Än är miraklens tid inte förbi....

Har äntligen landat i min lilla idyll igen efter att ha varit på resande fot i 5 dygn.
Landsbro borta blev en jämn till ställning 0-0. En match där vi mer än någon annan, verkligen förtjänat att vinna. Men som sagt tidigare, mål förtjänar man inte, mål gör man. Frusterationen över felaktiga domslut resulterade i en och annan svordom på domaren.( Kul att de har domarkontrollanter på våra matcher numera. Undra varför?? ) Måste bara tillägga att matchen var mycket fysisk. Och tur är väl att min 200% satsning mot en motspelare misslyckades. Hörde kommentaren senare av en medspelare att hade jag träffat henne där hade hon dött. Men tur i oturen slank hon förbi och det ända som hände var att jag fick ett blåmärke på armbågen. Synd att "köttarens" knä pajade totalt efter ca 10 minuters spel. Men det  har varit en chansning hela tiden :( 

Efter matchen och ett rör Resorb senare åkte vi i ilfart till Väggens bostad i Anderstorp där Partyt med stort P började och Sigges lounge var målet!! Wheyyyy!! Såå himla fint hade de det Väggen"" och "svärmorsdrömmen", trodde först att jag tittade in i en inredningstidning.  Hade man blundat så trodde man att det helt plötsligt  befann sig 25 personer på Väggens inglasade uteplats, som öste till värdens gitarrspel. Men vi var fortfarande bara 5 personer som sjöng... Man ska ha husvagn..., Font ja en körv...., och givetvis Hotel California.

När vi hoppade ur bilen utanför Sigges så var vi "oslagbara" (tänk vad alkohol kan göra). Tur vi blev upplysta att det var larm på den gråmetallicfärgade bilen.
Väl inne på logen var det Thor-leifs som spelade och ett kort vid scenen var ett måste. jag blev nästan rädd när jag stod där för Thorleif själv såg ut att kunna spricka när som helst, och de andra medlemmarna i bandet såg väldigt slitna ut, milt sagt. Ja och resten... det som hände på Sigges, det stannar på Sigges....   (=

Konstaterade i natt när vi passerade Väggens brevlåda att jag kommer att utlysa en tävling i laget om att rita motivet på min nya brevlåda. Ingen dum idé, eller kanske är det så? Vet inte om det är passande för en ensamstående tvåbarnmor att ha en balle på brevlådan. Måste bara nämna att frukosten vi fick var utsökt  och att kaffet smakade otroligt gott före det att jag fick visa upp mina golftallanger. 

Tog mej en återställare på alltanen och kvällen flöt på lugnare än jag trodde den skulle göra. 
 
Är bara så otroligt tacksam att min lilla prinsessa för första gången fick somna i sin fars knä!!!! =)



 
























Säsongsavslutning...

Då var min minisemester på västkusten och i det familjära, varma ombonade huset över. Har laddat upp de urladdade batterierna så de räcker ett par dagar till. Har varit helt underbart att få ta det lugnt och lapa i sig av solens viktiga vitaminer. Man måste passa på för jag hörde nånstans att vi har i genomsnitt endast 28 soldagar om året i Sverige. Men min tanka var när jag hörde det att jag måste hört fel. Sa de 8?!!! De senaste somrarna har det nog inte varit mer än så. Har ännu inte åkt hela vägen hem var bara tvungen att stanna till en natt på mitt egna all-inklusive hotell. Och som det ser ut nu så blir det en natt till på bortaplan, då ev hos "väggen" om det finns sovplats och om inte min vätskebrist blir allt för stor efter matchen idag... i så fall "Sigges" here I come! 

Har börjat för flera dagar sedan att ladda inför denna drabbning och nu är det bara att sätta i sej den där taggtråden och mycket vätska och stolt bära Hff-tröjan som så många andra vill ha på sig, och sen visa vem det är som bestämmer. Hoppas på vårat gäng tre poäng!

Som alla har förstått så är jag vansinnigt förtjust i att använda mej av ordspråk och metaforer osv.... Igår blev jag oerhört förvånad över att jag fick en liten bok av ..... ja hur ska ja säga.... någon som verkar läsa min blogg.... vet egentligen inte men....någon som jag verkligen hade hoppats på skulle vara min "vän" för alltid, både i livet och i det proffissionella... eller nåt, vet inte ...det blir säkert fel hur jag än skriver. Boken innehåll just vi(t)sord och jag har redan hunnit med den två gånger och som sagt var som klippt och skuren för mej.Så snällt och jag blev verkligen jätteglad för att jag ändå finns i tankarna då och då !! Det fanns mycket bra där i som man både kan skratta och ta till sig av. Så jag måste bara ta något i dag från denna bok.


"Om man kan hålla huvudet kallt när alla i din omgivning går i taket har du antagligen inte förstått problemet"




Falkenberg vs Thailand

Igår tillbringade jag och mina små prinsessor hela dagen på Skrea Strand, Vilket underbart ställe. Detta måste absolut vara Sveriges framsida. Det första min stora sessa sa var att: Det här är mycket bättre än Thailand!!  Insåg ganska snabbt att jag borde haft med mej mer än solskyddsfaktor 10 till de små. Köpte 20 senare, det borde räcka även för den lilla som har betydligt bättre pigment än den stora.( Fast hon får ju ha kläder på sej oxå). Får passa upp bättre på intaget av sand och salt vatten, vilket den lilla magen inte tålde.

Efter att mött upp "Kakan" vid föräldrarnas hus, bar det iväg till Falkenbergs IP för ett träningspass med Böljan( leder div 3 med målsättning att gå upp) . Osmart av mej att komma dit, och tro det eller e,j glömt mina benskydd. Men det gick bra ändå. Inte för att vara taskig men det var ett betydligt bättre träningspass än jag trodde det skulle vara. Men man blir ju smått förvånad när en av deras bästa spelare lägger sej ner och vilar i kön, i väntan på att det ska bli hennes tur att slå en passning. Intressant! ;) Kul att se hur andra lag tränar och det ger lite perspetiv på ens egen tillvaro. Men nu har uppladdningen och förberedelserna börjat inför lördagens drabbning. Slaget på Borovallen.... bl a...

Nu ska vi snart ner till stranden igen, och ta det så lugnt det bara går, njuta i solen och den salta luften. Fan, här trivs jag och det behöver jag!! Skulle faktiskt kunna tänka mej och flytta hit. 

Ps. Positivt va? Och jag tror jag klarade mej utan metaforer!!! =)

"Jag trivs bäst i öppna landskap, när havet vill jag bo...."


Time att slänga av sig skorna...

Jar har fått en del feedback på mitt bloggande där jag upplevs något negativ i det jag skriver. Men jag vet det stämmer. Lite svårt att skriva positivt när det inte är så, och i  varje fall jag har lärt mej att hålla mej till sanningen, men det har jag förstått att det är långt ifrån alla som gör.
Så jag kan tyvärr inte hjälpa att det på nåt sätt lyckats plocka fram de allra sämsta av av alla sidor hos mej på mindre än ett halvår, sidor jag inte inte visste fanns och att jag hade. Att det dessutom var en person som betydde väldigt mycket för mej och som jag respekterade väldigt högt för det som hade hänt, har väl gjort fallet ännu högre. Svårt att se nåt man verkligen trodde på raseras så brutalt. Reser jag mej från det HÄR, då kommer jag klara av det mesta sen. Coaching brukar vara posistiv, men det här är definitivt negativ coaching, om det finns nu nåt som heter negativ coaching. 

Måste nu ta mej tiden...att stanna av i mitt löppass och jagande efter framgång. Bara sätta mej ner och slänga av mej skon...tömma ut stenen...., stenen jag haft i skon ett tag.....och sen hoppas på att jag kan med min ömmande fot ,som så länge har fått utstå  knagandet av stenen,  ta mej dit jag vill. Det kommer att sinka min framfart eftersom det tar tid att knyta på sig skon och att det tar tid att få fart igen. Men jag gör det för min egen skull!

Matchen i helgen vill jag inte ens tänka på ännu, finns så mycket annat som tar min energi just nu!

"Enda sättet att få bort "LÅNGA FULA" ogräs i min gräsmatta är att ta bort det med rötterna!"


Trubbel

"Nu lyser ängarna av sommarens alla blommor, nu surrar bin och fåglar sjunger överallt. Nu stryker vinden genom trädens höga kronor, men i min trädgård är det visset mörkt och kallt. Här är det risigt och förvuxet fult och snårigt, lika hopplöst grått och trist som i mitt bröst. Därute doftar de av sommarens alla blommor , där är det sommar men här inne är det höst...."

Det är bäst att prata i fotbollstermer för då kanske de flesta förstår. ;)
Jag blir extremt trött på att det finns de som försöker hålla i bollen och dribbla i eget målområde, speciellt när man märkeratt man blir attackerad med hård press från fler än ett håll.(Tyvärr så räcker det att få ett mål i baken för att bli av med tre viktiga poäng!) I detta läget är det till och med svårt att ta hjälp av det understöd som finns och har funnits där en stund. Finns knappt några ytor att passa bollen på denna lilla yta. Det som gäller här en rejäl bestämd rensning....men man måste våga ta det beslutet först....sen är det bara att jobba vidare därefter.... Fotboll är en lagsport, liksom livet för de flesta. Det handlar om att ge och ta. Ibland måste man vara beredd att underordna sig laget och att det kanske inte riktigt blev som man tänkt sig, kanske inte fick slå den där frisparken, fick bara en kvarts speltid eller måste spela på en ovan possition för lagets bästa. Men detta är både utvecklande och ger laget och en själv nya möjligheter.

Idag är det den där dagen som var så himla långt bort för ett tag sen. Midsommarafton! Hade väl hoppats på nåt helt annat denna dag men nu blir det så här och då får man göra det bästa av det.
När jag var liten var Midsommarafton min bästa högtid, det var nästan alltid bra väder och man var hela dagen med sin familj och det åts sill och egenodlade färskpotatis.  Det finns några midsommrar som man minns extra mycket exempelvis den 1980 då jag jagade min bror som då var iklädd vita hemsydda, utställda byxor och en vit tajt t-shirt så han råkade springa rakt in i dörrfoder så han spräckte pannan och vi fick åka till akuten istället för till hakarps midsommarfirande.  Eller midsommar 1982 då jag hade min första ( ofrivilliga) fylla. Min moster hade året innan gjort nån mousserande fläderdryck som skulle avnjutas. Eftersom jag alltid har älskat allt med bubblor i hann jag med några glas innan de andra hann börja. Men det var ingen som hade en aning om att det var sånt drag i den så den misommarafton blev inte så lång för min del.

Jag får önska alla mina bloggläsaren en riktigt trevlig midsommar!

Jag har hört att solen är på väg.... ;)

Beslutångest

Beslutångst hör inte till vanligheterna hos mej, nu för tiden,  iaf. Brukar veta precis vad jag vill och inte vill, men helt plötsligt är beslutsamheten som bortblåst.
Sitter och kollar flygbiljetter. Vet jag vart jag vill? "Svensken reser inte till något, de reser ifrån något."Har lärt mej det från Sällskapsresan ;) Så är det nog och så får det bli !

Hade en riktigt trevlig lördag, först vinst och sen fest. Riktigt kul!Fick tom tillfälle att sjunga låten Gloria Gaynor har skrivit bara till mej, det känns så iaf. Men jag undrar vart ifrån ölen kom farande och var den var menad att hamna. Fick inget grepp om det:  Och det var riktigt gott att käka kebabpizza på Evergreen kl 03.20. Haha, kändes på nåt sätt som om det gav mersmak. ;)

På söndagen fick min, då förtillfället arga prinsessa, en spegel över armen som resulterade i att vi fick åka in och sy 3 stygn. Man kan be till högre makter  för att det inte kom på undersidan av handleden. Ibland har man tut i oturen. Konstigt att hon inte varit inne och sytt  tidigare, med tanke på att hennes rörelsemöster vid 1,5 år ålder liknade Pippi Långstrumps och att hon var mer vild än tam.  

Sista träningen innan midsommaruppehållet ikväll var kul! Har och jobba med mina rensningar och mina långa bollar med pression, tillslaget helt enkelt, under uppehållet i sommar. Men vi i röda laget ägde sååå fett i början så vi var bara tvungna att släppa in de andra i matchen för att det inte skulle bli pinsamt, eller hur var det egentligen! Fan vad jag är dålig på att ljuga!!!  Ok då! Bra upphämtning grönt!!

Snart är det dax för den mest överskattade av alla helger. Satt för ett antal månader sen, långt innan jul tror jag, och beklagade mej att jag inte kommer att veta vad jag gör just på midsommarafton -09.  Fick till svar att det var en ordentlig framförhållning jag hade och att det var otroligt långt kvar dit. Nu är vi där!!!! Och....??????
Som ur ingenstans dök det upp möjligheter! =) Men som sagt bara möjligheter.  Och det är precis så jag måste tänka i allt, MÖJLIGHETER inte problem!!
 

"Plötsligt händer det"

Proppmätt....

Är fortfarande proppmätt efter gårdagens studentkalas. Jag och några ur min familj (laget) åkte först ut till familjen Nieminens studentfirande i Bårarp. När fick vi njuta av god mat och uppleva ett mycket rörande studenttal av pappaHanna där han gratulerade den nybakade studenten tillika den precis nyblivna fastern. Ett otroligt startk ögenblick!!
Sen bar det av till familjen Yngve där vi smått förvånade möttes av en nybakad student iklädd sin Sanda overall. Stackars Henny, helt fel dag att insjukna på. Men med hjälp av alvedon kunde hon hålla oss sällskap, medans vi intog en mycket god smörgåstårta och en underbar kaka till kaffet. Med tanke på läget i laget kom vi automatiskt in på samtalsämnet, knäskador. Vi fick en lektion i menisk och ledbandet funktioner i knäet. Intressant!  Håll på att inte få med mej min lilla Smiley hem eftersom både mamma och mormor Yngve på allvar kunde tänka sig att behålla henne ;)

Tidigare denna dag hade jag varit på min stora älsklings skolavslutning. Blir otroligt stolt när hon sitter helt oberörd och spelar gitarr inför en fullsatt kyrka. Hade adrig fixat det i den åldern.
Hade efter det återigen ett mycket bra möte med den sympatiske företagsledaren med det stora ansvaret. =)

Kan bara inte fatta att folk inte förstår och inser att Jönköping med omnejd inte är en storstad och  är alldeles för lite för att vara anonym och tro att ingen känner igen en. Om man inte själv är på plats så finns det alltid någon annan som observerar. Det hela utspelades på apoteket i Huskvarna häromdagen då den "unga  öststatsblonda tanten" står och plockar vid intimprylarna. Graviditstest kanske!!! Undra varför hon försvann som en skrämd katt?? På nåt sätt så önskar jag verkligen att hennes högsta dröm går i uppfyllelse. Skulle inte förvåna mej om det om X-antal månader dyker upp ytterligare ett oönskat barn  i denna värld. Har inte bestämt mej för om jag tycker det är komiskt eller tragiskt. Mest tragiskt tror ja!

Dax att gå ut och hämta in taggtråden nu, inför ytterligare en "dag på kontoret". Bara vinst som gäller, annars börjar vi ligga risigt till. Måste bara föröka plocka fram lite spelglädje idag. Varit dåligt på den fronten den sista tiden.
Tagga match...tagga utgång...!

Längtar bara till efter midsommar nu, av flera anledningar.... =)

Av hela mitt hjärta - bara FÖR mycket!

Min egen live-såpan har fått en lite annan vändning och nya karaktärer har trädit in. Men förmodligen bara som gästskådespelare, välkomna. Förtal, ljug, pajkastning och försök att spela ut grupper mot varandra. Oerhört lågt! Men alla kan ju inte vara så prestigelösa som jag är. Att försöka hålla en låg profil har varit min melodi hittills. Men dax att börja ta för sig på allvar nu.
 Dessutom verkar det där jävla "fittnyllet" (ursäkta ordet men jag hittade inget bättre) få vad hon vill ha. Bara att gratulera! Man får verkligen hoppas att  DET  i varje fall är "att göra det rätta", så det blir något som känns rätt för vederbörande. Man kan bara inte låta bli att hoppas det värsta.

Har en del planer inför sommaren, tänker  åka en vända till Svergies framsida och kanske baksidan också. Sen får man se vad den spännande hösten har att ge. Om jag tvingas bege mej vidare eller inte?

Det så himla kul att det formas fler och fler ord från lilla Smileys mun och även att hon ser vem personer är på bilder. Blev något förvånad häromdagen då vi tittade på lite bilder på datorn, bla bilderna från Vimmerbymatchen och att hon kände igen och pekade på inte bara sin mamma.  Men vissa ord känns överflödiga i hennes värld,ord som hon inte kommer att behöva använda sig av, ordets betydelse som många andra barn tar förgivet. Även att hon är så liten så vet jag nu att hon förstår mer än man tror. 

Till sist så hoppas jag på en bra torsdags- träning innan matchen på lördag. Får se hur det känns om jag får bli ett tillskott i rehab-gruppen efter kollissionen med USA-proffset under min favoritsnabbhetsövning, men det är ju mer än ett dygn till träning så vi får se. Inte klokt vad serien har gått fort, efter denna matchen har vi redan mött alla lagen. Ärligt talat trodde jag att vi skulle ligga lite bättre till med tanke på hur hårt vi har tränat i vinter. Kan säkert vara något annat som stör harmonin i truppen som ligger där och pyr.

Ser fram emot fredagen med diverse student firande, bl a. Och även lördagens fortsättning på det hela. =)


"Tidigare misslyckanden är vägvisare till kommande framgångar" 




 


Utanförperspektivet!

Kan bara stå och se på vad som händer, och inte händer. Maktlöshet! Utanför-sin-kropp-perspektiv! Trodde bara att det inträffade när man dog och när själen lämnar kroppen, men så var det inte och nu vet man hur det känns. Ingen höjdare att stå och se på och inte kunna ingripa i nåt som man är en stor del i.
Sen finns det de som tycker att man verkligen måste gå och rösta. Val till EU parlamentet!! Jag har inte ens valt att vara med i nån i Europisk union, varför ska jag gå och rösta då? Nä jag har fan mer än nog med mej och vad jag ska ta ställning till. Har inte alls något intresse av att sätta mej in i sånt.  

Helgens alla matcher gick inte min egen väg men har ändå fått se mycket fotboll och umgås med folk som också gillar denna livsstilen.  Vår egen tillställning i Vimmerby hade förtjänat ett bättre öde. Mål förtjänar man inte, dom gör man. Vill inte påstå att jag var sämst på plan men snubb på. Bara och komma igen!
Alla är vi där för att prestera men jag kan lova att  mina förutsättningar har nog aldrig varit sämre än inför denna matchen. SÅÅÅ FULLKOMLIGT FÖRTVIVLAT TRÖTT!!  Sömn i tvåminutersintervaller är inte att rekommendera! Och stackas lilla Smiley som snörvlar.

Helgens stora överaskning  måste ändå varit när den sympatiske mannen med det stora ansvaret frågade helt spontant om jag hade lite tid över i lördags eftermiddag. Kändes riktigt , riktigt bra efter det samtalet .=)  Jag kan faktiskt nu, utifrån det som sades, se ljuset i den där oändligt långa  tunneln utan gluggar som jag befinner mej i just nu. (= Förhoppningsvis lär det inte vara den sista konversationen vi hade.   

Ser med stor respekt fram emot nästa vecka!! Har en del funderingar och tankar som jag skulle behöva dela med mej av, men till vem...


" Livet kan vara en utmaning, om man själv vill" 
 

Lilla kärleken växer

Det fanns ingen som hade kunnat råda mej till nåt annat än det beslut jag då fattade. Men med facit i hand så har det förmodligen kostat mej,  vad jag trodde skulle bli mitt livs kärlek. Hade förstått det resonemanget, om det hade varit så som jag från början trodde att det var,  men absolut inte så som det sedan konstaterades.
Visst finns det begränsningar i detta och allt vad det nu innebär... men jag tror att det är själva tanken hos en själv som är den största begränsningen...det handlar om att flytta på sina egna begränsningar...
 Om man inte visste innan vad kärlek är, så är det inga tvivel nu när man har fått barn. Kärleken för den lilla bara växer. Det har skapats, mot alla odds kanske, den nya lilla mittpunkten i livet . Man känner kärleken starkt när man gosar med och pussar på det underbara barnet eller när man ligger på sidan och betraktar de putiga kinderna och de stängda ögonlocken. Drömmen om framtiden och känslan av att barnet säkert en dag kommer att bli en fantastisk vuxen. Man ler och hör den lillas andetag, lugnt och regelbundet. Måste bara stjäla en försiktig puss från den söta nästippen innan lampan släcks och man  tassar ut ur sovrummet.

Och nu nått helt annat : Söndag, hemmadomare, ilsken gnällig publik,  Åbro, tränarfika med bulle o sockerkaka, tidernas vändning från 2-0 till 2-4, tårta på Preemmacken i Mariannelund, "-det är lugnt jag hittar vägen", Jojo som högerback, gatuköket med glassen som tog slut, (tror det var där vi glömde en taktiktavla).  minnena från bortamöten mot Vimmerby är oendliga... men ett av de minnen som jag alltid hör när jag sitter i bussen på väg hem är den dåvarande tränarens röst: -Nu skyndar vi oss härifrån innan de tar våra  poäng vi fick med oss!
Sammanfattar detta med svårspelat, dubbla benskydd, bortalaget har 14 spelare på plan ( 11+3 domare). Bara och ställa in sig på det värsta och tagga som fan.  Inställningen och vinna varje närkamp tror jag är segerreceptet!!

För en gångs skull, så blev jag så himla glad tidigare ikväll. Fick frågan om att ev åka till Gothia i sommar. Skulle va så fantastiskt kul!!!
Imorgon blir en häktisk dag. Ska hjälpa Surfarn och flytta till nybygget, match på Vapenvallen, match på Mariebovallen och sen är det en landskap som ska ses. (Stackars lilla Smiley,  får hänga med på detta!!! Kan inte bli nåt annat än fotbollsspelare av henne!) Ska också under helgen försöka kolla lite närmre på höstens semesterresa, eller kanske tom sommarens. =)  Fick faktiskt en oväntat lönehöjning! =) =) =) bara sådär utan att veta om det!!
Slog mitt rekord på 5.5km idag. Så skönt att få springa av sig och det tycker min Bamse också!!




" Först vid förlusten av det ägda förstår man dess värde"








Vitaminbrist- och kärleksbrist

Vad är det som händer egentligen??? Är himla glad att jag fortfarande är en 36:a. Det vet jag eftersom jag handlade ett par stycken shorts idag i olika färger. Har de senaste veckorna haft nån slags gravidsymtom och då betydligt  mer  än jag hade förra året vi denna tiden. Märkligt! Detta ger sig tillkänna i form av jag vräker i mej stora mängder glass och jag bara måste ha det - jag som i normala fall inte gillar detta sliskiga livsmedel. Känner mej svullen, måstesömn mitt på dagen, toabesök mitt under träningen, humörsvängningar och domnande händer mm. Måste bara försöka sluta med detta och komma i form igen nu efter jag slutat amma. Vitaminbrist!! Förmodligen beror detta på att livet håller på att komma ikapp mej och som någon slags efterdyning och tröst att man inte tillät detta förra året då dessa symtom egentligen skulle ha infunnit sig..

Konkurrensen i laget har blivit ännu större under den gånga veckan då vi har fått tillökning av två klassspelare. Syster-köttare från Vasa och USA-proffset med de otroligt snygga vältränade benen. Kommer bli tufft om startplatserna framöver. På söndag åker vi till stället där det har varit en  och annan bortatränare som fått bege sig till läktaren. Domarna på Vimarvallen är alltid hemmadomare som förmodligen har en gratis årsförbrukning  av dricka som muta från det lokala bryggeriet.

Tidigare i kväll skickade jag iväg ett sms med diverse funderingar, utan någon större förhoppning om att få nåt svar. Men medans jag började fundera på vad som skulle kunna vara anledningen till att inte få nåt svar kom det. Detta ledde till att jag förbrukade mer än min dagsranson för mobila samtal plus lite till.... men det var det värt !!...för jag fick det svar som jag var ute efter. Får nog njuta av lugnet efter stormen denna gången.... eftersom jag slängt ut mitt sista bete för länge sen...

Kärleksbrist.... undra om det finns eller om de håller på att tillverka såna där tabletter som botar bristen på kärlek. Jag tänker att vitaminer får man oftast  i sej tillräckligt av när man äter mat. Så därför borde det vara en större marknad och mer efterfrågan på tabletterna som jag menar eftersom äkta kärlek verkar vara sällsynt. .. och då behöver man ju inte vara två heller.... eller känna krav  och allt vad det innebär... 

Sammanfattar dagen med detta citat:

"Få människor lever i dag, de flesta förbereder sig för morgondagen"
(den som man inte ens vet om man får uppleva)


RSS 2.0