Vila....

Sista matchen igår i Smedby. Vinst med 1-0 och därmed den för oss så åtrovärda andraplatsen i serien=). Vilken match, minst sagt svängig. Men eftersom vi är så fysiskt starka, så orkade vi hela vägen även denna match. Kamp blev det och efter att ha fått en rejäl lårkaka i allra första närkampen hade de lagt ribban för hur spelet skulle bli. Innan dess hade den otroligt kompetente tränaren blivit milt sagt uppretad av motståndartränarteamets "otrevliga" välkomnande. Så inför sista peptalket innan match tror jag nog att det var en och annan som lyfte lite på ögenbrynen och fick helt plötsligt höra en annan sida av honom. Sen vet ja inte om domarförbundet borde titta över sina fys-test eller det kanske till och med går att köpa sitt domarkort i Norrköpingstrakten. Vilken jultomte som helst hade blivit grymt avundsjuk på den ene linjemannens gigantiska midjemått!!! Det är med sorg jag skriver att Kakan gjorde sin sista match i blårandigt. Hon har varit en mycket stor tillgång för oss under ett par år och jag önskar henne lycka till i sin ny-gamla klubb Böljan som kommer att spela i div 2 nästa år.

Bilden nedan är symbolisk, mitt krampartade omfamnande om "Väggen". För er som inte förstår, så betyder det att vi inte vill att hon ska skiljas från sin familj.  



Nu är det vila ett tag ...(vad det nu ska vara bra till? ;) )

Livet bara rullar på .... så är det.... mycket jagande efter en mycket rörlig 13 månader gammal bestämd dam, och herregud vilket humör..... Undra vart det kommer ifrån??? ;) Jag menar, jag som alltid har varit så snäll...



"Om du alltid säger "vi får se" händer det aldrig någonsin någonting"


Frontalkrock med framtidshopp och verkligheten

Sista resan för vissa, för andra har resan bara börjat!!!! Imorgon bär det iväg till Norrköping för tredje gången denna säsongen. Vinst skulle sitta fint, vilket skulle innebära sämst en tredjeplats. Men leder vi med 15-0 i halvlek så är vi lovade en lottning av positionerna i andra halvlek, vilket har framkommit som önskemål i veckan. Vi vet att det kommer bli en enorm kamp där uppe i Smedby och den är vi absolut beredda och ta. Själv har jag lyckts få någon jäkla ögonåkomma med svullna ögon som kliar och svider, ser väl ut som jag lipat i flera dygn i sträck, men det har jag inte =). Krävs mer än så för att stoppa mitt deltagande. Hur det än kommer att gå imorgon så får vi vara nöjda att det gått så bra ändå, trots allt. Ett mellanår till blev det, men det betyder för den som har tålamod att vi bygger oss ännu starkare inför framtiden och nästa säsong....

Otroligt händelserik och innehållsrik helg så här långt... Fredagsträning med lite mer fart än vanligt och sen after work på O´Learys med biomenyn, trevligt sällskap både från basketens-, innebandyns och fotbollens värld samt en del salsasteg.
Lördagen blev mer eller mindre en heldag på stan för en gångs skull. I-landsproblemet idag är att det finns pengar till nya kläder men ingen köplust, roligare att gräva lite i nya MQ-säcken;) istället, men jag passar ju ändå bäst i träningsoverall och löparskor. Man blir förvånad att det samlas så grymt mycket människor på stan och många caféer var överfulla av fikasugna fick vi erfara. 
Och inte heller idag blev en dag utan fotboll. Det spelades inte den bästa fotbollen på Kabevallen denna eftermiddag, men det är ju alltid nyttigt att tillbringa tid utomhus och det blev rätt spännande i slutet trots förlust mot något jumbolag från Mellerud. 

NUUU LÄÄNGTAR JAG TILL SOOOLEN!!!!!!!

"När tillvaron går i alltför snäva cirklar, krävs det något oväntat för att rubba dem."





"Smillans" första ridtur i Rådhusparken!


FN:s barnkonvention...

För första gången som förälder gick jag igår från föräldramötet och kände att jag inte slösat bort 2,5 timma av min fritid. Det kändes jättebra att få träffa dels de andra barnens föräldrar och den underbara personalen som snart ska ta hand om en av de absolut bästa jag har. En föreläsning om talet och kommunikation hann vi också med samt vikten av att barn får känna sig viktiga som små personer och att vi vuxna verklligen tar oss tid att lyssna på dom och även ge konkret beröm för vardagliga händelser och inte bara negationer.
Man vill ju verkligen göra allt för att inte min lilla lilla Smula(såg på bilderna på de andra barnen att hon är helt klart jätteminst) ska växa upp till ett monster, särskilt i min situation som ensamförälder, med brist på tid och allt det där mindre bekväma - gränssättning. 

Jag vet att det finns människor som inte ens kan unna sina egna vänner att bli lyckliga och nå framgång så länge de själva inte har det bättre, och har de det bättre så vill de bara ha mer än alla andra för att bli någorlunda nöjda för stunden. Kräver tid och uppmärksamhet från sina vänner så fort de själva känner för det, men ger sällan eller aldrig nåt tillbaka. Pratar gärna skit om de som inte har samma uppfattning och åsikter. Drar sig till de svaga personerna som ömt stryker medhårs där de själva får känna sig starka och vara herre på täppan och ha total kontroll, smart eftersom det är den breda vägen. Prestigefulla, långsinnta, och ett behov av att straffa de som inte passar in i det egna mönstret.  Självömkan och ett enormt bekräftelsebehov från höger och vänster verkar vara prio ett, säkert för att döva sitt eget samvete och den stora ångesten. Men själva förstår de inte och kan inte inse att andra människor redan förstått dess ovärdighet. Men det värsta av allt, det syns oftast inte på utsidan!!!!
Låter inte som någon någon vill umgås med!!!!

Hoppas verkligen inte man uppfostrar sina prinsessor till att bli så här som vuxna! NÄÄ FYYY!
Och det är så, "de betyder hela världen"!


Det bästa jag har!

Vardagslunken...

Sista träningsveckan innan ett kortare uppehåll. Sista matchen på söndag :(, men skönt på ett sätt att äntligen den här skitsäsongen är över. Det positiva är för min egen del att jag fått mycket speltid i år, startat varje match hittills och hoppas givetvis att jag får förtroendet även sista matchen. Om jag tittar tillbaka till slutet av förra året då spelartruppen spikades och man såg vilka som ingick i truppen kunde jag knappt hoppas på en bänkplats och hade förberett mej på att spela i "Pelle FF". Men med tanke på allt som hänt runt omkring, skador och diverse andra mer eller mindre oförklarliga händelser, så är ändå sämst fjärdeplats i denna jämna serie där alla slog alla rätt ok.
Matchen mot Vimmerby blev ett riktigt målkalas till slut. Inte mycket att säga om 6-2. Även att de gör första målet efter 3 min, där en vääääldigt lång utspark ledde till målet samt en stor "missbedömning" av deras forward. Hatar verkligen när motspelaren inte ser ut som en fotbollspelare!!!!

Nu när hösten har smygit sig på vill man helst tillbringa dagarna inomhus och se filmer och göra några nya framsteg på gitarren. Men den i familjen som är typ 74 cm lång, blir lätt uttråkad och vill helst vara ute. En av favoriterna är att åka till A6 och bara åka vagn och kolla folk annars är det någon lekpark som gäller. Ikväll ska jag gå på första föräldramötet på Smileys dagis. Jag är fullkomligt allergiskt mot föräldramöten!!!!

Måste bara inom den närmsta tiden gå och se "Flickan som lekte med elden", såg "Män som hatar kvinnor"  förra veckan och tyckte att den var betydligt bättre än jag hade företällt mej. Gillar titeln på den!! Men boken jag tänker ge ut senare i livet kommer förmodligen heta "Kvinnor som hatar män" eller nåt sånt. ;)

Fick precis nyss ett sms från ett stocholmsnummer med texten " - Du kan få tillbaka din helikopter nu ;) tack för lånet. " Haha kul!!!

"Av frukten känner man trädet."  Matteus 12:23


"Bättre lite skit i hörnen än ett rent helvete"

Visste är det helt underbart att vakna av doften av nybryggt kaffe!!! =)

När det dax att tagga till ordentligt och jag behöver nog inte nämna vilka frukostvanor jag har matchdagen. Finns ett orosmoln, min förkylning.( Sprutan jag fick i Thailand varade då drygt 6 månader). Egentligen borde jag kanske inte spela, men det är mycket man inte borde göra. Men va fan, jag vill inte missa den sista hemmamatchen, sista någonsin kanske. Vem vet, kanske drar till varmare breddgrader???

Som vanligt har det varit bra fart på träningen i veckan och laget kommer i stort sett se ut som de senaste matcherna då vi vunnit och spelat riktigt bra. Tycker bara att det är synd att inte säsongen är längre och fler matcher, nu när vi entligen har kommit igång. Det ska bli kul att spela och de yttre förutsättningarna ser så här långt bra ut om man tittar ut genom fönstret och vi vet att Vallen är mycket fin för årstiden.

Med tanke på vädret de senaste dagarna så finns det inget att klaga på så här års. Men det är lite onödigt att soltimmarna kommer nu och inte under sommarmånaderna. Eftersom det var träningsledigt igår var jag tvungen att hitta på nåt annat för min rastlösa själ. Shoppa!!! Känns väl sådär att behöva handla vinteroverall till min lilla godisgris när det är nästan 20 grader ute. Trots allt det är ju höst! 

Nu ska den här veckan avslutas lika bra som den började! Tre poäng och segersång står överst på min önskelista och sen blir det kräftskiva och därefter ev utgång om jag nu vågar mej på det :S (ryktet har tydligen spridit sig).

--------------"Stånga inte huvudet mot väggen leta upp dörren i stället"-------------


En speciell dag idag...

I helgens drabbning mot Eneby fick vi med oss 3 nya goa poäng. Men vilken konstig match. Vi spelar riktigt bra i första halvlek, bland de bättre halvlekarna denna säsongen. Bollen rullar som på ett snöre och vi äger verkligen. Efter en kvarts spel leder vi med 3-0. Det var nog fler än jag som tänkte att nu skräller vi till med tvåsiffrigt!!! Farligt! Men så överlägsna var vi. Innan halvleken var över hade vi lärt oss en läxa, någon måste ställa sig framför bollen vid frisparkar. Sen kan resten av laget inte stå och sova heller för den delen, eller som jag själv gjorde rättade till toffsarna. I andra halvlek bröt tredje världskriget ut på en idrottsplats i en  förort till Norrköping!!! Hög lagmoral och aldrig vika ner sig ledde till de 3 poängen vi fick ta med oss hem. Får nog utlysa en ny tävling! Vem har flest blåmärken efter helgens match mot Eneby???

Idag har jag traskat omkring i mina gamla kvarter och även utmed den strand som jag trodde var min egen när jag var liten. Konstigt att man får känslan av att allt runt omkring var större förr. Det är nog så att jorden har krympt =)

Den 24/12-1999 och den 14/9-2009 är milstolpar för mej och mina barn !!! De första stapplande stegen för en liten människa!!! Samma känsla som på julafton för 10 år sen fick jag uppleva idag!! Men idag krävdes det att locka med en stor Marabou chokladkaka för att "godisgrisen" skulle tycka det var lönt att inte krypa.


         
Underbar känsla när benen bär!




"Problemet med ekorrhjulet är att även om man lyckas springa fortare än alla andra, så är man fortfarande bara en ekorre."


...anstränger mej...

...som fan för att inte explodera av ilskan inombords...

Tänk vad veckan går snabbt när man har mycket i görningen och trevligt =)!!! Det finns så mycket jag skulle vilja skriva om, men det går ju absolut inte pga att det finns läsare som har som sitt enda syfte, förutom nyfikenhet, att leta efter nått att reta sig på!!!

I morgon är det bortamatch igen, Eneby - laget med tjockisen i spetsen, som var jäkligt duktig faktiskt, trots minst 20 kilos övervikt. Denna gången gör man ju inte om misstaget att underskatta hennes kapacitet. Uppladdningen i veckan har varit kanon. Det man minns mest från den gångna veckan är Fultröjans dag" igår. Vi såg ut som regnbågen allihop. Trots detta ofokusmoment så var det riktigt bra fart på träningen!! Så imorgon är det bara och tagga till igen, bryta upp asfalt, klippa taggtråd och dra på sig blåstället....vi går givietvis för tre nya poäng. Hittills har vi 2 poäng plus jämfört med vårens omgångar. Ja, just det vi skulle inte titta i backspegeln utan baaaraaa se framåt, så var det ju.


Kunde lika gärna varit från det glada 80-talet! (=

Helt plötsligt har det dykt upp lite intressanta personer i min omgivning, en del där det till och med finns minst en gemensam nämnare. Så tråkigt att jag inte hann med att komma dit i eftermiddags, det hade varit trevligt. (Var med sportchefen på nytt uppdrag...upptåg eller vad jag nu ska kalla det, vilket skulle kunna fylla ett alldeles eget inlägg)  Men hur som helst är det otroligt skönt att kunna prata med folk i ungefär ens egen ålder som dessutom verkar ha en sund inställning till livet. Jag är verkligen så glad för det!! =)
Eftersom det varit en del samtal till huvudstaden den senaste tiden finns en stor längtan att bege sig dit nu... och till och stanna kvar, jobb där är inga problem när man är statligt anställd....  

Efter matchen i morgon så har jag blivit lite förvarnad om att jag ev kommer få en övernattningsgäst - kul!  Nä, nu är det dax att förbereda sig och kanske se sista biten på den låånga filmen Australia.


"Hinder är de skrämmande ting du ser när du flyttar blicken från målet"


"Vart du än går, gå helhjärtat!"

Dagens första i-landsproblem: Öppnar skåpet till kaffeburken. Inget kaffe kvar :(, två små skedar hjälper knappast mej på morgonen, fick blanda med lite kakao för färgens skull. Jamen det luktade kaffe när jag bryggde! När jag sen hällde i kaffet i koppen med mjölk så skar sej mjölken. Antingen dicker jag detta eller inte. Det ligger inte precis någon 7eleven runt hörnet där jag bor. Ska härmed alltid se till att det finns minst en oöppnad paket kaffe hemma plus att det alltid finns torrmjölk i reserv. 

Helgens match hade jag inte velat se från kanten, har man inte hjärtbesvär tidigare hade det varit läge att få det då. Ett totalt spelövertag i andra halvlek men bollen vägrade gå in. Så får vi en hörna i 92:a minuten. Vi flyttade upp allt. Bollen dimper ner en meter från bottre stolpen, mej och några andra hungriga lagkamrater samt ett par förvarare. Lagets supertalang tillika gasell blir den som drar längsta strået för vårt lag. Helt rättvist faktiskt!!! Om man får säga det själv (vilket säkert det finns de som har synpunkter på) så tycker jag själv att jag gjorde en av säsongens bättre matcher och det tyckte även min egen kritikerkår som verkligen säger vad de tycker, pappa och morbror.
På torsdag kommer det bli en speciell dag. Då ska vi ha "Fultröjans dag", med fina priser i potten. Återkommer ang detta med ev lite bilder om folk nu fastnar på bilden.

Idag ska jag åka till Byggmax och handla lite till huset bla yttertak till norrsidan. Har funderat på om jag ska göra något åt golvet i köket, men av erfarenhet vet man att det drar med sig en hel del som lister osv och när man ändå är igång så skulle det vara snyggt med nya tapeter också. Näää orkar inte det nu, väntar ett tag med det. Kan vara klokt eftersom lilla Smiley precis upptäckt hur pennor fungerar.

Om det ska bli någon utlandssemester innan jag börjar jobba så måste jag ta tag i det nu snart så jag kan åka precis när serien slutat. Tände i kaminen för första gången sen i våras, och det vet man ju vad det betyder - höst. Men dagens andra i-landsproblem: Ingen att åka med!!! Men det verkar ändå finnas några goda själar som kan tänka sig åka med mej och Smilet. Kan vara skönt att komma iväg efter ett sånt här turbulent halvår och skitsäsong och samla krafter inför hösten alla "prövningar",samt ladda battererierna.   

Borde klippa mej. Borde gå på ansiktsbehandling. Borde gå och få massage. Borde klippa gräset (nästan 2000 kvm klipper sig inte själv har jag märkt.) 

" Våga ta det första steget i tro. Du behöver inte se hela trappan, bara det första trappsteget."


Skiten är inte över ännu...

....äntligen... och JAG hade inte fel... verkar som om det är fler än jag som har gjort upptäckter som är skrämmande för oss "normala", sunt tänkande personer som både har samvete och empati i behåll...

Ligger här och funderar på vad som är meningen med saker och ting. Eller finns det någon mening över huvud taget med något. Man börjar ju undra? Att livet är orättvist har jag förstått för länge sen. Men vem äger egentligen problemet? Den som upplever att något är ett problem eller den som för någon är ett problem. Jag har hört nån säga någon gång, men kommer inte ihåg vem det var:  -Problem är till för att lösas! Problem är för mej negativt. Byt istället ut det mot möjlighet/er. Gör det nu! Byt ut det jag skrev mot möjligheter istället! Det hela får en mer positiv klang. =)

Kvällen, men denna utan träning för en gång skull, har sett ut som fredagkvällarna har sett ut det senaste halvåret, hämtmat från East End och ett glas vin/öl. Fast ikväll fanns det även en annan mycket speciell person med oxå. Man vill ju inte avslöja vem det är eftersom det kan vara fel människor som läser. Men så mycket kan jag säga som om att det är något som jag har nåt gemensamt med ;). Trevligt, men energikrävande!!

Imon är det match igen, då Ljungby kommer på besök. Efter en sådan urladdning som det var i lördags plus att vi är utom allt hopp och statistiska beräkningar ute ur leken så har det med handen på hjärtat varit ganska svårt att ladda om i veckan. Men i morgon bitti när jag vaknar och när jag ska ut och hugga upp lite asfallt och klippa lite taggtrådd att ha till frukost så vet jag att viljan att vinna finns där igen. Det är faktiskt så att om vi vinner imon så har vi på spelade matcher i höst ändå 2 poäng upp. Vi hoppas oxå givetvis på att få spela matchen på Vapenvallen vilket har varit ett frågetecken under dagen pga allt regnande. Reservplan är plan 1  på Rosenlunds IP. Inte fel det heller!!! It used to be my playground....

Vid ett svagt ögonblick i somras lovade jag ev min stora prinsessa en ny cykel!! Så blev det i dag. Den är otroligt snygg och stöldbegärligt. Men var gör man inte för sina små älsklingar....


Nöjda prinsessor på sina cyklar!!



"När du trillar ner på någon räcker det inte att säga att du inte kunde hjälpa det, när allt kommer omkring kunde han förmodligen inte heller hjälpa att han hamnade under dig."


RSS 2.0