Det var den bästa tiden och den sämsta tiden...


Fotboll, fotboll och åter fotboll. Den märkliga sport som själ sååå mycket tid....Nåt måste absolut hända till hösten annars vet jag inte hur det går...ledsen att säga det men de senaste matcherna har det verkligen kännts som om det är målchans för motståndarna så fort de äger bollen på vår planhalva, inte konstigt att de mest stabila spelarna också börjar spela osäkert och gör misstag och inte längre vågar. Vi har ju nu några veckor på oss att försöka rätta till oredan. Måste bara nämna att under min tid i HFF:s a-lag har jag inte forlorat tre matcher i följd. Trodde inte att jag skulle behöva uppleva det! (våren 2003 spelade jag inte i a-laget, då vet jag att det var en mängd förluster för laget som inte var ett dugg förberett för div 1 spel). Otroligt jävla onödigt att tappa 9 välbehövliga poäng i vår!

Jag måste bara få utrycka, ännu en gång, glädjen över att få uppleva det lilla livets verbal framfart. Helt otrolig utveckling! Jag minns att den förstfödda var otroligt pratglad och social i denna åldern på snart 2 år, men lilla Smiley förvånar mej för varje dag, hon är tamejfan inte tyst många minuter per dygn och råkar hon vara det så observerar hon och snappar upp det som sägs.  Hur ska detta sluta! Sen är det det där med springet i benen, det är ju bara att uppmuntra hennes uthållighetssnabbhet, allt för att förbereda henne för den där yttermittfälltsplatsen framöver.

Har haft en mycket trevlig sittning i mitt palats ikväll, grilla i solen och umgås med trevligt folk är nog bland det bästa jag vet! 

Idag kom den och jag har den på mej right now! Imorgon hoppas vi på ett fantastiskt väder när det är grill, korvtvätt och volleyboll på Vätterstranden med famijen. Heltidsjobba sista dagarna och en cykeltur ska jag hinna med innan fredag och det kommer bli en hejdundrande AW på Twin som en bra början på ledigheten :) 

Nedräkningen började för länge sen bara 2 dagar kvar... sen drar jag...underbart och välförkänt... 


"Fokus är alltid på den som avviker"

Ekonomisk kanabalism...


Matchen igår var en enda stor bedrövelse i slutändan...men så är det, mål förtjänar man inte mål gör man! Tror nog att jag hade för stort fokus på deras sk skyttedrottning.ej från denna matchen; jag blev iaf inte ifrånsprungen av något svartgult yngel och det glädjer mej! Men sommaren kommer att bestå av att träna både kondition och snabbhet, för hur man än vänder och vrider på mej så är jag, vill jag och förblir jag en offensiv spelare ända in i själen... (I min Tord-era var jag en nr 10 på riktigt) Erbjudanden från staterna vad säger man om det och sen finns det en annan karriär att ta tag i.

km:ers power-walk idag så kom jag på något som jag inte riktigt tänkt på innan. Jag såg en stackars Skatunge som kämpade för sitt liv mot tre andra vuxna Skator... Kom direkt att tänka på höstens val! Det är inte bara i djurens värld det förekommer kanabalism... Vi äter ju varandra, men inte ordagrant utan via våra inkomster och utgifter. Vad är det vi människor håller på med egentligen? Vi vill bara ha ut så mycket som möjligt av så lite som möjligt! Precis så som den regering vi nu har tänker men inte säger som det är. Ta från de fattiga och ge till de rika. Tror inte Robin Hood hade gillat det?  Men det blir inte lätt att göra ett val till hösten. Om man tänker på sin egen situation så har man ju faktiskt fått det bättre med en blå regering med tanke på de skattesänkningar de har genomfört, men å andra sidan vet man ju inte om man har sitt jobb kvar om man röstar blått... Sen vill jag i varje fall inte ha Mona Sahlin som statsminister.... röstar jag rött så blir det på en av mina kollegor som finns namngiven på valsedeln hoppas jag...

En hel vecka kvar på jobbet innan min semester...hoppas veerkligen på det allra bästa denna veckan och jag hoppas att gudarna är med mej på riktigt nu för det behövs. På onsdag som det ser ut just nu så blir det en liten grillning på Sandvik för de underbara kollegorna .

Trivs bra i min nya look, något ovan,  men det är klart att det var ett bra tag sen, jag riktigt hajar till när jag ser mej själv...

Ikväll kommer Thilda-baby hem från Polen där hon har haft en underbar vistelse hos sin övriga familj och den nya lille familjemedlemmen. Hennes biljetter till USA är iaf bokade under höstlovet av faster... får se hur det blir med min och Smileys... ;), fast troligtvis till en annan delstat!

I morgon är det midsommarafton! Får passa på att önska alla mina bloggläsare en riktigt trevlig midsommar (för det tänker jag ha)!!

"Få är som far , ingen som mor"


Är allt gratis i himlen?

Jag bara älskar sommaren, livet blir så mycket enklare att leva då, när solen skiner och man får slippa att pälsa på sig en massa kläder. Eftersom man fortfarande är i tjänst drygt en och en halv vecka till så får man passa på att sitta på någon trevlig och solig uteservering på lunchen. Det är vi gjort nu mina underbara arbetskamrater och jag nu, måste bara säga det igen att jag är sååå tacksam att ni har ni finns i organisationen. Fan vad det förgyller ens vardag när man får skratta stor del av lunchen och vår ny "lek" är så fruktansvärt kul att jag bara vill ha lunch hela tiden. Kan bara nämna att det är fruktansvärt högt till tak  i våra samtalsämnen trots att vi inte känt varandra så länge. Tack för att ni finns!!!

På väg hem från träningen idag var det lite nostalgisnack igen, jag och min kära backkollega och samåkare, pratar också väldigt ofta i klartext både om stort och smått och nästan allt däremellan, om ni fattar vad jag menar. Jag har i varje fall gett mej fan på att om det inte beror på mej att vi kommer att vinna så ska det fan inte bero på mej att vi förlorar. Här är lite "dagsform" inför morgondagen ;)
 

"Då var det dags för derby igen, matchen som egentligen skulle spelats någon gång i maj men som av någon anledning blev uppskjuten till då sommaren är som bäst. Ett derby är ändå ett derby, allt kan hända, trots tabelläget. Men vi kommer att gå in med inställningen att ingen match är viktigare än någon annan, särskilt om man slänger ett öga på de matchresultat som varit hittills så kan man konstatera att det inte finns några dåliga lag i denna serie.  

De tre träningspass som vi haft sen den senaste tunga förlusten har mest bestått i att samla ihop oss, filat ytterligare på försvarspelet samt massvis med avslut.   

Med tanke på de skador, känningar och sjukdomar vi har dragits med den senaste tiden ska vi ändå försöka mobilisera den bästa startelvan för stunden, som vi idagsläget inte har klart med."

Förväntar mej en reaktion snart men det verkar utebli, ja så farligt var det kanske inte trots allt. Kanske väntat? Vem vet?

"Alla spelar vi olika roller mest hela tiden. När vi spelar riktigt bra prisas vi för vår "ärlighet""




I nöd och lust....

Ett historiskt ögonblick! Det är rätt stora ord som de lovat varandra idag vår kronprinsessa och den nyblivna prinsen, löften som merparten som ingår i detta, statistiskt sett, inte kan hålla av olika anledningar. Men det är så kul att se hur de båda verkligen lyste av lycka och kärlek till varandra och jag hoppas av hela mitt hjärta att det får vara så tills döden skiljer dem åt. Jag utbringar en skål för brudparet i mousserande jordgubbsvin... (mums)!

Äntligen har jag införskaffat mej min nya "leksak", och nu går det åt lite tid att lära sig den också. Jag har ju fem veckor på mej på semestern om det nu skulle behövas. Och förhoppningsvis så slippper jag lägga ut flera mobilbilder...



Det som hände på Vapenvallen i onsdags vill man bara glömma, och det är knappt värt att kommentera eftersom man vet egentligen inte vad som ska sägas...Kändes rätt skönt att veta, när man fått lite distans till det hela, att man nu gjort sin sämsta match i den blårandiga tröjan nu när vi ändå förlorade match, men något måste ske och det är snart för att försöka vända denna negativa trend som för varje matchminut nu bara suger ut allas självförtroende...

Saknar min stora prinsessa som tillbringar lite tid i Polen med sin nyblivne lillebror som är i samma ålder som Smiley. Men hon är hemma igen till midsommar och till det fotbollsläger som hon ska till på Visingsö. Pratade med henne idag och hon frågade om hon fick följa med sin faster till Florida på höstlovet. Kul för henne att åka dit, sånt måste uppmuntras...

Synd att behöva missa schlagerdrottningens 30-årsfest ikväll, vaknade med feber, men framförallt hostan blev för övermäktig och förmodligen pga att jag tränat och spelat och varit halvdan en tid. Hostmedicinen är min bästa vän just nu och jag lovar att det räcker med 10 ml för att man ska bli hostfri (bekymmersfri och lycklig) för några timmar. Måste verkligen göra allt för jag ska pigga på mej till i morgon till lilla Leias dop.

Hoppas lilla Smiley slipper hostan.




"Knacka inte ur en lerpipa mot en sten och håll inte en träpipa för nära elden"


Revange upphöjt till....


Efter helgens riktiga bottennapp har vi nu slickat såren ordentligt och tagit oss samman. I morgon väntar Boren på hemmaplan, kul att få testa på att spela en kvällsmatch igen, det var ett tag sen. Det som hände i Norrköping i lördags har vi nu lagt bakom oss, men man kan fortfarande reta sig på att de just skulle göra sin bästa match mot oss. Man fick känslan av att man varit med om det förut, nästan litte som Glanshammar/Västerås BK30-känslan. Läskig känsla det där!! 

Nu nalkas den så efterlängtade semestern, både från jobbet och från fotbollen. Men nån vecka till måste jag hålla i. Har idagsläget inget planerat men det kommer förmodligen att bli en del resor i alla vädersträck denna sommar. 

En del fester kommer det att bli framöver, schlagerdrottningens 30-års fest står på tur , lilla Leias dop, den fortfarande så ångestladdade högtiden (sk Midsommarafton) och sen har vi ju Surfarns bröllop inom kort...jag undrar om hon ska ha en vit brudklänning eller inte...

Jag har stora förhoppnigar att denna sommaren blir betydligt bättre än den föregående...i varje fall för mej =)

"I beg your pardon, I never promised you a rosegarden..."

Watch your step, you bedroom eyes...

Så här ledsen kan man bli om man går lös på sin mammas volyme lipgloss som låg i sminkväska för nära de små armarna som absolut är längre än man tror. Allt hände på några sekunder då jag var inne och hämtade min stora ängel hos en kompis som i kväll hade roat sig med att baka någon slags jellokaka med tops, snäckor och mynt. Smarrigt!

     

Någon slags sommaravslutning har vi varit på ikväll på Raggmunken, som är en av våra sponsorer. God mat och trevligt sällskap som vanligt när man är med "familjen". Lilla Smiley visade några så bitar ur sin egen showsom heter " Dumma mamma, pappa jobbar". I mon är det träning igen och det är fika efter samt laguttagning. Känns som om vi borde ha minst ett träningspass på konstgräs innan vi åker till Nya Parken i Norrköping på lördag.  


De galna nationaldagsfirarna, (kolla hon som ligger ner på sin häst i bakgrunden)

Kan berätta nåt kul som hände ikväll när jag skulle jag hissat ner rutan för att något senare sträcka ut armen för att ta upp posten i brevlådan. Vad jag inte såg i den höga farten jag hade var en pöl som jag körde i så att det skvätte upp in i bilen...  måste nästan vara veckans blondie.

Har ju glömt att kommentera helgens Sigges Loge -besök, men å andra sidan skulle det vara värt ett alldeles eget inlägg...

Nåt helt annat som verkar vara ett ganska populärt ord är ÅNGEST... Men frågan är om vad man har ångest för? Kan själv tycka att ångesten är väl inte så farlig om man underlåter sig att göra det man borde, man har ju  nästan alltid ett val. Men det är klart att, har man ångest för att nåt finns till, som man definitivt inte vill ska finnas så är det värre...eller är det att man har ångest för sitt eget handlande...det är frågan vilket som är värst???

"...she got a lot of pretty, pretty boys, that she calls friends..."






Something is going on...

Otroligt soft (arbets)vecka med najst väder i slutet...bikinin på och så försöker man få varje soltråle man kan få på sig vart man än går, man vet ju inte sen när man summerar sommaren 2010 om man måste säga att sommaren var på en torsdag och fredag i början av juni i år.  Hade det varit så att vi hade sommar året om då hade man inte behövt jaga det där D-vitaminet som man är så beroende av. Och så behöver jag ju inte heller säga till mitt promenadsällskap att byta sida eftersom han skymmer solen om han fortsätter gå där...

Tankar och funderingar dyker upp hela tiden...en sak vet jag som jag ALDRIG kommer att ge vika för, jag skulle aldrig någonsin överge mina änglar för någonting, det är de som verkligen betyder något och jag är länken till deras barndom och förflutna...

Här är en som missat solskyddsfaktor idag och här är en som inte är i behov av det( kolla in lockarna på det vackra lilla håret):
 
                                           

Gameday i morgon. Men vem vill bara dricka vatten idag då! Inte Jag! Det finns resorb att ta i morgon!
Nu gäller det att hålla i den positiva andan som råder i laget hela vägen in i mål. Träningarna i veckan har sett mycket bra ut, med hög intensitet och stort fokus på anfallsfotboll. Det märks att vi har en konkurrenssituation på träningarna som vi inte riktigt har haft tidigare år vilket är ett angenämt problem för ledarstaben att ta itu med inför varje match. Just denna veckan, i studenttider, har vi haft en hel del spelare som fått ledigt från träningen.För att förbättra vårt utgångsläge i tabellen måste vi vara på tå i minst 93 minuter och inte ta något för givet. Vi vet att Lindsdals IF är bättre än tabellen visar så någon underskattning från vår sida är det inte att tala om… Vi ställer i stort sett upp med samma lag som tidigare, men med ett par ändringar, bla så kliver vårt USA-proffs in från start denna matchen. Sen tycker jag att det är dax att ta fram lite sambatakter nu när vädret är så lysande oxå!



Får vi sjunga seger sången i morgon kommer det absolut att bli ännu mer livat på kvällen då ett helt gäng från laget ska ner och gästspela i Kulltorp hos systrarna "Goalwitzer" bjuder in oss till party i det vackra föräldra hemmet. Sen bär det av till Sigges Loge där Black Jack kommer att uppträda (tillsammans med oss =)). Hoppas att vi har samma självförtroende denna gången när vi kliver ur bilen/bussen....

"Her name was Lola, she was a showgirl...."

RSS 2.0