inte blivit meddragen. Jag har faktiskt börjat att uppskatta denna "näradödenupplevelsen". Står därför inför ett svårt val nästa fredag. En av mina löneförmåner som statligt anställd är att få en friskvårdstimma av arbetsgivaren varje vecka plus att de betalar 75% av exmpelvis ett gymkort. Förmånligt värre faktiskt! Nu är det bara min löneinplacering som ska lösas också, så jag blir nöjd och glad den 25:e. Men riktigt som Anna Anka är jag väl ändå inte(en del tycker det har jag förstått), bara för jag går ut och äter lunch nästan varje dag och har en egen trädgårdsmästare som har räfsat alla löven i trädgården.

Har fått beröm över hur duktigt den lilla älskligen äter på dagis och att hon äter precis allt. Jag såg att hon till och med drack mjölk när de åt mellanmål härom dagen!!! Men då har de förmodligen inte serverat broccoli på dagis ännu och inte heller advokado tror jag, för hela hennes ansiktsutryck talar emot dessa två grönsaker.

Inom det närmsta fyller jag år och har därför fått frågan av mina föräldrar vad jag önskar mej. Samma svar som alltid får de. -Vet inte, en resa kanske!!! Har de senaste  8 åren ,förutom förra året, faktiskt fått en resa.  Förra året blev det en IKEA-garderob till tillbyggnaden. (Finns inget jag vill ha) Kläder är väl det ända jag skulle behöva i så fall, men jag passar ändå bäst i träningsoverall, så det är inte kul att handla eller gå i affärer. En flakmoppe kanske jag önskar mej!! ;)

Idag såg jag en person som jag var en halv millimeter från att fråga hur det egentligen är, men i sista sekunden bet jag mej i tungan. Även att jag inte har direkt med det att göra så blir jag lite smått orolig faktiskt över vad jag hör av andra. Hur man än vrider och vänder på saker och ting så finns det där...och kommer (enligt mej iaf) förhoppningsvis alltid att finnas där... Fattar ingenting och blir som sagt tidigare, bara mer och mer förundrad. Till slut är det ändå oundvikligt! 


"Det är saligare att giva än att taga"
 



Riktiga vänner är sååå mycket värt...=)


Förundras bara mer för var dag som går...



Testmatchen som på pappret skulle bli en jämn tillställning slutade hela 6-0 till blåa laget. Med ett antal sena återbud från Ormarydsspelare (märkligt??), fick vi som var där mycket speltid. Det fanns en del guldkorn som jag verkligen hoppas vi kan knyta till föreningen. Något annat som var positivt var att spelare från egna leden klev fram och visade framfötterna. =)

Fotbollsgalan igår - kul att se att de senaste åren delar ut fler priser till tjejerna, vilket de absolut är lika värda som killarna, om inte mer. Det man kommer minnas från gårdagen gala är inta att Zlatan vann guldbollen utan det hjälten Ingeson sa. Såååå grymt starkt av honom att stå där inför alla och hela det svenska folket. Det syntes att de flesta var rörda över det han sa och hans tacksamhet för livet. Det är helt rätt, man ska leva i nuet, inte skjuta saker framför sig, man vet aldrig när det är dax att lämna över till nästa dimension...

På tal om nåt annat. Kommer nog aldrig att sluta förundras....i n t e  e n s  Adolf Hitler ....

Hoppas verkligen jag hinner med ett pass Bodypump på min lunch i morgon, inte för jag gillar sånt men det är bra träning, så kan jag kan tillbringa kvällen med "det absolut bästa som hänt mej" ;).




                       



"Så länge man har hälsa har det materiella betydelse"



En katt bland hermelinerna!



Jag överlevde första veckan på jobbet! Tala om omställning från att ha gått och såsat med en kaffekopp långt fram på förmiddagen, som om varje dag var helg, till att gå upp astidigt och tvingas till rutiner igen för att allt ska gå så snabbt och smidigt som möjligt på morgonen. Jag kan ha fel men... visst känns det som om tiden går dubbelt så fort mellan 06.30 och 08.00???? Men på nåt sätt känns det ändå skönt att ha ett jobb att komma tillbaka till samt att jag har absolut världens bästa arbetskamrater. Under tiden jag har varit borta har det kommit in många nya meddarbetare och jag är speciellt tacksam för att jag träffat min nya vän (som också älskar sushi) från Svergies framsida, Änglarnas stad. 

Idag är det dax för testmatch på Zinken. Ett antal nya spelare är inbjudna till denna årliga tillställning. Ska bli kul att spela, trots att jag inte känt nåt större sug efter fotbollen den senaste tiden. Tyvärr har jag börjat få dåliga vibbar (igen) över något som jag säkert kommer att nämna längre fram. Därav dagens rubrik..... Hoppas jag har fel....

Man kan bli mer än förtretad då man hör från stora prinsessans lärare att hon blivit "anmäld" av en förälder som påstår att hon har mobbat hennes son. Har väldigt svårt att tänka mej att hon bär hela ansvaret för detta eftersom jag själv varit i klassen och sett hur denne nyinflyttade grabb hela tiden söker sig till min stora prinsessa och ställer till bråk och retas. (Tror bara att han är väldigt förtjust i henne, killar i den åldern beter sig väl så för att säga att de tycker om en tjej.) Ska bli ett mycket intressant utvecklingsamtal på skolan veckan som kommer.

"Bråka aldrig med någon som inte har något att förlora (på en fotbollsplan)"




mmm...=)


U n d a n t a g !


Har nu tillbringat tre hela dagar i "rollspelet", som jag kallar mitt jobb!!

" Att känna förväntan inför dagen när man vaknar 
att vara till nytta och glädje för andra genom det man gör
att ha kamrater att prata med och att skratta ihop med
att ha en lön man är nöjd med
att kunna bestämma över hur det man gör ska göras
att få utvecklas för och genom det man gör
att känna tillförsikt och trygghet
att njuta av ledigheten i vetskap om att man gjort sitt bästa
 - det är det goda arbetet!"
     

Det är väl målet att få ett sånt jobb som Janne Berglund formulerade på en ST-kongress för länge, länge sen.

Hade verkligen glömt bort hur uppretad man kan bli på trafiken kl 07.40 i innerstan samt hur svårt det är med parkering till ett humant pris. Är det meningen att det ska kosta 40 kr/dag bara att parkera sitt färdmedel. Inte konstigt att villaägarna på Bäckalyckan är upprörda över att gatorna snabbt fylls med stressande bilägare som försöker parkera så nära gångbron som möjligt. Om det nu ska löna sig att arbeta så blir det att traska från Bäckalyckan varje jävla vardag, sen när snön har smällt så kommer jag förmodligen bli rätt stark i benen med tanke på att det är ca 4 mil t/r med cykel. Testade att åka buss igår, men fy fan vad fattig man känner sig när man står där vid busshållplatsen som en zombie och väntar....alla verkar vara i sin lilla bubbla...nej, jag gillar värmen och då gör det inget att jag bidrar med mina bilavgaser till växthuseffekten...  
Detta problemet( kan inte ens bli en möjlighet) med parkeringen innebär att jag måste lämna min lilla Smileysmulan en halvtimma tidigare på dagis och hämta halvtimma senare :( . 

"Hemligheten bakom framgång ligger inte i att göra sitt jobb, utan att upptäcka den som är lämplig att göra det "

JOBBÅNGEST!!!!


Nu är min 14 månader och en vecka långa "ledighet" från jobbet slut. Hade väldigt, väldigt väldigt gärna velat backa bandet exakt 12 månader tillbaka tiden. Hade jag vid den tiden handlat på ett annat sätt och dessutom vetat vad jag vet idag, kanske min framtid hade sett en smula annorlunda ut samt att jag sluppit utstå vissa saker som jag inte ens önskar min värsta fiende. (eller... ja varför inte??) 

Hallowenfesten på kullen, blev lyckad med många trevliga kostymer. Liemannen och clownen Penyweis helt plötsligt dök upp utanför fönstret när vi satt och åt är fortfarande för vissa okända. Jag är ändå lite förvånad att det var så många som inte protesterade över att gå min tipsrunda i mörkret efter detta. men det är klart ett och annat illtjut blev det i skogen.
Måste bara nämna att det är helt ok att gå innan värden har vaknat! ;)





Ska ha denna bild som skrivbordsunderlägg på min dator på jobbet!!! Kanske inte är passande på ett statligt verk, men det skiter jag i. Varmt kristallklart vatten, gå på kritvit sand som känns som potatismjöl och en strålande sol från en molnfri himmel. DET ÄR JAG !!!!
Det är just det här som får mej att "orka" gå till jobbet i morgon bitti och tänka på att om jag bara jobbar på, så är det här möjligt igen inom en mycket snar framtid. 
 
"Det är dyrt med terapi. Det är billigt att smälla bubbelplast. Välj själv!!!"


RSS 2.0