Vår i luften =)

Idag när jag var ute på morgonen med vovven kändes det som vår i luften. Så härligt!! Skönt att det går mot ljusare tider oxå. Ja då tänkte jag mest på årstiden.  Fick ett mail från guide on line i Phuket, det var 38 värmegrader idag. Kanske inte behöver packa med mer än bikinis.

Nu måste jag f-n ta tag i mitt liv!  Har sådär 3-4 veckor på mej att fixa till mitt liv till det bättre...  Annars har jag ett vad att leva upp till!  Vi får se hur det går med det?

Var och växlade pengar idag, blev jätterik på en gång. Hur ska jag kunna göra åt 26 000 thai-pengar på 2 veckor i ett land som allt är så billigt i.

Nu är det snart dax att byta om till träningskläder och tagga till för veckans tuffaste (och roligaste tror jag)  träning. Efteråt kan man med gott samvete åka förbi EAST END och hämta lite mat. Sen längtar jag hem till min nya 47" fullHD, är helt säker på att vi ska umgås hela kvällen.

Halva veckan har redan gått...

Finns mycket saker som jag borde ta tag i men jag kommer mej inte riktigt för det. Har fått för mej att jag är betydligt effektivare när jag har bråttom och är stressad, och snart är jag där...
Har inte; kontaktat guide on-line inför resan, betällt taxfreeprodukterna, kollat på vilka kläder som ska med (förutom många bikini), skrivit ut biljetten, växlat pengar, satt över pengar på mammas konto som jag är skyldig , hämtat öl o whisky hos min leverantör, betalt räkningarna, tagit ner julbelysningen i trädgården,"gödsla ur" hönshuset, osv.... listan är lång. Har inte ens hunnit med  det obligatoriska individuella styrkepasset än denna vecka. :(  Ha, tror inte det blir lättare till helgen. Kan kanske hinna 2 pass nästa vecka. Optimist!!

Lunchade med några av mina underbara arbetskamrater idag och insåg oxå att jag har snart varit föräldraledig hälften av tiden. Det kändes inte bra faktiskt att få frågan - När kommer du tillbaka till jobbet? Fy !! Nu måste jag fan försöka njuta resten av tiden jag är hemma för den kommer aldrig, aldrig att komma igen. Vill inte ens tänka på den dagen jag måste  skola in "lilla smiley" på dagis. Jag kanske vinner pengar på triss eller lotto så jag slipper jobba? =)
Hade faktiskt tänkt att jag skulle gått till nån bokhandel och inhandlat lite böcker nu när det bokrea och jag är ledig.  Men när ska jag ha tid att läsa dom? Viljan finns att läsa iaf. Det kommer man långt på ibland.

Till helgen är det full fokus på matcher igen! Ska bli så kul!! Och jag hoppas jag inte kommer att flippa ur som nån kvinnlig variant av Örjan Lax på lördag då när laget i laget har sin genomgång.
Morgonträningen denna veckan, ja den förmånen får utnyttjas av de som är morgonpigga och har lite andra förutsättningar än vad jag har....


Frusen helg!!!!

Om det hade varit meningen att denna delen av jordklotet vi bor på skulle vara bebodd, skulle vi väl ha kommit till världen med kläder på oss eller päls som djuren har.
 Fy f** vad jag har frusit denna helgen! Jag som alltid brukar vara så varm av mej??? Antingen är det nån förkylning på gång eller så är det.... ja jag vet inte om jag vågar säga det ....  någon från andevärlden som vill ha kontakt....
Det konstiga är att vi pratade om detta igår kväll hemma hos en av HFF:s tuffaste mittbackar genom tiderna.
Blev nyfiken som alltid. Så nu ska jag och några till få ihop en tid som passar och besöka ett medium för vägledning i livet. Kan behövas !!! Men är inte säker på om jag vågar fråga hur det kommer att gå med fotbollen.
Vet egentligen inte om jag tror på sånt här hokus pokus men .... efter att ha hört vad folk varit med om ( och delvis jag själv) så måste jag bara pröva. Så coolt!

Längtar till semstern nu och hoppas verkligen jag slipper frysa när jag är där. Och att våren har kommit när vi kommit hem. Som alla  förstått, så gillar jag värmen.
Känns rätt bra att ha köpt en typ stadsjeep så har jag på något sätt bidragit till den globala uppvärmningen och ett varmare klimat. ;)

Nu har allvaret börjat...

De första böterna kommer att inkassers till lagkassan den sista i denna månaden(två sena ankomster). Men om man ska vara riktigt petig så saknades det både vattenflaskor och resekläder för en del idag men jag har en känsla av att detta kräver en diskussion till.

Motståndet för dagen var Falköping som förförra säsongen spelade i allsvenskan, ett bra motstånd. Lagets insats är bra med tanke på vilka vi mötte. Ser riktigt bra ut inför denna säsong, Bättre än så här blir det inte med oavlönade spelare. Min egen insats denna eftermiddag är egentligen inte värd att nämna, men en sak är säker att  det kommer att bli fotbollsspecifik löpträning på på stranden i Khao Lak. Fattar inte hur jag kunde ta slut så snabbt. (för dåliga glykogenförråd i kroppen gissar jag på, enligt Träningslära Bas 2). Men lyckades både få och ge lite blåmärken har jag upptäckt. En sak som är så märklig är att den enda gången jag är riktigt, riktigt hungrig och sugen på en brakmiddag är när jag sitter på bänken under en match. Psykiskt!!!

Tipshallen eller Elmiahallen som den nu heter invigdes nån gång på i mitten på 1980-talet. Jag kan stoltsera med att jag var med och spelade en förmatch till invigningsmatchen. IK Tord hade på den tiden damlag, och jag var jätte-yngst. Det var den matchen vår målvakt sparkade ut bollen och den kom rakt upp i taket in i lufttrumman och försvann spårlöst. Vi hade väldigt kul åt det och det pratades om det länge efteråt. Vilka vi mötte eller vad resultatet blev, inte en susning.

Andra härliga minnen är när jag fick slå en avgörande straff i en cupfinal något år senare mot Mariestad, det var då när det fanns läktare på båda sidor om planen. 
Har varit på ett läger julen-86, med bla Pia Sundhage, Peter Larsson och Thomas Ravelli som ledare. Askul!

Minns också när jag  var på Stadiumcup och hade min stora prinsessa med som då var tre år. Tappar fokus på henne och ett par sekunder senare ser jag en av mina dåvarande lagkamrater rusa in till fiveaside-planens mitt och lyfter ut min unge i ena armen, Matchen som pågick var mellan  HFF och Tord.

Bröderna Ravelli var flitiga besökare i Tipshallen med sitt Öster då under den klubbens storhetstid. De var ofta och spelade här i Jönköping. Med ett autografblock i handen (som täckmantal antagligen) stod jag och en kompis troget utanför treans omklädningsrum och väntade. Och detta är nog mitt hittills starkaste minne från Tipshallen.!!
Plötsligt öppnas dörren..... och jag bara "råkade" se en nyduschad Thomas Ravelli kliva ur duschen =)... Vi struntade i autograferna den gången och gick därifrån, min kompis och jag. Jag hade ju ändå tre från honom sedan innan.


- Du har den svårast uppgiften här!

Den här kommentaren kom från en nybliven HFF:are (och försvarsguru) igår när jag klev in i Tipshallen med den stora oranga stadiumkassen. Och han har rätt, jag lovar!  Innehållet i kassen behöver nog ingen närmare beskrivning. Men himla snygga kläder är det som vi får betala alldeles själva. (Herrlaget har bara fått två uppsättningar av klubben gratis.) Till slut, efter en sedvanlig handuppräckning, enades vi om vad vi skulle ha, och med 10 min kvar till träning var provingen i full gång.  Så här går det till i ett damlag. Och det här är bara början....  och man vet aldrig vad som händer på  träningslägret... för nykommlingarna. =)

Har funderat en del på mötet med några riktiga "hanhundar" i Rosengallerian förra veckan. Helt otroligt, kunde för en stund inte tro att vi tillhörde samma årtusende. Jag ställde bara frågan hur man går tillväga om man vill välja in en nya person i huvudstyrelen. Blev nästan lite full i skratt på vilket sätt de "pissade in sitt revir". Ja vi får se vad som händer... personen i fråga är iaf vidtalad nu.

Och vad händer en fredagkväll när det inte är nån träning??? Inte snällt att meddela detta  mindre än ett dygn före!  Vad gör man??För nog föra in det i böteslistan!!!
Ja, ja det blev ganska sent igår och kommer förmodligen att bli sent i morgon, så lägga sig i lagom tid, är ett hett tips. Cola light blir kvällens dryck eftersom det finns en match att ladda till. Men undra om de där romantiska skyltdockorna sitter där i sitt kök på Bäckalyckan med fredagsmys och tända ljus ikväll även om vi inte ruschar uppför backen? Eller de kanske också har fått ledigt? ;)





Energin har återvänt!

Igår var en sån där dag då något hade sugit ut min energi ur kroppen och. Vreden styrde. Kan det varit nåt jag hade hört eller läst?  Ett mycket stort energiläckage. Vetskapen om att behöva tillbringa eftermiddagen  och halva kvällen i ett iskallt stall utan att själv få rida gjorde inte saken bättre.  Fick inget vettigt gjort. Jo förresten, var på Sportlife på morgonen och stressade mellan de olika maskinerna och övningarna. Stressa? Ja, när jag vilar benen är det armarna som får jobba och tvärt om! Allt för att det ska gå så snabbt som möjligt. Kom på igår att om jag springer fortare på löpbandet så går oxå tiden fortare =).
Ringde den stackars team-säljaren på Stadium för att få byta lite provkläder som jag ska visa.  Han förväntar sig nog en jättebeställning från laget! När jag var där dyk sportchefen upp, och jag passade genast på att berätta vad vi behöver för material, uppvärmningströjor, coachjackor, västar .... osv. Alla i rummet uppskattade inte min "önskelista".

Kul att se att så många är inne och läser min blogg- om egentligen ingenting. Förstår utifrån ett telefonsamtal uppifrån landet att man kan känna sig träffad på vissa saker jag skrivit. (det om Gunvalds personlighet) Men man får faktiskt skriva vad man tycker och känner bara man inte nämner folk vid namn. Bostadsbytet måste gjort susen. Men stjäl bara inte den unga damens tid, då kommer du nog dyrt få betala tillbaks det i blöjbyten om några år vare sig du vill eller inte.

Ikväll är det först spelarmöte och sen träning (härligt att röra på sig). Fotboll är så fantastiskt kul. Det är inget fritidsinteresse utan en livsstil. Inte trodde jag att det skulle komma att betyda så mycket för mej. Speciellt inte då, när jag i femtonårsåldern ringde min tränare och sa att nu känner jag inte för detta längre.  Trodde inte heller 10 år senare att det skulle bli nåt långvarigt när en arbetskamrat till mej frågade om jag vill börja spela i HFF, eftersom b-laget behövde folk. Ha, det har hänt en del sen dess....

Ska snart inta nybakta dinkel-scones med hemmagjord plommonmarmelad. Ska bli gott!! Iaktar min lilla sessas lek med en reklamboll från Libero. Tanken kommer genast och även att jag vet att man inte ska tänka så. -Undra viliken position i laget hon kommer ha! Lite svårt att se så här tidigt ;)  Men en sak ser jag ....   =)....  jag ser 6,5 kg ren kärlek sittande i sin stol glatt ovetande om livet...


Morgonträning...

Idag har jag för första gången i mitt liv tränat fotboll på morgonen, med början kl. 07.00. (Är det så här det känns att vara proffs?) Det var inga problem att gå upp  kl. 05.50 när man hör alarmet på mobilen med en flummig "bobban-låt". KAFFE!!!
Träningen bestod av tillslag, ta ner bollen på ett sånt sätt att man på andra bolltatschen ska kunna slå en lång välavvägd boll till mottagen. Timeing!! Sen det dax för Skalman II att öva nick på inlägg. Jag fick till två nickar och båda utanför målet. Alltså målet utan målvakt och försvarare. Timeing, very bad!  Börjar likna timeingen i mitt liv, nästan!! Ja det finns en del att utveckla när det gäller min färdighet i att nicka. Kul att var en i köttbulle-gruppen nu iaf. ;) och ser fram emot nästa gång.

Min kropp skrek efter KAFFE, (bla ... ;) och de som känner mej väl vet vad jag menar), när jag var på väg hem igen . Fattar inte att man kan bli så beroende av denna dryck. Läste att det kaffe vi dricker idag är av en sort som kommer ursprungligen från Etiopien -  i provinsen Kaffa. Därav namnet. Enligt en legend intresserade sig människor för växten när de iakttog vilda getter bli ännu vildare än vanligt av koffeinet. Ha, jag tror nog att jag konsumerar mer än genomsnitt-svensken ( 11 kg torrt kaffe/pers och år.) Måste nog ta en mugg till. Gott och dricka nåt varmt nu när det är så kallt ute. Men undra om kaffet går ut i modersmjölken?? Har inte tänkt på det innan.

Hade behövt nån varm dryck i strupen i går när vi sprang varv efter varv runt mjölkafållan. Kände att jag blev lite förkyld av att andas in så mycket kall luft, det var säkert kring -10grader.  Fick faktiskt dra igår när inte konditionsfenomenet och gasellerna var där, de med det naturligt lätta löpstegen. En ny erfarenhet. Det finns inga genvägar till bättre kondition. Det är bara att stänga av hjärnan och tänka på nästan ingenting. Det varar bara max en timmma och vad är en timma av ett helt liv..... Sen är det faktiskt så att under stora delar av förra säsongen längtade jag sååå efter att kunna springa och ta ut steget ordentligt, så jag har nästan bestämt mej för att jag aldrig mer ska gnälla när vi ska löpträna. 

Börjar bli en aning rastlös över vad/hur jag ska göra idag/ikväll. Är jag hemma så blir det att se säsongsstarten av House kl  21.00.  Är jag inte hemma så vet jag inte .......

Just nu: Huskvarna - 4 moln
               Khao Lak    

Nedräkningen har börjat... taxfreekatalogen har kommit

Om tre veckor har jag och min lilla familj varit en dag i Thailand och förhoppningsvis fått lite sol. Det ska bli så spännande, har hört att det ska vara underbart där i paradiset, men även del dåliga grejer. Vi får se vad jag tycker. Tänker besöka det burmesiska lägret för gästarbetare i utkanten av Khao Lak i syfte att visa min stora prinsessa att alla barn inte har gameboy, singstar, Nintendo DS och en platt-tv på sitt rum.

Började dagen med att prova ut vilka bikini jag skulle ha med ( hoppas det räcker med fyra?) samt passade på att rensa bort de som inte längre passar.
Var och hämtade en flytväst på Räddningstjänsten häromdagen( hämtningen kräver nog ett eget inlägg här, inte visste jag att jag var kändis ;) där?). Måste ha en sån till lilla prinsessan när vi ska ut på havet i en sån där vinglig smal båt . Jag provade den på henne och hon var överförtjust i dess färg. Och eftersom det ballaste hon vet just nu är att blåsa och spotta på allt och alla så är det nog klokast att inte visa henne att det finns en visselpipa på den.

Förmiddagarna nu de senaste 6 månaderna går så otroligt fort, men jag hann att ta en titt i taxfreekatalogen som kommit. Oj vad mycket det fanns som jag ville ha. Eftersom jag inte är miljonär, ännu, så får det bli det allra nödvändigaste. 2 flaskor whisky borde väl räcka för 2 veckor för att hålla invärtes bakterier borta. (HJÄLP min kondition). Jag har lovat mej själv att inte inhandla mer än tre parfymer.
Fick för mej att jag skulle baka bullar idag. Vet inte var jag får min energi ifrån?? Måste vara min älskade spikmatta som får ta på sig det. Annars tycker jag att det är alldeles för mycket energiläckage i mitt liv. Men det är nog spikmattan som gör det, att huvudet är upp och fötterna ner och näsan över vattenytan. Bullarna blev jättegoda iaf.

Sen utan förvarning frågade min mamma om jag skulle med ut i skidspåret. Det var minst 2 år sen jag stod på ett på skidor sist och säkert 15 år sen dessförinnan. Den gången minns jag att jag hade två löpglada schäferhundar i koppel som var spänt i mitt bälte. Vad det gick undan den gången. Det slutade med att jag kastade mej åt sidan och håll då på att bryta båda fötterna mitt ute i skogen. Hade INTE mobilen med på den tiden.
Vad har hänt egentligen två saker på samma dag som man inte gör så ofta. Både bakat bullar och åkt längdskidor på samma dag. Oj vad spännade mitt liv har blivit =).
Väl ute i spåret var det underbart väder och det gick i lagom takt. Då kommer orden ur min mun som jag aldrig trodde skulle komma; -Jag kanske skulle ta "klassikern", eller kanske börja med den för tjejer? Varför ska jag hela tiden utmana mej själv? Jag hatar att simma så det kommer nog inte att hända.

Upptäcker NU att det är Beck på TV. Gillar Beck. Och han Gunvald Larsson, säkert för han är en sån där spännande empatilös skitstövel som jag oftast drar mej till och faller för... oftast i n t e alltid... 


Min egen blogg...

Åh då så.. äntligen har jag skaffat mej min egen blogg efter att ha tänkt tanken i snart 8 månader. Innan dess skrev jag lite på papper, min egen självbiografi. Fast här inser jag att jag inte kan skriva riktigt allt. Sitter o skriver med en hand medans min lilla prinsessa äter välling, samt ena ögat på tv;n och försöker följa Melodifestivalen som å andra sidan inte verkar vara den bästa upplagan genom tiderna.
Har faktiskt lite träningsvärk , (andra gången i år), efter boxningenen igår och kanske har jag fortfarande lite mjölksyra kvar efter backen vid Stadsparken. Är egentligen i akut behov av en "hela" massage. Får ta ett stort jätte-glas vitt stället, man blir rätt avslappnad o mjuk i kroppen av det oxå.

Idag är det ju den där läskiga dagen för alla singlar. Alla hjärtans(jävla)dag!!! Det börjar med att man slår upp JP där det är 5 helsidor med ur-gulliga hälsningar till gud o alla människor. Jag började må illa! Läste hysteriskt i genom alla fem sidorna men ingen hälsning till mej. Tyvärr Stina! Hade väl inte förväntat mej det heller om jag ska vara riktigt ärlig, men hoppet är det sista som överger en.
Har fått två små hälsningar på mobilen och skickat ett halvt alla-hjärtansdag  meddelande via ett smått skoningslöst  mail till mottagaren. (Hoppas du kommer över det nån gång min vän!) Har gett mej själv en tröst-present som kompensation- köpte skönhetsprodukter för nästan 1000 kr på KICKS- hoppas det hjälper. Kändes bra i alla fall. Man ska unna sig själv sa hon som sålde varorna.

Fantastiskt skönt vädet idag solen sken, torr luft o kallt.  Var länge sedan jag upplevde en sån fin dag. Det har inte varit många såna i småland sen kärnkraftsolyckan i forna Sovjet únionen 1986. Men efter att ha missat att ta på sig underställsbyxor så blev det bara Smilla som fick vara ute i vagnen ett tag när hon sov. Daglig utevistelse ska de ha de små liven. 

Ska gå ut en sväng med Bamse nu,  kallt o stjärnklart. Kommer förmodligen att se Venus på himlen. Älskar att stå och titta rätt upp i himlen när man ser mer o mer stjärnor. Då fattar man att vi inte kan vara ensamma här i universum.... Ta en titt får du se!!

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0