Mötet med den andra sidan...


Det börjad redan vid fikapausen då jag hur tydligt som helst såg "Köttarns" ljusblå aura som lite senare skiftade över till lila. 
Vi var där helt förutsättningslöst! Hade inga frågor utan hon fick lägga sina händer på mej för att känna in mina energier. Utan att känna mej, veta vem jag är, eller vad jag varit med om och gått igen var hennes exakthet både skrämmande och ruskig. Att jag står upp var ett under sa hon, vem som hellst hade varit knäckt för mycket mindre. Jag ser att du har upplevt det totala sveket!!
Hon kände av bla min obalans med mej själv och det inre kaoset som hade regerat under en längre tid. Hon sa det jag redan visste, att någon vände mej ryggen. Det konstiga var att hon fick kontakt med en gestalt från andra sidan (förmodligen en man) som hade en mycket mörk aura och som hade en koppling till oss, som sa att den kände igen sig i den som vände mej ryggen och att det fanns mycket rädsa och osäkerhet där. Gestalten från andra sidan sa att den var glad att få träffa mej och att den fått veta... Sen sa den till henne att det var dax att ta konsekvenserna av ett handlande...
Sen blev det tyst en stund och rätt som det var dyk det upp en äldre liten kvinna med blommor runt omkring sig också från andra sidan.(Min mormor, som när hon var ung arbetade på en plantskola) Kvinnan var mycket kärleksfull och älskade mej väldigt mycket , och hon fanns vid min sida och sa till mej -Det är tur att du har din envishet! -Och du kommer att klara dej i ur och skur! Kändes lite underligt att "Ulla" förde en dialog med andra sidan och ibland suckade hon åt det och ibland skrattade hon bara. 
Ja det var en mycket omvälvande dag igår, där det framkom mycket mer än som skrivs här. Men jag undrar verkligen vad det betyder att hon såg ett solglittrande vatten som bröts av en val! När jag reste mej från britsen så var mina energier i balans kände hon, det fanns ett helt annat lugn i mej och jag kände mej gladare än på mycket mycket länge.
Man blir bara mer nyfiken på vad som döljer sig bakom vårt eget medvetande. Jag tror nog att alla var nöjda med dagen och skulle kunna tänka sig ytterligare ett besök.

Vet inte om jag mäktar med att nämna något just nu om matchen som kommer vara i helgen. Madesjö är ett bra lag med i varje fall vad vi vet, en duktig biffig mittback som har offensiva kvalitéer. Hur det än är så kommer vi att göra vårt bästa för att plocka tre nya härliga poäng på hemmaplan.

Ingen träning ikväll men man vill ju träffa sin familj ändå så det kan vara rätt bra om jag plockar fram grillen för rengöring och kanske 1,5 kilo oxfilé ur frysen. Ledig idag! :)

"Om du berättar för en man att det finns 300 miljarder stjärnor i universum, tror han på dej. Men berättar du för honom om att parkbänken är nymålad, måsta han peta på den för att förvissa sig om att den är det."

...och vilken ända ska man börja i ?



Då var helgen snart slut igen... och en ny arbetsvecka väntar, med bästa kollegorna någonsin <3 . Har inte riktigt bestämt mej för ännu om det kommer att bli en 3-dagars- eller 3,5-dagars arbetsvecka denna vecka. Det beror lite på hur det kommer att gå i Linköping ... Förhoppningsvis så håller det goa vädret i sig så man kan ta cykeln till jobbet, varje fall en dag denna veckan. Det kommer bli tajt att hinna med allt!
Ibland blir man bara tvungen att skärma av sig från den verkligheten man lever i och vad folk säger, skriver och gör...ja jag är fortfarande otroligt förvånad över hur det egentligen står till...

Lördagens match var inte heller denna vecka någon höjdare från våran sida. Men det är en förbannad styrka av laget att vinna en sån här match med 0-3.  Med oflytet vi hade förra året hade vi förmodligen kryssat en sån här match.  Kul också att vi ännu inte har släppt in nåt mål och att vi leder serien på målskillnad. 
Åkte och såg B-laget möta Ormaryd i premiären nu i eftermiddags, och det blev vinst med 0-2. Måste bara säga att det var en coachseger!! :)  

Smiley har fått för sig nu att precis ALLT är hennes egendom, då även rutschkanan i plasklagunen på badet. Ett stort EGO förtillfället alltså. Man får ju verkligen hoppas att det växer bort...

Hade tänkt att överraska stora sessan med en biljett till Popadelica på lördag, men den enda artisten jag vet att hon verkligen vill se spelar 15-15.45, precis samma tid som vi spelar första halvlek mot Madesjö hemma. Men men vi får se hur vi gör...

"Sällan har god kvist spirat från dålig stam"

Little Lucky ♥


Tala om utveckling! Hann aldrig med att iaktta detta med stora sessan, eller är det allt förlänge sen. Kan nog lägga till ytterligare 20 ord i lilla sessans vokabulär och dessutom tvåordsmeningar.  Allt är spännande, upptäcka,  spegla, testa, smaka....Här är lite bilder på när lilla Smulan hjälper mormor att baka matbröd i helgen. Och dom är de godaste!

         

Jag vet inte vad jag gjort för ont men massören idag hade nog fått i uppgift att döda mej med sina bara händer. Kändes som han verkligen försökte köra sina fingrar rätt i genom min rygg och mina ben. Lovar att jag är blå imorgon. Det sjuka var att när jag sa att det där gjorde ont så tryckte han bara ännu hårdare och sa att du kommer tacka mej i morgon. Tydligen var jag ruskigt stel, efter denna tunga vinterträningen och cykelturer fram och tillbaka från jobbet.

Bara en vecka kvar då tills "domen" kommer, "domen" om livets mening, vara eller icke vara. I´m scared but I´m ready to face it!!

"Gud, ge mej sinnesro att acceptera det jag inte kan förändra. Mod att förändra det jag kan, och förstånd att inse skillnaden."  


...inte fostrad att fly...


Ibland händer det sig att man råkar bli anklagagd för saker som någon annan har sagt och precis så har skett. Jag för min del skiter i vilket och jag vet att jag inte har det minsta att dölja för någon... fråga mej och jag svarar :), det gäller alla som vill ha ett svar, och jag skäms inte ett dugg för att säga som det är, för det är ju så det är och vad hjälper det mej att säga något annorlunda ....? Viss värdefull information har man blivit matad med. Men man kan bli mer än trött på att folk orkar hålla på...Tycker det är bättre att alla sköter sig själva istället !!!

Helgen har varit kanon... seger i lördags och premiärnerverna är över hoppas vi. Inget skönspel direkt men det räcker med ett mål för att ta tre viktiga poäng. Och segersången efter vinst är alltid lika vacker, ledd av självaste schlagerdrottningen!  

Bilden som någon i backlinjen lyckats fånga :) (inte jag)



Har träffat några vänner idag som förr var som mina egna systrar. Härligt att kunna prata som om det var igår , fast det egentligen var ca 10-15 år sedan sist. Fantastiskt fint nyrenoverat hus, härliga ungar, nyss hemkomna från en utlandssemester.   

Imorgon väntar en ny arbetsvecka/träningsvecka som förhoppningsvis börjar med en cykeltur i morgon bitti. Ska bli kul att träffa sina undebara kollegor i morgon efter en hel helg utan att ha setts. Det finns massor att ventilera.

"Den som har flera järn i elden bränner några av dem"

I better keep on walking...


I morgon är det dagen som vi alla blårandiga tjej/killar har väntat på sedan sista seriematchen i Smedby förra året. Förberedelserna har varit mycket nogranna. Den sista pusselbiten föll på plats när headcoach fick veta att bananerna var hämtade hos vår sponsorn. Kos, Kir, Kotten och Super falafel är årets namn på hörnvarianterna. Med lite inspiration från det persiska språket, som en hyllning kan man säg, till vår nye ass coach som talar detta språk. I morgon blir det att ge sig ut och klippa av lite taggtråd igen och äta till frukost och skölja ner med en stor mugg våga och självförtroende.

Sliten och trött efter 92 min!!


Helt underbar arbetsvecka med de ännu mera underbara arbetskamraterna! Veckan avslutades med en gemensam lunch på Dolce Vita, men jag vet inte om förväntningarna på maten var för stor eller om det är jag som har blivit ännu mera kräsen: Det var INTE gott, hade gjort det betydligt bättre själv! Börjar nästan tro att jag har fel på smaklökarna eller är det att jag inte äter något som jag inte tycker om... Måste bara säga att jag snart har varit helt godisfri två veckor. Karaktär!!! Klarar jag hela vägen fram till midsommar ska jag belöna mej själv med en resa eller nåt... :)

Läste en så fin dikt häromdagen som fanns på en annan blogg jag läser och jag fick låna den:

"Du fick aldrig veta
att när du rest satt jag kvar
vid avtrycket i gräset där du legat
jag förde min hand
över det nedpressade gräset och det var
som om jag behövde och vårdade din frånvaro mer
än jag behövde och vårdade dig
det var som ingenting fick komma tillbaka
om du återvänt
hade du gjort intrång
du hade stört smärtans landvinningar
och du får aldrig veta hur ömt och starkt jag
talade till din skugga i gräset
det var som om jag redan sörjde dej
som om jag försökte vänja mej vid
vad som väntar oss alla
och att priset för en människas insikt
är en känsla av övergivenhet
som redan från början uteslutit och raserat tron
på en varaktig kärlek"





Bra att vara efterklok...?


Har helt plötsligt fått dille på jordnötsringar, skulle kunna äta dom med mjölk till frukost om jag kunde me det. Undra om det är bara för jag varit godisfri över en hel vecka nu. Och hur har jag kunnat vara godisfri en hel vecka??? Jo anledningen är den att efter träningslägret var jag så förmäten på sötsaker att jag inte har varit sugen på det ett dugg. Med tanke på de mängder vi alla vräkte i oss på träningslägret ,som substitut för mat efter som den inte gick att äta, så har jag nog förbrukat min ranson av godis fram till midsommar. 

Premiärcykeltur till jobbet i morse, inga problem trots +1 grader och nästan 2 mil enkel väg. Det tar inte mer än 10 minuter längre tid än att ta bilen in om man räknar med tiden man måste gå från Bäckalyckan oxå. Blir nog cykel i morgon med :) Det enda negativa är att man ser ut som en idiot i cykelhjlälmen. Finns det inte hjälmar som man inte ser ut att ha en jättehjärna?


  



Ser fram emot helgen av flera olika anledningar. En av dom är Seriepremiären. På lördag kl 15.00 startar segertåget!!! Serien startar med att vi möter Vimmerby hemma. Ska bli så kul att äntligen få springa ut på V-Vallen en fjortonde säsong. Försäsongen har varit ovanligt kort i år och har gått ovanligt snabbt. Det beror på den goda sammanhållningen som Husqvarna FF DAM har dragit på sig som sitt främsta varumärke, och där alla samtal i truppen  har väldigt högt till tak om man nu kan säga så.  
De andra är att jag ska äntligen träffa en person som jag inte sett på väldigt väldigt länge,,, ska bli såååå kul! :)


"Underskatta aldrig en man som överskattar sig själv"


Ogräs i rabatten....


Vad ska man egentligen ta sig till en fredag när det inte är träning... Tända lite ljus, knäppa upp en burk, sjunka ner i soffan och zappa...rätt ok faktiskt.
Arbetsveckan har flytit på rätt bra även om det faktiskt är betydligt mycket , mycket kämpigare att jobba heltid. Tre av fyra dagar denna vecka har jag vaknat med huvudvärk, då inte alla gånger självförvållat. Jobbet har blivit lite enklare och lättare att gå till nu när det har anslutit ytterligare två nya superdundertrevliga kollegor för en månad sedan ungefär. Vi är ett kanon-lag vi i UGA. (ni andra me)
Men de senaste veckorna har det tillkommit fler underbara människor i mitt liv än det antal som valt att lämna. Så är det bara, säker naturens gång.
Förkylning som inte vill bryta ut riktigt gillar jag inte. Jag tror att antingen blir man bättre eller så bryter det ut ordentligt. Så jag blev inte sämre iaf av löpningen runt båda sjöarna i dag. Älskar att springa och har inte klagat ett löppass på över två är nu.

Imon hoppas jag på hinna göra förberedelse för en sandlåda till Smiley, som ska staketas in på någort sätt. Sen ska nog grillen fram. Kanske blir det premiärgrillning hos mej redan i morgon, men det hänger ju lite på vädret också. Annars kan det bli El Classico på Torpa nånstans....

En fredagkväll med kina och godis ( men inte för mej ):

      


" Den ökande pulsen, adrenalinet som strömmande genom kroppen och hennes tvekan - som han kunde driva till villighet - gjorde hela hans väsen levande. Han fanns när hon vill ha honom. Vem hon var spelade ingen roll! " 

A new way to enjoy...

S U C K****** Vad säger man...... Min älskade kollega brukar säga ; AS!!! Kort och koncist  och alla vet det vad det betyder!! Bra ord!


När jag slog på TV:n häromkvällen visadas en av filmhistoriens bästa story Törnfåglarna. Kom in lagom till de sista 20 sista minutrarna med de mest gripande scener jag känner till. Varje gång jag ser denna serie hoppas jag på att de har ändrat slutet, men inte det.
I min alldeles egen såpa i realtid, dyker det upp nya intressanta roller som "förgyller" tillvaron, eller vad det nu är för nåt. Inget jag egentligen har bett om någon gång, men det kan som sagt vara intressant med mycket materal om man nu skulle få för sig att sälja manuset till någon TV-kanal... Mest förvånande är att man har börjat få lite olika meddelande på FB, som jag inte ens är vän med där (ännu)  som undrar vad det är som pågår.... Då svarar jag; Hahaha... men det är ingenting,,,,, det är bara på låtsas allt :). Inte annat än att man börjar lite smått känna sig jagad...

Spelledigt och nästan träningsledigt i helgen.  Finns kanske en del utrymme för skojigheter. Men å andra sidan finns det massor att göra när man har en så stor trädgård som jag har.  Säger bara löven, vinrankan, hönshuset, altan-och utemöbelrengöring( innan grillen, och det viktigaste av allt försöka på något sätt hängna in hela tomten med högt staket eller mur. Vilken klätterapa jag har!!!! Jag hade totalt glömt bort att ett så litet barn var så snabbt...bara på en halv minut hade hon hunnit från ytterdörren, öppnat grinden ut till parkeringen och bort till svängen där grannen "Fittness" bor. Men man får se det positivt, det ser bra ut får man säga, inför hennes kommande vänsterytterposition på fotbollsplanen :)

Är i stort behov av semester, sommar och sol. Har idag lagt in semester  i Egenrapporteringen, juli blir det. Idag var den första dagen jag verkligen fick känna på hur heltidsarbetet är, typ 7.35- 17.15, tur att man har så underbara kollegor när man kommer att spendera så mycket tid på jobbet. =)

Passar bra med  sommarbilder här:

                

"Varje människa är ansvarig för allt gott som ligger inom räckvidd  för dennes förmåga, men inget annat" (eller???)


...inte bara på planen utan även utanför...


Hemkommen från ett av de trevligaste, roligaste, bästa träningsläger jag någonsin varit med på. Tror inte att det finns någon som inte är med eller har varit med vårat underbara gäng som kommer att förstå vilken otroligt bra sammanhållning vi har. Och det som är ännu bättre är att i år är  känslan av att vi är "ett lag", spelar ingen roll om man har a-, lärling- eller b-kontrakt, en enda stor familj helt enkelt.  
Förutom mycket bra träningar med inslag av nostalgi-övningar, bjöd lägret på en mängd olika skojigheter som äggleken, Spenny med guran och  HFF Talang-show 2010 mm... Efter ett sånt här läger har man lärt känna folket lite mer och även fått se dolda skådespelartalanger hos en och annan. Att få se Kizz live på så nära håll var topp, andra som uppträdde var Günther and the Sunshinegirls, Bamse och hans vänner i en mycket speciell tappning, Barbie och (äckel)Ken osv... Att Djurgårdens trevliga tränare var på läger med sitt Tipselitlag var en bonus vilket gjorde att ett fortsatt sammarbete inleddes. En av dem, som jag träffat några gånger förrut, fick lätt en plats på min Topp-10-lista över de trevligaste män jag känner. ;)
Det enda man kan klaga på på lägret var maten... under all kritik. Den gick inte att äta så på kvällen på långfredagen gick Günther och handlade mackor och snacks till oss alla så vi skulle bli mätta. Men som de flesta vet så är i af jag ganska kräsen med mat, skulle aldrig falla mej in att äta något som jag inte gillar. Så när jag kom hem hade mor och far gjort riktig mat, oxfilé med potaisgratäng, och till det ett glas rött, mums! Så underbart att se lilla Smulan stå med öppna armar och som hon har längtat efter mamma sa hon när jag frågade!

Man slutar inte förvåna sig över människor! Blev en aning förundrad över att jag och en mycket nära person till  mej och mitt ena barn får bära skulden för att ett förhållande har gått i kras. Konstigt att jag blev inbland i något som jag inte har bett om. Hade ingen aning om hur det kunde vårt mitt fel. Känns bara som en dålig bortförklaring från en av parterna. Vet inte om jag är lessen eller förbannad, kanske både och.   

"I livet är ingen värd att gråta för.

Den som är värd dina tårar skulle aldrig få dig att gråta.
Men när du ändå gråter, kom ihåg att hålla huvudet högt,
så att inte dina tårar sjunker lika lågt som personen du gråter för..."






...en i mängden...



Verkligen en soft första heltidsdag med arbetstidsförkortning och friskvård. En runda runt munkpölen blev det även att det fantastiskt trevliga sällskapet uteblev. Man måste ha träningsdicipin åtminstone när man har en total avsaknad av godisdiciplin. Fattar inte var det här är för gravidsymptom jag har men jag fullkommligt vräker i mej av vissa grejer...ska nog för säkerhetens skull kolla upp det här...dessutom är jag jättesömnig hela tiden....

Så länge det finns människor som göder någons ego så är det förbannat lätt för egot att bli tillfredställd av det. Den breda enkla vägen. Det kommer alltid att finnas sådana som göder, som är lätta offer, som inte har förmågan att se under ytan förrän den dagen de själva får ett djupt, djupt  sår i själen av den de har "matat"! Man ser liknande händelse i djurens värld där det så kallade värddjuret blir utsuget av parasiten!! Jaja nåt i den stilen iaf.

Påskkärringen Smiley gjorde entré på dagiset på morgonen och då såg hon ut så här! Sååå sööööt!! ♥



Väl hemma igen blev det utdelning av påskäggen till prinsessornas stor förtjusning! Stora sessan var mest nöjd över sedlarna som låg i ägget! Men även av att den lilla sessan fick,  för det är dom som hon brukar låna till shopping och tycka att hon inte ska lämna tillbaks för att att de aldrig kommer till användning annars.!

 "Att dra nytta av goda råd kräver mer förnuft än att ge dem"


RSS 2.0