Fullmåne på väg...

Trött!! Och man hoppas verkligen att det går att sova inatt. Sliten efter gårdagen och 6 timmar och 2 matcher på Vapenvallen.

Igår var det ingen bra fotbollsdag. Det blev förlust igen mot de där med det stora flytet i år. Men vi hängde med ganska länge och ett oavgjort resultat hade absolut varit rättvist. Kan fortfarande inte stå på tå pga kramp i båda vaderna, efter den mycket tungsprungna planen. Men fotboll är inte rättvist. Såg på förmiddagen igår ytterligare ett exempel på detta då Vistas F97 mötte Hallby. Förlust trots ett extremt högt spelövertag. Hoppas att det inte blir en ny skrivelse till förbundet för osportsligt uppträdande från Vistas sida. Helt obefogat!

Kvällen däremot blev desto mer lyckad då hela familjen hade bjudits in till 1-årskalas/kräftskiva, även att det stundtals kändes att det var någon som saknades. Smulan  showade och öppnade sina presenter till mostrarnas glada skratt. Allt var jätteuppskattat men allra bäst var nog den lilla lila bollen med Nalle Puh-motiv. Så passande! Av den goda stämmning så kunde man tro att vi vunnit serien eller nåt. Bra drag var det hela kvällen med sånghäften, minttu och kladdkaka samt jättegodisskålen som vissa missade. För bra för vissa. Priset "årets däckning" är redan givet!! ;)

Helgen kan ändå summeras som riktigt kul trots förlusten i går. Nu kan vi snart glömma denna skitsäsong bakom oss,  som började så himla bra och där allt såg så bra ut i december, men som inte blev våran i år.


"Var inte oersättlig. Om du inte kan ersättas kan du inte befordras"


"Lycko-rus"

Just denna veckan för exakt ett år sedan, förändrades mycket i mitt liv. Jag kände en fruktansvärd ångest över vad som komma skulle vilket är lätt hänt när man varit med om det en gång tidigare. Kändes som om jag var på väg till stupstocken. Men tack vare alla samtal med personalen om ett ev inplanerat snitt om jag inte skulle palla med, en under hela resan så stöttande sk vän som fanns där men ändå inte men som kunde "klappa magen" när det behövdes samt en lugn och harmonisk barnmorska, så gick det hur bra som helst . Total kontroll hela vägen,  inte tappa fokus, viljan att återhämta sig för en  snabb comeback och en massa positiva tankar om framtiden..... Hade jag vetat det jag vet idag hade det aldrig gått så bra....

Matchen i helgen kommer bli ett riktigt slag, tror jag. Det här har vi alla nog laddat för sen förlusten i våras. Nån gång måste väl ändå deras "stolpe-in-tur" vända. Är det nåt lag som kan ändra på det är det vi. Vet att de har stor respekt för oss, vi har aldrig förlorat på Nubbavallen, vi har allt och vinna och det är de som bara måste vinna. Det kommer vara de individuella förberedelserna och inställningen som avgör på lördag, alltid vara etta på varje boll och vinna  närkampen mot sin spelare.
Gårdagens träning var jag rekommenderad att besdriva i rehabgruppen, vilket sög fett rejält. Definitivt inte pga sällskapet där men det är ju fotboll jag vill göra. Var nog en bra investering att vila två träningsdagar vilket jag inte gjort sedan i november förra året. Suget efter att träna och spela har bara växt under veckan så nu hoppas vi på att knäet håller tills på lördag kl 16.50. ;)

I kväll så kommer "massören" hem för att förbereda mej ännu mer inför helgen. Det kommer vara behövligt, med tanke på att krampen kom i 86:e minuten i lördags.  Full  fart  mot  helgen ! ! !  =)

"Tänk vad tiden går...fånga varje dag ... tiden som varit kommer aldrig igen...den tillhör nu det förflutna..."



                     

Kampen fortsätter!!!

Då kom det... inre menisken alternativt eller även något utsträckt ledband. Detta år kommer bli det stora känskadornas år i Husqvarna FF.  Vila ett par dar och sen kör vi på igen och sen blir det att försöka åtgärda efter säsongen. Bita ihop igen alltså.
 
Ibland blir man så extremt trött på saker som folk säger och menar , som folk säger och inte menar, som folk inte säger men menar,  men som är det man vetat hela jävla tiden men som vissa inte har fattat eller velat fatta, eller som bara har uppkommit av själva situationen. (lång konstig mening men det är meningen =) )
En annan sak som man oxå kan bli extrem trött på är när folk som inte har ett endaste dugg med saken att göra lägger sig i och har åsikter om saker som de egentligen är så fjärran ifrån och inte vet ett skit om,  bara för att de tror att de betyder något får nån som kanske inte ens vet vad det är frågan om och samtidigt är så väl medveten om att man är på fel plats. 
En sak är säker att jag är beredd att gå jävligt långt och göra vad som krävs ....

Har funderat på vad det är som gör att en del bara häver ur sig saker som sedan gör andra så besvikna och sedan sätter detta i system. Det är väldigt lätt att häva ur sig men att visa med handling har jag förstått att det för en del verkar vara helt otänkbart. Vad vore dessa människor i folks ögon om de hade varit stumma???

Vi är nästan obesegrade på hemmaplan. I helgens match blev det som vi trodde, fick inget gratis. Men känslan när vi står där tillsammans och sjunger segersången är värt vätskeförlusten, tiden man lägger ner och vartenda blåmärke!!!

"En hund kan köpas för dyra pengar, men man kan aldrig köpa en svansviftning"

Peruk eller löshår?

Då är det bara sådär 9-10 månader kvar till sommaren dyker upp nästa gång. Eftersom min nyvunna vän som jag skulle luncha med igår var tvungen att jobba över så fick jag ta tag i den saken själv. Tog med mej en låda från "chicky" och för Smileys skull satte vi oss på en parkbänk i Mjölkafållan och samtidigt njuta av de sista solstrålarna. Hade precis ätit upp då en man i keps och två små barn dyker upp med siktet inställt på klätterställningen. Det var nåt bekant med honom men ändå inte. Men med tanke på hur han nyfiket tittade så verkade det som om han nästan kände igen oss....
Tanken slog mej att det kanke är i lekparker man ska hålla till när man är singel med ett litet barn?

Träningen i veckan har sett mycket bra ut och det har varit positiva miner trots skitmatchen i lördags och att vi nu ligger ännu mer efter våra konkurrenter i tabellen.Tråkigt bara att den mycket kompitente tränaren inte kunnat vara närvarande de sista träningarna, men vi hoppas givetvis på ett snabbt tillfrisknande. Annars kan det bli lite kämpigt eftersom den andre är avstängd efter att än en gång gjort uttalandet "Patetisk" mot domaren i Norrköping. 
 I onsdags var jag och några ur min familj och kollade på när ett formstarkt Ormaryd var nära att trycka dit Mariebo i Smålandscupens semifinal. Men de orkade inte hela vägen och föll i förlängningen. Så på lördag på Vallen kommer det bli en tuff kamp på alla positionen. Måste bara nämna att vi har fått tillökning i truppen igen. En mycket duktig tjej från Lund som skrev på för oss igår och blir spelklar kanske till nästa helg, om alla papper skickas in i tid ;)  Det kom även två andra duktiga spelare igår som börjat på Sanda Eiit, som ska träna med oss i höst. Och fler kommer det att bli ...

Some day......


Det blev inte som vi tänkt oss...

Alla resultat gick emot oss denna helg. Vi fick stryk (inte överkörda) mot ett Norrköping som har pengar till att värva in duktiga spelare under sommaren med div 1 och allsvensk rutin. B-laget åkte på däng på Landsbros lilla skitplan. Mariebo vann mot stridstankern Ramonas formsvaga Eneby. Herrarna loosade ytterligare en hemmamatch och mot Skövde denna gången. Som om det inte var nog med det så fick Vistas F97 åka utan poäng från Norrahammar denna eftermiddag. Jaja det är bara fotboll, det finns värre saker som hänt....
Själv känner jag bara stor tacksamhet för att jag slapp åka till akuten och lägga in Smulan på dropp, som vi blev rekommenderade att göra, efter hennes höga feber och ynka mat och vätske intag de senaste 4 dygnen. 

Eftersom jag tillbringat den mesta tiden utomhus idag så har jag märkt att hösten verkligen har kopplat grepp om den sk sommaren. Sommaren är sååå över. Sommaren som jag trodde skulle bli min sommar, men som jag av någon anledning blev  lurad på. Känner bara att man blivit avtrubbad av allt som hänt och bara inte orkar bry sig om saker man borde bry sig om.... Jag vill bara att hösten ska komma på allvar då löven faller och att serien ska ta slut och att man kan få krypa in i sitt lilla slott och bara tända massor med ljus och få vara. Sen ska man på nåt sätt genomlida den hemska högtiden julen (förhoppningsvis via en thailandsresa). Sen kommer det säkert att bli en seg försäsongsträning 5 dagar/v och träningsläger i utlandet och sen är det ny sommar igen . MIN SOMMAR- och fan ta den som förstör den!  Hoppas verkligen att djävulens eget sändebud har packat ihop och dragit sig tillbaka då!!!
Sen vet jag också att jag ska få gå på bröllop nästa sommar i juli, och inte vilket bröllop som helst.... 
Som jag sagt tidigare så är det bara att bita ihop. Känner mej rätt så van vid det här laget och jag dessutom är överstyv på. =) 

Det är otroligt att man kan tycka att det bästa som finns just nu är när man ser den lilla Smulan stå där och fullkommligt   rocka loss till musiken av Robert Wells, blöjbaken svänger åt olika håll, knäna böjs och gungar i takt och fingrarna formade till V-tecknet i luften.  Coolt!!!

Ska nog åka och köpa en tvärfjöjt ändå( lovade Kakan det om vi vann i lördags)... varför ska man inte köpa det man vill ha? Jag har alltid velat lära mej spela tvärflöjt så varför vänta? 

 
"Det finns blott en väg till lycka, och det är att upphöra med att bekymra sig över förhållanden som det inte står i vår makt att förändra"


 


Plötsligt händer det...

Har inte haft nån vidare inspiration att skriva på senaste. Har haft så förtvivlat mycket annat att göra, tänka på och som tagit min tid.

Häromdagen när jag kliver in på en mack och ska betala , den "billiga" bensinen man är sånt  behov av, ser jag nåt som jag inte sett på väldigt, väldigt  länge. Plötsligt bara står han där framför mej fast bakom disken, min allra första kärlek!!! =) Av den snabba konversation, medans jag betalade och kön växte, förstår jag att han inte stod där av egen fri vilja.  Absolut inte med tanke på att det senaste jag hörde var att han var gift med en otroligt rik tjej i Schweiz och att de skulle öppna en restaurang i Malaga nu i sommar. Kommer definitivt att forsätta handla min bensin på just den macken ;) Och även titta in och äta min lunch där oxå!!! ;)

I morgon ska vi till Norrköping och spela en "sexpoängsmatch", mycket viktigt med vinst. Vi har faktiskt plockat in en nygammal stjärna i målet och där finns det mycket prestige eftersom vi möter folk från hennes gamla klubb. Sen får vi även presentera en ny kommande stjärna i truppen som är i början av sin karriär. Kul!
Kvällens träning på tredje generationens konstgräs var mycket lyckad och jag såg inte en passning som gick fel. Ser riktigt bra ut inför morgondagen. Vi tänker inte åka 40 mil t/r tomhänta!!! Tagga nu!!!

"Sitter man tillräckligt länge vid flodens strand, så kommer man få se sina fiender flyta förbi"





Inbjudan till Smiley-Smulans 1-årskalas kommer!!!




 


Vårat gäng tre poäng!!!! =)

Helgen har varit otroligt lyckad!!!
"Comas" fick bästa möjliga start vilket innebar tre underbart behövliga poäng för oss blårandiga damer. 4-0 mot Värnamo är inte att förakta. Vi är jäkligt bra!!! Och segersången finns visst länkad på youtube.
Grillning på Fagerslätt med bästa familjen någonsin och Smiley stormtrivdes bland alla sina delaktiga mostrar!! 
Vädret har varit kanon. Jag som varit i paradiset och vänt, vet nu att en svensk sommardag slår allt. Även här i inlandet. 
Båttur på Vättern och faktiskt det första doppet utanför Domsand för i år.  
Den stora prinsessan är helnöjd efter att ha tillbringat helgen på Visingsö med en av sina bästa kompisar och hennes familj. Sen blir det även Öland för hennes del på onsdag med samma underbara kompis.

Som de flesta vet så har man en sk "ryggsäck"som man ska bära på livet ut...... blir den för full så kommer den garanterat att spricka och blir den för tung så kommer man inte kunna bära den till slut och då faller man. Och hur lätt är det då, när man ligger ner att få av sig en rygga????  Så nu i veckan bestämde jag mej för att det är lika bra att börja lasta av det som inte känns bra att bära med sig vidare i livet.... men vad börjar man????  Eftersom jag är en av de mest prestigelösa människorna på jorden, tror jag, så började jag med att be om ursäkt till en mycket trevlig människa som verkligen står med båda fötterna på jorden, och som jag dessutom har en sak gemensamt med.  Jag respekterar det,  men tyvärr fick jag aldrig tillfälle att träffa henne öga mot öga men jag kände ändå att jag fick framfört det som var syftet. Kanske blir ett möte vid något annat tillfälle, vem vet!!

Om jag ska nämna något som inte känns bra just nu så är det mitt vänstra knä, igen.  Förmodligen kommer jag att få ansluta till rehabgruppen under morgondagens träning.  Sen finns det ju det jag  jobbar med dagligen, att komma över det som hänt den senaste tiden, det känns ändå bara bättre och bättre för var dag som går. Men av någon "liten" anledning så blir jag påmind hela tiden. 

"Om man bäddar som man får ligga och samtidigt målar in sig själv i ett hörn och biter sig själv i svansen kan man ändå inte äta hela kakan och ha den kvar" 


 
 


" göra en Stina "

Har av någon anledning slagit det gamla läsarrekordet igen. Kul!!!! Kan det ha varit det fina motivet på bilden som dragit så många läsare tro?

Varför tycker en del människor så synd om sig själva??? Är det för det helt plötsligt  känns jävligt urselt innombord för det man orsakat andra som det kanske känns lite bättre om man  tycker synd om själv. Titta sig själv i backspegeln....men till det krävs det ett visst mod....

....nu finns det bara ett par saker till som ska göras before mission compleated ... 

 På lördag är det någon slags födelsedagsbjudning hos en av mina släktingar, en släkting som alltid,  och sedan barnsben stått mej väldigt nära. Men med tanke på att hon inte vet hur hon ska bete sig mot mej och min lilla Smiley ( pga omständigheterna då det gäller den mytomspunna bakgrunden  ) och också  på hur familjen betedde sig mot oss på en annan tillställning i maj så kommer jag definitivt tacka nej till detta. Varför ska jag umgås med folk som behandlar mitt älskade barn som förorenad luft? Trodde det inte var möjligt att jag skulle få uppleva detta en gång till... men tydligen fanns det fler .... sorgligt! :(

Fick av en ren tillfällighet höra att det finns två  sk "fågelskrämmor", en lång och en kort med mycket halm innanför västen, som jag fattar det,  tror att de förstår sig på rätt mycket om fotboll( Har mycket svårt att se att någon av dom kan ta ett löpsteg. Vårruset är väl en jättebragd för dessa välmatade att ta sig runt). Intressant att de kan uttala sig om saker som de ens inte har en susning om vad det är eller vad som har hänt. Förmodligen har det väl snappats ett och annat från någon som egentligen sitter inne med oerhört mycket kunskap inom detta område men som tyvärr är sämre på att förmedla budskapet(övning ger färdighet ;)) .Det är rätt, man har alltid rätt att tycka! Bra när folk angagerar sig, men att lägga sig i är JÄVLIGT dumt!!!!  Men det är klart att det kan vara ett sätt för de som är svagt begåvade att försöka ragga sympatier, men för de som har lite innanför pannbenet, så står det en hel del mellan raderna och de flesta fattar nog hur det ligger till i alla fall.

"Det finns alltid två sidor av ett mynt"


 


Smiley alias "Smulan" (eller för vissa, förorenad luft)

Nytt kapitel

Har än en gång förstått att det jag skriver inte fallar alla i smaken. Men va fan... vem bryr sig...inte jag iaf... jag skriver precis va f a n jag vill och känner för på MIN blogg. Detta är MITT liv och kom inte och rota i det  en jävla gång till....Hoppas verkligen det är tillfredställande för denna person att veta vilket helvete som orsakats...Jönköping ÄR för litet , jag jovar!!!
Dax att vända blad och nytt kapitel!!!! =)

Denna underbart vackra dag har jag,  Surfaren samt en av våra mycket kompetenta tränare tillbringat i Gislaved  där det var Smålandsläger för 93;or och även samling för nåt som kallas Talangfabriken. Tanken slog mej genast när jag kom dit att varför kan det inte finnas sådana här läger för oss 30 +. Vi kan kalla det för Drömfabriken, eller nåt? Haha, bara skojar!!!  Minns så himla kul man hade när man själv var iväg på sånt. Det fanns faktiskt några intressanta namn som vi ska försöka knyta till klubben nu under hösten.
Eftermiddagen bjöd på riktigt  "skön"  fotbollsunderhållning på Hovet där "vårat herrlag" besegrade Växjö! Måste leta i affärerna efter en sån där läcker musklänning som hon hade den dära som håll på Växjö!!  Syyyynd att jag inte kunde hänga på ut sen, men det finns ju en liten, söt,  underbar anledning till det.....  Men grillning, Surfarn, öl och godis är inte alls fel det heller.  ;)

Träningen under veckan har flytit på kanonbra. Klackarna har satts ner och nu vet vi precis vad som gäller....resultatet måste bli betydligt bättre än vårens....frågan är bara hur laget ska disponeras nu när vi drar igång igen nästa helg.??
Vi får verkligen tacka USA-proffsen för denna gången och önska dom lycka till där borta och givetvis varmt välkomna tilllbaka även till den som köpt en enkel.

"Den som väntar på nåt gott brukar få resterna från den som hann dit först"






Belåten Smiley leker med Sannas krycka på Hovet!!!

RSS 2.0