Valborgsmässoafton

Ikväll är väl en sån där kväll som om man hade varit två skulle man stått vid någon eld och kramats. Men det överlåter jag till andra ytterligare ett år. Men det är ju för normala personer. Själv tänker jag inte missa sista  fotbollspasset innan matchen på söndag i SnakeCity. Det var väldigt effektivt i tisdags att hota lägga bort bollen om inte övningarna utfördes i rätt tempo. =) Jag hoppas verkligen att vi än en gång få vädra våra lungor i skön segersång på söndag kväll.  Vad denna kväll kommer att ge i övrigt, det får man se.

Har under de gångna veckorna fått förmånen att kliva in i gymnasieskolans värld. Det känns som om mycket har förändrats på nästan två decenier. Jag ser ett betydligt långsammare tempo ( jag pratar inte om fotbollseleverna givetvis) på nåt sätt och det ser lite slött ut. Men å andra sidan ser jag ju det hela från en annan synvinkel nu oxå.  Sen har jag svårt att förstå att man på ett idrottsgymnasie kan ge IG i Bild om man har varit frånvarande pga landslagsuppdrag. vilket jag fick höra häromdagen. Jag kan ändå tycka synd om dom när de står där och sjunger sina studentsånger och är så lyckliga för att de tar studenten. En dag senare kommer de ut i annan värld där de förväntas vara "vuxna" och klara sig själva med allt vad det innebär.

Min egen hjärna bara fortsätter gå på högvarv och har väl gjort det i över ett halvår nu om inte mer. Det finns vissa saker som tar all tankekraft hela min vakna tid. Har nog på nåt sätt fått lite mer klarhet  de senaste dagarna på vad som håller på att hända men det finns mycket , mycket att jobba med för att jag ska få ihop det här till nåt bra.  Och som tur är så själer det inte längre lika mycket energi just nu iaf, som det gjorde tidigare. Kommunikation är bra!!!  Jag har alltid trott på lyckliga slut, vad det nu är i mitt fall....

Full fart mot helgen och tre nya poäng på söndag..... och glöm inte att "livet är en jäkla prövning"!


And now the end is near and so I face the....

Så börjar en av mina favorit låtar; My way av Frank Sinatra. Den gör mej glad. Och man ska ju göra saker som man blir glad av säger de som vet!
Nu har  man en ny "spännande " vecka framför sig. Eller inte! Den som lever får väl se, höra eller uppleva!

I lördags blev det tre härliga poäng i hemmapremiären och 90 minuter i benen samt skönsång både på V-vallen och i omklädningsrummet. Gott jobbat! Inför nästa drabbning tätnar konkurrensen ytterligare  om de 11+5 platserna som ska få åka med till Ormaryd på söndag.  Detta pga av att det kommer tillbaka två målsprutor efter både kortare och  längre tids skada.

Idag på morgonen vaknade jag inte av den lilla handen som med all sin kraft brukar försöka vrida om min näsa utan av ett fasligt surr som kom från luftventilen i sovrummet. Det första jag tänkte på var; -Hämta RADAR! Det mycket effektiva bekämpningsmedlet som dödar allt i en omkrets av en meter. Fick även gå en sväng på utsidan av huset och kontrollera hur många de var som surrade där. När jag gått runt hela huset inser jag att jag måste åka och köpa betydligt fler flaskor RADAR, om inte förra sommarens händelse ska upprepas. Efter att varit borta hemmifrån tre dagar upptäckte jag ett stort bålgetingbo där ingen geting var mindre än 5 cm lång. Usch!! Detta är en av baksidorna av att vara husägare. Men fördelarna överväger alltid, hade aldrig velat sitta i en lägenhet inne i stan, och absolut inte denna årstiden. Den tiden är definitivt förbi för mej.

Måste bara avsluta med att jag är  fruktansvärt tacksam för att det finns så många människor som  är så omtänksamma och bryr sig i denna helt främmande nya världen jag hamnade i för några veckor sedan!

"Att existera är enkelt. För att leva krävs det mod - dagligen!"

Tagga till nu!

Ska precis käka en portion taggtråd igen. Det behövs. De yttre förutsättningarna för en bra match idag kan inte bli bättre.  Idag är det verkligen upp till oss själva och upp till bevis. Tre poäng känns som ett måste idag.  Det finns alltid lite frågetecken med olika känningar här och där i truppen. Själv är jag en aning oroad över var mina fina hörnor har tagit vägen samt hur länge mitt vänstra knä kommer att hålla. Vågar inte ens tänka tanken vad som skulle hända om det går som för våra två forwards. Gårdagens asiatiska buffe kändes som en bra uppladdning för dagens drabbning, stanken av vitlök  kommer att kännas i hela backlinjen, pga mej =).

Sen är det de inre förutsättningarna (fast jag inte kan påverka) som för min del kunde vara betydligt bättre. Tankarna bara snurrar runt , runt trots att jag jobbar järnet med att sätta fokus på det jag ska gör. Men sååå jävla jobbigt när man hela, hela, hela tiden blir påmind om saker och ting....Har verkligen INTE blivit klokare under veckan som gått ,snarare tvärtom... Så nu har jag entligen själv satt en deadline för detta .... och det innebär verkligen bära eller brista på många håll...

Nåt positivt är att mina pengar som jag blev bestulen på är på väg tillbaka nu, efter att ha fyllt två A4 sidor med en redogörelse för att jag inte hade varit i Canada i tisdags natt och tagit ut sammanlagt 1000 canadensiska $. Men som sagt tidigare det är ju bara pengar som kan ersättas med nya.

Hoppas verkligen att schalgerdrottningen får leda segersången sådär lite innan kl, 17 i eftermiddag på ett soldränkt Vapenvallen.

Bestulen... (igen?)

Jag ser med stor respekt fram emot mina nya uppdrag som kommer framöver. Ska bli spännande och samtidigt en väldig utmaning. Tror nästan att jag behöver det, känns lite som man kört fast i samma spår en rätt lång tid nu, och då pratar jag år.
Förhoppningsvis kommer gudarna snart att börja le mot mej igen.... jag har väl i varje fall trott det efter alla uppmuntrande ord jag fått höra den senaste tiden.  Men vad fel jag hade (igen)!!! 

När jag sitter i solen och gottade mej nu på förmiddagen ringer mobilen. De är en norsk tjej i andra ändan som säger att mitt Mastercard har används i en uttagsautomat i Canada i går kväll. Och att det hade gjorts 2 uttag på sammanlgt Och eftersom jag handlade på ICA Maxi igår fm så skulle jag inte ha hunnit till Canada och tagit ut pengarna... Det var precis så de upptäckte det, att nåt inte stämmde. Tala om att man är övervakad i samhället.

 
Som tur är, var det inte tilliten till någon man tycker  väldigt mycket om som jag blev bestulen på( igen, det hade ens jag orkat med), utan bara på pengar!


Tar en dag i taget....

Tankeverksamheten är på topp;  Arg, ledsen, glad att blonderingen inte blev gul som en öststatsbrud, sönderbitna kind-insidor, besvikelse, laget gör mej glad, ångest, verk i kroppen, drömmer, självinsikt, har egentligen allt?,  sömnsvårigheter, vred, hatisk, behövd, åka på semester igen, "vän", olycklig, energitjuv, stöttande vänner, måste äta, ansvar,  bra/dålig mamma, bedrövad, uppskattad, smärta, tårar, komiskt, vill inte, ö d e t  .....??????????????
Det här verkar vara mitt öde! (Kunde jag, skulle jag åka tillbaka i tiden och rätta till allt som jag vill att det ska vara.)

Min första tanke efter matchen igår var att, varför i helvete la du inte av med det här för 2 1/2 år sedan då du var på väg.. varför lät jag mej övertalas...?
Min andra tanke var när människor runt omkring gav mej beröm för min sk insats; Tack ,men ni behöver inte tycka synd om mej, den otroligt dumma blåögda blondinen är vuxen och har satt sig i den här situationen alldeles själv.

Så här drygt ett dygn senare får man vara rätt nöjd ändå, med tanke på mina förutsättningar den senaste tiden så...
Gott att det man tränat för i 5 månader är igång nu!

Kom och tänka på den där reklamen  som visades på tv för kanske 10 år sedan, för ett visst hushållspapper som torkade bort precis allt som den som håll i pappret ville. Vad köper man sånt idag?? Fan oxå jag som alltid har tyckt om alla djur, även giraffer!! Fast  i Thailand fick jag nog av kackerlackor!!! =)

Vad är det som händer? Känns som man står inför viktiga beslut just nu... Det var väl precis det stjärnorna sa, men det kom ett par veckor för tidigt och sen skulle det vara positivt för mej sa dom, men det kanske det är oxå... vem vet(?).....

// "en-något-mer-klarsynt-blåögd-blondin-fast-ändå-inte"

Hata-hata inte eller älska-älska inte........

Jaha... då var ytterligare en dag i helvetet avklarat. Och det är bara att börja fundera ut hur man ska klara av nästa dag på bästa sätt. Smärta till frukost, tårar till lunch och ångest till middag kryddat med vrede. Man blir rätt så mätt av det, jag lovar!
:(   Fy fan ! Livet kan vara brutalt för vissa! Detta är det som står överst på prispallen av dåliga händelser i mitt liv.  Måste varit mycket elak i mitt förra liv. Det är nog som jag alltid har trott, att jag var Hitlers fru, Eva Braun. Annars är det väl nåt annat jag har gjort för att förtjäna detta.  Får nog ta reda på om min magkänsla stämmer även där.
Men samtidigt som man har lämnat vattenyttan för att sjuka neråt så finns det hela tiden ett antal tjejer(och även ett par andra) som dyker ner och för att dra upp mej igen. Det känner jag verkligen stor tacksamhet för, för annars hade jag drunknat.  Älskar Er!!!

Min kropp verkar varit utsatt för stor ansträngning en längre tid. Börjar bli lite smått orolig över den värk som smugit sig på och jag har i hela mej och ända in i märgen (och själen). Och det släpper inte! Det finns bara ett sätt att bli av med den, det vet jag.
 Men hur som helst, det är ju seriepremiär på lördag borta mot Värnamo. Vill bli botat tills dess. Måste bli botad. Det är lite för mycket orosmoln just nu, skador, känningar, förkylningar och annan skit som cirkulera över den annars så fina blå-randiga himmeln.  Tänk bara vad positivt mycket hade kunnat vara istället!!!!

Hoppas på en bra start på serien, en start på något nytt positivt. Ska försöka kämpa som om det vore det sista jag gjorde!! Men inte för laget denna gång , utan för mej själv, faktiskt.

Har funderat på den här; "Av ett träd får man tusentals tändstickor, men det krävs bara en tändsticka för att bränna ner tusentals träd"

Bit ihop!!! Bättre ett ärligt nej än ett falskt ja!

Imorgon är det dax för genrepet. Motståndet är en av våra nya konkurrenter i serien i år. Vi förväntas att både prestera och leverera. Vi vet vad vi kan och det ska vi bannemej visa i morgon. (Det blir inte lätt. ) Men efter mycket "pepptalk" och några öl bestämde vi oss för det jag och Surfarn.
Har tillbringat större delen av påskhelgen med Surfarn, om inte under samma tak så har det varit på mobilen. Har verkligen behövts denna helgen.
Och det var en behövlig promenad på många sätt som jag och den duktiga och seriösa vänsterbacken fick till ikväll då solen fortfarande log åt oss. Tror nog aldrig att 8 km har gått så fort. ;), Hade lätt kunnat gått till Gränna och tillbaka. Vet inte vilket som gick fortast, benen eller munnen. Men vi hade fullt fokus!

Jag finner inga ord....               jo         -..first I was afraid I was.........I will survive....

"Det blev som jag befarade..."   "Ville inte det".  Om man har befarat något, som man inte ville, kan man inte själv se till att råda över det då?  Hjälp mej nån! Jag får bara inte ihop det här. 
Ja, mycket ska man va med om och nu gäller det att bita ihop ordentligt (funderar på att spela med tandskyddet), en dag mer eller mindre gör väl inget. Och vem faaaan bryr sej nu?? Det är ändå för sent!
Det som inte dödar, det härdar!!! Inte sant?? Och Intressant också för den delen. Konstigt att känslan av att  "det ligger en hund begraven" har infunnit sig så många gånger.

En sak som är säker är att jag har en tung uppförsbacke framför mej. Men som sagt, laget före jaget, både på och utanför planen.

//Underskatta aldrig en skorpion

Dyster kväll!

Igår var en av de mest dystra kvällar i mitt liv....

Hv71 fick sig en riktig lektion i hur hockey ska spelas och blev därmed snyvade på SM-guldet.
 
Själv blev det en kväll av uppvaknande. Kan bara säga att jag har nog aldrig kännt mej så förnedrad, lurad, förbannad , besviken och sorgen som när jag gick från O Leary´s denna onsdagskväll. Är fast besluten om att inte lita på någon igen speciellt inte som har missbrukat ett förtroende på detta sätt och framför allt inte lita på det motsatta könet. Har alltid trott att man ska lita på de som kallar sig sin vän.
Den värld som har blottats nu är mycket främmande för mej, men det är förmodligen så här det går till.
Lover på heder och samvete att detta är något som jag inte kommer ta med mej i min värld. I min värld härskar tillit, ärlighet,  öppenhet och även tron på äkta kärlek till en och samma människa. Något som många borde ta åt sig av. Har egentligen inte ord för vilken besvikelse jag fortfarande känner.
Nog om feghet och ynkryggar.
Mitt i allt elände kan jag ändå glädjas åt att jag fann en ny vän, en som förmodligen har upptäckt samma sak som jag...

:(

Mittiveckan-reflektion

Upptäckte igår att jag har alldeles för dålig fotbollskondition. Vad kan jag gör åt det, nu!
Drabbades igår under matchen ( som jag egentligen inte skulle ha spelat )  av ett omdiskuterat fenomen, nämligen kramp i vaderna! Berodde det på att jag var otränad (tror inte de) eller av vätskebrist eller av nåt annat? Tror jag sprang rätt mycket igår. Och hade jag vetat att det skulle bli match för min del hade jag avstått mitt mördar-pass i måndags. Kändes rätt bra ändå att min vakt-varg hade problem att hänga med de 8,5 kilometrarna.
 Har ett hemskt minne av vadkramp. Det var för ett par år sedan i Värnamo, då jag blev lyft av planen som en mjölsäck,  pga kramp i båda vaderna och jag kunde inte resa mej den gången.
 De är i vilket fall under behandling nu, vaderna alltså. Jag-häxan- köpte med lite medikamenter från Thailand och nu ska jag se vad de går för. Har nånstans ifrån hört att det ska vara bra med grape i alla former mot kramp, så det kanske blir några grapeläsk ikväll då! =)

Påsken närmar sig med stormsteg och jag kanske borde påskpynta, men jag tänker att det varar ju bara ett par dagar så jag struntar i det och jag behöver inte ens vara hemma om jag vill... Funderar lite på en tripp uppåt landet eller neråt... får se... Vi är ju träningslediga i 3 dagar!!

Idag var det en månad sen jag satte fötterna på thailänsk mark. Fatta vad tiden rusar! När man ser tillbaka känns det bara som en dröm att varit där. Är himla sugen att åka igen, man måste ha nåt att blicka fram emot hela tiden. Har fått för mej att det gör livet enklare trots allt...Så nu håller jag på att titta efter nåt på resebolagens hemsidor som kan passa. Behöver bara nån som har lust att hänga på  till Thailand i jul och nyår! Vilket i-lands problem!! Men en liten sväng till medelhavet hoppas jag att jag ska hinna med innan min föräldraledighet är slut.

På tal om föräldraledig ja, kan va läge att informera jobbet att jag inte kommer att infinna mej där förrän 1 november. Men eftersom det förmodligen inte kommer att dyka upp någon pappa till  "lilla smiley" så får jag de dagarna också. =) Konstigt det där, jag kommer någ aldrig att sluta förundras! Men å andra sidan finns det rätt gott om empatistörda män har jag förstått. Nog om det, men jag blir jävla ilsken....

Mitt i veckan är det stallet på eftermiddagen. Mindre kul när man inte själv får susa fram på favohästen Royal. Längtar till den dagen då jag har tid med detta igen. Men nu ... not 
Så är det oxå så att om man ska bli bättre så finns det inte en chans att jag bara ska rida en gång i veckan... för jag vill ju faktiskt tävla i så fall. Och vinna!

Vinna! Det är precis vad Hv71 måste göra ikväll. Unnar inte Karlstad ett SM-guld. Men detta kommer bli tufft!

"Hv blå är dom bästa, heja, heja heja, heja Hv"





"Elvis i bilen"

Lycka är - att få vara med LAGET!
Laget som har så fruktansvärt , grymt,  fantastiskt kul ihop. Tack för att ni finns alla mina lagkamrater, behöver Er och behöver få skatta =). Har för några timmar sen kommit hem från ytterligare ett lyckat träningsläger med Husqvarna FF Dam! Trots de ursla förutsättningarna vi har, gör vi det bästa av det! Konstigt nog har vi ofta tur med vädret! I stugorna på Gränna kamping är stämmningen på topp. Undra hur många kilo godis det gick åt under helgen????
Här är det alltid "högt till taket", och här ventileras allt från hur bra det är att falla med en backlinje i sista tredjedelen till storlekens betydelse ( dock ej fotbollens).  Lite synd bara att det var så många som inte var speldugliga idag, hade varit en fin avslutning på lägret att få göra en bra match i Borås... men en annan gång.
En och annan floskel har sagts under lägret oxå. Jag och min sk efterträdare satt och väntade på färjan på öa när hon plötsligt sa; -Vad är det för sjö?? och pekade på vattnet.  Först trodde jag hon skojade men så var inte fallet. En annan;
- Kan man koka ägg i vatten? 
Vid gårgadens charader fann vi "Elvis i bilen" som förmodligen kommer att höras mer än en gång varje sammankomst. Fy fan vad jag skrattade!!!!  Kvällens övriga aktiviteter bestod av äggleken(vem fick trosorna egentligen?) som lagkapten håll i, några riff av min idol-spenny och till sist var det schlagerdrottningen som ledde oss fram till vår nya segersång.
Femkampen idag vill jag helst glömma, men nåt som var positivt var att team mandis vann de fysiska grenarna. Men att jag inte lyckades klura ut hur de där träbitarna skulle bli en kvadrat stör jag mej på fortfarande....
Har tydligen en viss förmåga att inte släppa det förgångna och ännu värre när man inte har koll eller har klarat av sin "uppgift". Måste jobba på det .... =) 


RSS 2.0